Ook de zaken en concepten waar we minder over ‘reppen’ zijn de moeite waard om eens te bezoeken. Hier een knaller van een lijst met minder bekende zaken in Eindhoven, maar zéker hotspots te noemen.

Tropical Bites op de St. Bonifaciuslaan

Bontardi! Dit is echt de verrassing van Eindhoven. Nog niet zo lang geleden hebben Son en Ella deze unieke hotspot buiten het centrum geopend. Pastechi bitesbread, bitespan Ku BBQ, Caribbean style grill, tropical soulfood, complete menu’s en snelle afhaal of snoepgoed. Hier hoeven we niet meer over te schrijven toch?

Benieuwd wat ze serveren? Klik hier voor de website van Tropical Bites of bezoek hun Instagramaccount. Oh en guys… even een like ter support, een vingertje op het hartje kost niks hè.

Krishna Vila op de Dommelstraat

Krishna serveert echt een keer wat anders, namelijk Indiase vegetarische gerechten. Landelijk veel bekender dan bij ons in Eindje. Krishna Vila’s opende in 2018 haar deuren in Den Haag. Met aanhoudende passie en een groeiende vraag naar 100% vegetarische gerechten opende ze haar 2e vestiging in Utrecht. In 2020 startte Krishna Vilas met trots haar 3e vestiging in Eindhoven en daar weet menig Indiase keukenlover inmiddels de weg naar te vinden.
Probeer het eens! Laat je verrassen en ga voor wereldse smaken! Check het hier.

Kam Po op de Kruisstraat

Kam Po is het niet Instagrammable, geen pracht interieur, geen industriële, bohemian of graffiti afleiders… maar wel mega goed eten! Hier eet je kneiter goede gerechten uit de Chinese keuken. Authentieke gerechten die naar oude recepturen elke dag vers en met veel zorg voor je worden bereid. Check de openingstijden en regels even goed voorafgaand aan een bezoek of bestelling, want volgens de gossip draaien ze nu alleen op afhaal en bezorgen. EN JA, DAT IS DE MOEITE!

Restaurant Ege in de Gestelsestraat

“Voor fijnproevers is de Turkse keuken zonder twijfel één van de rijkste ter wereld. Veel recepten zijn eeuwenlang van generatie op generatie overgeleverd en beïnvloed door vele culturen. Voor het zo smakelijk mogelijk bereiden van Turkse gerechten is tijd nodig. Wij werken uitsluitend met vers vlees, verse groenten, fruit en kruiden en er wordt geen gebruik gemaakt van geur- of smaakversterkers. Dat betekent dat de snelheid van uitserveren wat langer kan duren dan u in een gemiddeld restaurant gewend bent. Het personeel van restaurant EGE wenst u smakelijk eten!”

Hoppakee! Het zijn hun eigen woorden en wij weten dat er niks van gelogen is. Waarom je deze zaak niet vaker in de gossip of wandelgang voorbij komt, is ons een raadsel. Het is anders, maar echt kei lekker! Give it a try! Klik hier om naar hun website te gaan.

El Patio Andaluz aan de Kloosterdreef in Eindhoven

Noteer en reserveer! Dit is echt een authentieke zaak met allemaggies lekkere Spaanse gerechten. Geen fancy shit! Wel familiair, warm, temperamentvol en ongelooflijk gezellig.

“Meteen bij binnenkomst waant u zich in Andalusië waar het vurige Spaanse temperament en de warme huiselijkheid samengaan. Spaans restaurant “El Patio Andaluz” is een stukje Spanje aan de Woenselse Markt in Eindhoven. Onze kaart heeft een uitgebreide, zeer gevarieerde keus aan authentieke en nieuwe Spaanse gerechten zoals paella, zarzuela, gamba’s al ajillo, pinchos, calamares etc…” Klik hier voor de website.

Ga jij wel lekker op dit soort tiplijstjes!? Lees dan zeker ook dit lijstje: date hotspots en breng eens wat romantiek in je leven, casanova.

You May Also Like