Een half kippetje, een heel kippetje… Er is voor iedereen wat wils! Maar een ding is zeker, bij kiprestaurant Van ’t Spit in Eindhoven serveren ze malse kippetjes om je vingers bij af te likken.

Je hoeft niet de hele stad door te SPITten..

Doordeweekse dagen; druilerig, niet al te rooskleurig, tikkeltje fris weer, krijgen we nog zomerse dagen? Of is het gedaan? Ook wij zijn wel eens giga chag en niet in ons hum hoor, hoe we dat oplossen? ETEN! Bij Van ’t Spit, want Joop… en Jip… Enfin de draaiende, druipende kippetjes zien er niet alleen gezellig uit, de geur van kipkruiden ruik je door het hele restaurant. Hoe lekker is dat?! En dan is dat gemok zo over.

We konden het niet laten en zijn gezwicht voor al het lekkers op de lunchkaart. Wist je trouwens dat Van ‘t Spit sinds 3 maanden op zaterdag en zondag ook tijdens de lunch ‘draaien’? Een tafeltje vol met lekkere lunchgerechten. Onze favoriet? De gegrilde kip natuurlijk! Oke, to be honest, als echte bourgondiërs kozen wij voor de borrelplank met DE gegrilde kip, malse ribs en een gekruide worst. Lekker met verse frietjes en huisgemaakte appelmoes. Hoe dan ook, de keuze is reuze en wij hebben een top middag gehad! #nietmeerkokensavonds.

Lees ook: Online hulp om jouw restaurant te laten shinen

Chef-kok Joop ambitieus as hell, ubergezellig en goedlachs. Zonder te veel poespas, maar altijd de kwaliteit in acht nemend, weet hij de lekkerste kippies op tafel te zetten. Dat kan haast ook niet anders want we hebben het hier over echte Brabantse kippen. Opgegroeid op een fijne boerderij met ruime stallen en geheel antibiotica vrij. Wij zijn blij want dit proef je!

Een gezellige kippenhok

‘Goed eten zorgt voor een goed humeur en een gezellige sfeer. Als ik hieraan bij kan dragen is mijn dag weer goed.’ zegt restaurantmanager Jip. Daarom presenteert hij de gerechten altijd met een lach. En dat kunnen we wel gebruiken gezien de rare tijden, hedendaags 😉 Bij van ’t Spit zit je lekker binnen, geniet je van een mals kippetje en een TOP middag/avond met vrienden, vriendinnen of familie. Heb jij zin in kip, maar je chickie heeft meer zin in een ander stukkie vlees? Geen paniek, er is meer om van te genieten.

Om je middag/avond echt goed af te sluiten tok je na het uitbuiken nog even naar de overkant. Daar vind je de Drinkerspub. Zij hebben meer dan 1000 verschillende biertjes in het assortiment. Ongetwijfeld staat er iets lekkers op de bierkaart! Maar he, recht naar huis he jongens 😉

Wil je op de hoogte blij van Van ‘t Spit? Volg ze op Instagram!

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *