Rpel…say what, ja patat 

Biologisch eten is booming! Ook in Eindhoven kun je op steeds meer plekken terecht voor een bio wrapje, sapje, broodje etc. Maar nu is Eindhoven dus zelfs een biologische friettent rijker: Rpel -spreek uit Erpuhl.

Patat van biologische aardappelen in natuurlijke oliën, zo kan je alles wel culinair laten klinken 😉 

Het interieur van Rpel past helemaal bij het product. Geen TL-verlichting of lichtboxen met honderd keuzes in snacks, maar een rustieke inrichting met veel groen en een eenvoudig menu. Dit onderscheidt deze bio snackbar al gelijk van de standaard friettent. Dit voel je ook terug in de portemonnee, voor biologisch eten moet je net wat meer op tafel leggen.

De stoofgerechten waren helaas uitverkocht, waarvoor de vlotte medewerker meteen excuses maakte. (Hier kunnen sommige restaurants nog wat van leren!!) Het was niet verkeerd ingekocht, nee het gerecht is gewoon erg geliefd bij de Eindhovenaren en wordt dagelijks vers gemaakt. Dus op=op. Daarnaast waren wij eerlijk gezegd ook wel aan de late kant met eten. Dus we gaan gewoon nog een keer terug voor een patatje stoof. Wij kozen daarom nu voor een puntzak versgebakken friet met. Wat ons betreft prima friet, maar niet mega bijzonder. Gewoon een lekker bakje patat.

Wat een bijzondere vermelding waard is, zijn de kroketten van Rpel.
Naast de bio frieten bestelden wij ook een garnalen-, groenten- en boerenkaaskroket. De garnalenkroket van Welp blijft onze favoriet maar deze doet er niet veel voor onder. We waren eerlijk gezegd aangenaam verrast door de smaak van de kroketten.

Muggenziften WE LOVE IT! 

Omdat we af en toe best kritisch mogen zijn, is er wel een verbeter- aandachtspunt voor de kroketten; de korst was krokant, maar nog erg “vettig”. In het bakje lag keurig een servet om dit te beperken, echter was deze binnen enkele seconden doordrenkt met vet! Wat ons betreft – maar wij zijn natuurlijk geen professionele krokettenbakkers – kan het wellicht wat schelen om ze een paar seconden te laten uitlekken en dan pas te serveren. Uiteraard dit is vooral een verbetering voor het oog, ze waren namelijk wel alle drie lekker op smaak. En hey! waar hebben we het uiteindelijk over, een beetje gaan zitten muggenziften over een vetdruppeltje te veel bij een van de mooist uitziende friettenten van Eindhoven 😉

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.