Oog voor detail en uitmuntende service

Wil je een avond heerlijk en onbezorgd tafelen, in een zaak waar je je ogen de kost kunt geven en je ook nog eens van begin tot eind in de watten gelegd wordt, bezoek dan zeker Stadsrestaurant Welp. Welp is sfeervol, stijlvol, met goede gerechten en vooral ontzettend veel aandacht voor detail.

Uitnodigend

Zelfs het terras ziet er op een ontzettend koude zaterdagavond uitnodigend uit. Warmtelampen, dekentjes, kaarsjes, een gaaf signingsbord en goede stoelen geven gelijk een warme eerste indruk. Natuurlijk gingen wij binnen eten, maar het doet wel iets met je als de eerste indruk al goed is. De deur werd opengehouden en na een enthousiast welkom van leuke dames in een keurige, hippe outfit begon ons culinaire avontuur.

De ronde tafels met vaste banken zagen er wederom uitnodigend uit. De zaak is gevuld met een diversiteit aan gasten. Volgens ons zaten er vrienden, gezinnen, koppels…en first dates die elkaar nog moesten leren kennen ;-).

Door de juiste akoestiek is het gezellig, maar niet overheersend. Je kunt elkaar goed verstaan en hebt geen last van de gasten om je heen. De perfecte ambiance om een avond heerlijk bij te praten onder het genot van een van de lekkere wijnen of een speciale Gin-tonic. Een avond uit bij Welp kost geen energie en dat klinkt gek voor een avond dineren, maar hoe vaak zijn we na een avond uiteten moe van alles wat er om je heen gebeurt en de indringende geluiden?

Goed advies

We waren aan het praten over wat we wilden bestellen en de goedlachse dame die ons de hele avond perfecte aandacht heeft geschonken, gaf ons deskundig advies over de diverse wijnen. De dame had kennis van zaken en vertelde er met passie over, geen opleesplicht! We namen op advies een Chardonnay “voller, ronder, een klein beetje vetter”, maar twijfelde nog. “Wilt u even proeven, dan kunt u de juiste keuze maken?” Oe, die is inderdaad lekker! Je voelt meteen vertrouwen in de zaak en in de prettige avond die komen gaat, dus kozen wij het luxe 3-gangen Welp-menu van 39,50 euro.

Voor de proeverij van voorgerechten kom je terug

Je deelt samen met je tafelgenoot een houten plank met een aantal diverse bites, precies voldoende en een prettige afwisseling. De plank wordt schuin over de tafel geplaatst en de wijnen worden nog even op de juiste plaats gezet. “Bent u rechts- of linkshandig?” DAT! Deze extra touch, de persoonlijke aandacht staat voor ons centraal bij Welp. Bij het hoofdgerecht betrapte ik mezelf erop dat ik met mijn vinger over het bord ging om nog een likje kreeftenschuim te proeven. Zoiets hoort niet, maar het was zo lekker dat ik het blijkbaar niet kon laten. Over het nagerecht kunnen we kort zijn: het was een fantastische afsluiter en onze twijfel over welk drankje we bij de uitgebreide kaasplank zouden nemen, werd opgemerkt. “Port is geliefd, maar ook daar is een keuze in, vinden jullie het leuk om het verschil te proeven?”

Wat hebben we genoten!

Net als de andere gasten namen wij na enkele uurtjes dankbaar afscheid van het personeel. We hebben een heerlijke avond uit gehad en lekker bij kunnen praten. Gelukkig en met een relaxed gevoel liepen we de kou weer in. De first date naast ons zagen we later hand in hand over de Kleine Berg lopen 😉

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.