Heel Nederland smacht naar de zomer, terrassen wel te verstaan!

Eindelijk komt het zonnetje langzaam maar zeker door en belicht het onze fijne stad. Komend weekend kan de barbecue uit de schuur gehaald worden of je geniet tijdens de eerste zonnige dagen op een van de fijne terrassen in Eindhoven. Die barbecue kan ook later nog schoongemaakt worden toch?

Maar waar zit je nu eigenlijk het prettigst?

In het Victoriapark zit je gegarandeerd in de zon, voor ons een absolute must visit area tijdens zonnige dagen. Alle drie de zaken met een terras zijn toppers. Brownies & DownieS serveert een werkelijk goddelijke (very instagrammable) High tea. En nee niet alleen zoet! Gewoon lekker hartig met amuse, soepje, brood, dipjes, salades en nog meer verrassingen.

Bij Zwart Wit Koffie kan je kiezen tussen loungen in een van de chille stoelen of de knusse bistro stoeltjes. Tijdens de lunch kan het hier op zonnige dagen erg druk zijn, dus ben er op tijd bij  als je zeker wilt zijn van een plekje op dit terras. Tip: neem vroeg in de morgen als een ware toerist je laptop mee (ipv strandlaken) en make it yours! own it! Het strandbedje hoef je niet al voor het ontbijt te reserveren 😉

Victoria is nog niet zo lang geopend maar pikte afgelopen jaar al wat zonnige dagen mee, of het er vol zat? JA! Healthy gerechten en alles net een tikkeltje anders. Geen broodjes carpaccio maar overal een lekkere twist aan. Gratis parkeren in Eindje is verleden tijd dus hopsakee op de fiets of trek van die prachtige wandelschoenen aan. (Sneakers aub en geen lelijke old schools, ons oog wil ook wat!)

Na een fijne werkdag in het zonnetje is het tijd voor een speciaal biertje en een heerlijke borrelplank. Daarvoor moet je wat ons betreft bij Proeflokaal de Gaper zijn. Hier kun je kiezen: schaduw of zon en uiteraard uit tal van bieren (of whiskeys, kijk wel uit, alcohol kan hard inslaan als je aan het tannen bent).

Vergeet de beste gastheren van Eindhoven niet! Le Cozy: sardientjes en oesters, de famous steak tartare of oma’s kerriesoep, het maakt niet uit wat je hier neemt! Alles is heerlijk, het terras zit dan ook altijd vol. Overdag en s’avons weet heel Eindhoven en omstreken deze hotspot te vinden. Doe de heren de groetjes namens ons. En laat ons vooral weten hoe de sardientjes zijn!

IMG_0397

Even random en lekker door elkaar gehusseld wat zijn nog meer leuke terras opties?

Paviljoen Genneper Parken: Kidsproof, hondjes zijn welkom, toegankelijke menukaart, keuze uit schaduw en zon. Wat wij hier een groot voordeel vinden is dat je zowat voor de deur kunt parkeren en prachtige wandelingen in de parken kunt maken.

Mangiare: Onze guilty pleasure… Althans dat mag best iedereen weten! Wij steken op onze social media accounts dan ook niet onder stoelen of banken dat we hier graag komen. Zelf zitten we graag aan de straatkant omdat we van blieken houden en graag bijhouden wat er op de Kleine Berg gebeurt. Maar Mangiare heeft een geweldige tuin die bij het minste briesje al aangenaam verwarmd wordt, of met heaters of met het tentzeil waarmee Mangiare zich echt onderscheidt van andere terrassen. Reserveren is een must want dit is echt De hotspot van de Bergen.

Even snel een bakkie op een cosy bistrostoeltje met je koppie in de zon? Ga dan voor City Chique en bezoek Vascobelo. Wij combineren dit (THANK GOD) graag met daarna de barbecueboodschappen bij Seabass The Urban Fisher! Niet alleen verkopen zij de lekkerste vis, ook zijn ze de enige midden in het centrum van Eindje.


Wayoooo! We blijven hangen in de Bergen he?!

We kunnen er niks aan doen, hier leven wij! Het is voor ons de place to be en voor ieder moment van de dag is er wel een gepaste horeca zaak te vinden. Wanneer we met vriendinnen en kids ergens fijn willen zitten zonder bang te zijn voor dikke auto’s die over de Kleine Berg scheuren gaan we in de tuin bij Berlage zitten. Zij hebben wat ons betreft echt meters gemaakt. Letterlijk en figuurlijk. Bij overname van de zaak is de tuin grondig aangepakt, daarna binnen en het is prachtig geworden. Het team staat en het menu heeft vorm en smaak. Easy gerechten, veel food sharing opties, lekkere cocktails, bites voor kids en minder gevaar omdat de tuin afgesloten is. Het voelt een beetje als een beachtent in Ibiza. En ja inlevingsvermogen hebben wij genoeg. Geloof ons, probeer het gewoon een keer.

Welp is een van de eerste zaken met een High Gin op het menu en deze moet je geprobeerd hebben. Ook hier geldt, reserveer tijdig. Het terras is niet heel groot, al hoewel groots in ligging want je ziet hier van alle kanten wat gebeuren. Je zit hier niet overweldigend in de zon, maar dat kan juist enorm aangenaam zijn, toch?

Don’t worry culinaire genieters, binnenkort volgen er weer een heleboel terrastips.
We houden het niet bij deze zaken: Eindhoven heeft echt enorm veel te bieden. Dit is slechts een tip van de sluier 😉 Hier alvast een paar heerlijkheden op een rijtje:

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *