Eindhovens eerste skybar, een sterrenchef, een beroemde cocktailshaker…

Klinkt goed he? Restaurant en Skybar Vane has got it all. Maar waar dan? Op de hoogste verdiepingen van het NH Collection Hotel (in de Groene Toren) vind je deze toppertjes. Hier kun je op hoogte genieten van ‘fine dining’ en de beste cocktails, terwijl je uitkijkt over de spectaculaire skyline van Eindhoven.

Only upperclass? Kak? Chique? Cocktailjurken toeters en bellen? No No No nuchtere Eindhovenaartjes, you gotta try! Geloof ons, zowel het NH Collection Hotel als het daarin liggende Restaurant en Skybar VANE zijn toegankelijker dan google en gossip doen vermoeden.

Sky High…

Chefkok Casimir Evens voormalig Chef de Cuisine van De Pastorale** in België, heeft zijn draai op de hoogste verdieping in Eindje gevonden. Onze eerste kennismaking met de keuken van Vane was tijdens het persdiner voor opening, lucky us! Tijdens dat diner werd wat ons betreft de toon al gezet. Casimir kookt met lef en stijl: fris, geen standaard producten, wel prachtige kleurencombinaties en in ieder gerecht een sprankelende twist toegepast. De twist zit hem in een toevoeging die je zelf niet bedacht krijgt, maar alles bepalend is. Maar heey, wij zijn dan ook geen sterrenchef ;-).

Casimir laat zich graag inspireren door ingrediënten en specerijen uit alle windstreken en bijzondere smaken. Ben dan ook niet verbaasd als je frisse ceviche of een verrassende gerecht met duif voorgeschoteld krijgt. Lust je iets echt niet, dan kun je dat vantevoren natuurlijk aangeven.

We verklappen niet het hele menu maar het voorgerecht was zo goed en alleszeggend over de werkwijze van Casimir dat we deze toch even tot in detail benoemen:
 — Skrei  (jonge kabeljauw) gepeld in een remoulade van mosterd, creme van dragon en gerookte kwark met daaroverheen een vinegraitte van sake…een pure smaaksensatie. Dit in combinatie met een Bernhard Eifel (pinot blanc), aangeraden door onze gastheer, ober en wijnkenner in één die ons super verzorgde de hele avond! –
AfterlightImage (3)

Cocktails with a view

Op de top floor van de Groene Toren vind je de skybar van Vane, met een prachtig panorama uitzicht over de stad. Je kunt hier zowel binnen als buiten van het zicht op Eindhoven genieten. Leuke zitjes, borrelen aan hoge tafels, loungen in de lekkere strandstoelen of gewoon met een drankje in de hand de verte in turen. De cocktails zijn samengesteld door internationaal kampioen bartender Tess Posthumus. En ze zijn heerlijk!

Er staat sowieso echt een top team aan cocktailtalenten achter de bar. ‘Verras ons maar’ was geen foute keuze. Zelfs een alcoholvrije cocktail met een heerlijke koffie, chocolade ondertoon was om je glas bij uit te likken. En wist je dat ze ook Absint verkopen? Alleen al de wijze waarop dit geserveerd wordt, is het proberen van dit ‘verboden drankje’ waard.

AfterlightImage (5)

Stay the night!

Wat is er nu fijner dan kruipend naar huis? Yes, gewoon de lift kunnen pakken ;-). Heerlijk na een avond tafelen en borrelen. Wij hadden de mazzel om op de 7de verdieping (de hoogste van het hotel) te mogen slapen en dan ook nog eens op de hoek. Alles voor een uitzicht!

Maar iedereen die ons een beetje kent, weet dat wij niet vroeg ons NH-nestje duiken. Want als je zo dicht bij het bruizende nachtleven van Eindhoven zit, dan ben je er natuurlijk zo…dus nog één biertje dan… De Vooruitgang op de Markt is vrijdagavond de staplocatie van de handsome thirties. De locatie om lekker te dansen en sjansen. En omdat het natuurlijk nooit bij één biertje blijft – verrassend – gingen we daarna nog door naar de gezelligste volkskroeg van Eindhoven om de avond mee af te sluiten: Staceys. No nonsense publiek, lekkere Nederlandse meezingers, we love it en zeker rond een uur of drie! Na het zoveelste laatste biertje, zijn we toch echt maar naar het hotel terug gekropen.

AfterlightImage

Wakey Wakey Upper Eindhoven…

De stad ontwaakt, de kater m(i)auwt wat minder ;-). Maar wat hebben we heerlijk geslapen. Als Eindhovense prinsesjes, kunnen we vanuit bed nog genieten van het uitzicht op onze stad. Niet slecht!

Na een verkwikkende douche op naar het ontbijt. Gelukkig voor ons en onze tijdelijke ‘huiskat’ doen ze daar niet lullig over. Het zeer uitgebreide ontbijtbuffet wordt geserveerd in Restaurant Vane. Dus tijdens onze gebakken eitjes, croissantjes, koffie en verse power sapjes konden we even bijkomen van de avond ervoor en van het uitzicht genieten. Wat kan Eindhoven mooi zijn!

XoXo

Eindhovens Rondje

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.