Vegetarisch #doeivlees, hello diervriendelijker leven.

Sommigen zijn er ‘Oost-Indisch doof’ voor, sommigen hebben er een knipperlicht-relatie mee en sommigen hebben er allang hardcore doei tegen gezegd.
Meer info en awareness over vlees is nodig, want het is een mega industrie die veel vraagt van het milieu, dier en van ons als mens. Laten we een beetje dier- en milieuvriendelijker worden guys…

En daarom is er ook dit jaar weer de Nationale Week Zonder Vlees. Van 8 tot 14 maart.

Vlees is de afgelopen jaren al stukken minder populair geworden. Diervriendelijker en bewust leven it is! Schokkende en confronterende documentaires, veel meer informatie en bewustwording van de maatschappij omtrent duurzaamheid spelen hierin een grote rol. Ook het aanbod van vleesvervangers en de populariteit van koken met groenten maken het eten van een stukje vlees minder aantrekkelijk en ‘nodig’.

Diervriendelijker eten? Hier een paar why’s:

 1. Je hebt minder kans op het krijgen van diabetes type 2.
 2. Het is beter voor je darmflora, spijsvertering en immuunsysteem.
 3. Minder kans op het krijgen van hart- en vaatziekten.
 4. De vee-industrie is wereldwijd bijna voor 15% verantwoordelijk voor de uitstoot van alle aan menselijk gedrag gerelateerde broeikasgassen.
 5. Vegetarisch eten zorgt voor minder gebruik van water, minder ontbossing en zorgt voor een lagere uitstoot van broeikasgassen, die verantwoordelijk zijn voor de klimaatverandering.
 6. Jaarlijks stoot รฉรฉn koe net zo veel broeikasgassen uit als รฉรฉn auto die ruim anderhalf keer de aarde rondrijdt.

Nu kan je niet meer anders, toch?

In Eindhoven moet je bij de volgende zaken wezen om heerlijk vegetarisch te eten/te bestellen. In onze gevarieerde stad laten zij jou graag beleven hoe lekker vegetarisch kan zijn! Doe je mee met minimaal 1 x per week diervriendelijker eten, vleesvrij wat ook gewoon kei lekker kan zijn.

 • Bij Albrecht is alles plant based, bij de tijd, niet suf en zelfs kei trendy. Vrolijke kleuren en smaken, boxen vol verrassingen. Ondernemers met lef en liefde voor heel veel behalve vlees in de pan ๐Ÿ˜‰ Het is echt zoveel meer dan prei, avocado en courgette. Hier kun je ook genieten van een lekker maar volledig veganistisch menu. Met hun โ€œgroeneโ€ gerechten is het een waar feestje op je bord. 
 • Bij Liek kan je bewust proeven, bewust kopen en bewust genieten. Alle ingrediรซnten die je nodig hebt om tot het besef te komen dat vegetarisch ook heel lekker kan zijn. Misschien nog wel lekkerder. 
  In de winkel van Liek kan je verantwoord boodschappen doen, alles is gezond en goed voor je, met zorg geteeld of gemaakt door veelal lokale boeren en leveranciers. Liek’s motto? Van boer naar bord, lekker kort!

Hier nog wat meer vegetarische verrassingen:

 • #KEIVEGA. Dat is alles bij Calypso. Het eten van deze ‘hippe hut’ op Stratumseind zorgt voor een echte bourgondische en plantaardige ervaring. Zij laten op een laagdrempelige manier zien hoe lekker plantaardig eten en drinken is. Met al dit fantastische eten zijn ze in 2020 maar liefst 2 x in de prijzen gevallen!
  – Restaurant van het Jaar in de gemeente Eindhoven. 
  – Beste Vegetarische Restaurant.
 • De helden onder de veggies: Vegan Heroes. Zij laten Eindhoven zien dat plantaardige producten ook alle verlangens kunnen aanwakkeren die niet-veganistische producten doen en zelfs nog meer. Daar word je toch nieuwsgierig van? Super sexy! En zelfs menig manlief is overstag! De abracadabra kebab is een hardloper en must try.
  Vegan Heroes opent binnenkort hun nieuwe zaak op de Willemstraat.
 • Jungle Cafรฉ. Het heerlijke vegan en vegetarische cafรฉ (+catering) aan de Woenselse Edisonstraat. Hun paasbrunch is weer te bestellen! Plantaardig, gezond en voor de goede prijs van maar โ‚ฌ14,- waar je een sapje, belegde bagel of omelet, yoghurt met granola en een zoete muffin voor krijgt.

Waar wacht je nog op? Minstens รฉรฉn week geen vlees eten zou wel moeten lukken toch? Wij dagen je uit en doe mee aan de Week zonder Vlees. Deel je vegetarische maaltijd op Instagram en tag ons!

Nog een informatieve blog lezen? Lees hier hoe Carrousel het gevecht aan gaat tegen de vernieuwing in de Eindhovense binnenstad.

You May Also Like