Kiezen tussen Spaanse tapas of Aziatisch eten hoeft niet langer, Valenzia by Zarzo serveert MediterrAsian food.

Gastrotapas met smaken uit de Aziatische keuken, prachtig geserveerd in een trendy zaak. Shared dining is HOT en daar spelen ze bij Valenzia aangenaam op in. Bestel je liever je eigen gerechten, geen probleem. Echter vinden wij het samen delen en een tafel vol verschillende tapas juist zo gezellig.

De kaart bevat zo’n hoeveelheid aan keuzes dat het een beetje onduidelijk kan zijn waar je moet beginnen. Starten met de garnalenkroketten van grootmoeder Zarzo of juist de Peking duck? Vraag gewoon om uitleg, er zit wel degelijk een route in het menu 😉 . Beginnend met wat kleine bites (to share) bouw je op naar het hoofdgerecht. Vaak zit je daarna al zo vol dat het dessert er niet meer van komt. Doe jezelf een lol en bestel de Spicy Melon! Deze is werkelijk goddelijk!

De Valenciaanse stijl zie je onder andere terug in de bediening.

Spanjaarden zijn levensgenieters: hun fiesta, siesta en sangria zouden wij hier in Nederland per direct moeten invoeren. (Eindhovens Rondje for president!) De Dames bij Valenzia stralen Spanje uit. Ze praten net wat luider en het liefst met enthousiast gebruik van handen en voeten. Ze genieten van hun werk en ja ze rennen soms theatraal rond, we love it!

Around the corner vind je grote zus Zarzo, de sterrenzaak van Adrian Zarzo.

Hij zet met Valenzia een zaak neer waar je net wat sneller binnen loopt, die net wat toegankelijker en amicaler is dan de sterrenzaak. Al is er bij Zarzo niks statig, stil & chique hoor, wat ons betreft is het verrassend, sfeervol en onwijs lekker en dus zeker ook een aanrader.

Je betaalt bij Valenzia wel voor het accent wat Zarzo erop legt. Laten we eerlijk zijn Valenzia is niet goedkoop, maar wel de moeite waard. Het brood met look komt iets of wat als free offer over, maar staat aan het einde van de avond wel degelijk op je rekening. Wij hebben daar geen problemen mee, maar we hebben al wel enkele keren een tafel naast ons zich daarover zien verbazen. Maar daar tegenover staat de aandacht voor details die onbetaalbaar is. Maanden na een eerste bezoek nog weten welke wijn de gasten de vorige keer zo lekker vonden – vooral als ze het zelf niet meer goed kunnen herinneren – dat is klasse!

Een super leuke tent om je weekend te beginnen. Houd er wel rekening mee dat het een hotspot is en je tijdig moet reserveren.

Ga met mooi weer voor een plekje op het zonnige dakterras! Op vrijdag, zaterdag en zondag kan je hier namelijk al terecht vanaf 12:00 uur. Valenzia heeft ook een sfeervolle bovenverdieping waar het heerlijk intiem vertoeven is voor bijvoorbeeld grote groepen.

Wist je dat je het eten van Valenzia ook gewoon thuis kunt serveren? Bestellen kan via Afgehaald.com.

“Saludo hospitalario y exuberante” ofwel gastvrije en Bourgondische groet!

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *