Fine wine and dining bij The Fat Angel

Een romantische avond uit, een bijzonder zakendiner… The Fat Angel is the new rebel in town and the place to be. Het relatief nieuwe Eindhovense restaurant draait op een groots verrassingsconcept. Hoeveel gangen je aankunt, bepaal je zelf. Zowel de gerechten als het interieur stralen overvloed en luxe uit. The Fat Angel staat garant voor een avond fine wine and dining.

Borden als schilderijtjes

Wij lieten ons verrassen met een weelderig 5-gangen verrassingsmenu. Van begin tot eind konden we alles in de keuken goed volgen, doordat de koks in The Fat Angel druk bezig waren in de keurige open keuken. Met uiterste inspanning (lees tong uit de mond 😉 ) werden alle borden zorgvuldig op smaak gebracht, en dat proef je. Alles wat tv-chef Robert Kranenborg belangrijk vindt, tref je aan op je bord: een zoetje, een zoutje, een frisje een bittertje een knappertje…..

Zonder al te veel te verklappen over de gerechten, kunnen we zeggen dat ze opvallend waren, niet alleen in kleur en smaken, maar ook in presentatie. Bij The Fat Angel krijg je geen standaard amuse, soepje of voorgerecht. Er zit altijd een bijzondere twist in de gerechten. Dit maakt het dan ook wat meer dan ‘gewoon’ uiteten.

We moesten wel even wennen aan de bestek-etiquette: met één bestek worden meerdere gangen genuttigd. Hiermee rebelleert The Fat Angel wederom tegen ‘de standaard’ way of doing things. Dit maakt het weer net even anders. Natuurlijk kun je altijd een fris bestekje krijgen, mocht je dat op prijs stellen.

Gastvrij team

Op aanraden van de professionele gastvrouw namen we een bijpassend wijnarrangement bij het verrassingsmenu. Deze wijnen waren zorgvuldig afgestemd op de gerechten, waardoor de smaken op het bord nog beter tot hun recht kwamen. Voorafgaand aan elke nieuwe gang kregen we uitleg over de afkomst van de wijnen, de geschiedenis van het wijnhuis en de type druiven. Alles kon vooraf natuurlijk even geproefd worden, om eventuele twijfel nog weg te nemen.

Bij het dessert kozen we voor een kaasplank en daarbij mochten we drie verschillende portjes voorproeven. Om zeker te weten dat we de juiste zouden kiezen. De 10 jaar oude Tawny is wat ons betreft de winnaar.

Luxueuze lunch & borrel

Wist je dat The Fat Angel ook open is voor de lunch? Hierbij wordt hetzelfde verrassende concept als bij het diner gehanteerd, alleen kan je dan voor minder gangen gaan. Daarnaast is er ook een speciale loungehoek met mooie banken en een eigen bar, om lekker te borrelen voorafgaand aan het eten of juist een after-dinner drankje te nuttigen. Vraag gerust naar de mogelijkheden, wanneer je een reservering plaatst. Wij doen dit als Eindhovens Rondje uiteraard graag voor je!

Kan je een avond luxe dineren waarderen, dan raden we The Fat Angel zeker aan! Wij gingen na een geslaagde avond met vleugels naar buiten 😉 

 

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.