1001 nachten, 1001 smaken

Toe aan iets anders dan de Europese smaken? Pak je vliegende Perzische tapijt en zweef naar de Tongelresestraat, waar familie Mohseni met restaurant Saffraan de Perzische keuken in Eindhoven heeft gevestigd. Geen troosteloze gekookte aardappels en drooggebakken karbonaadjes. Maar warme smaken met frisse yoghurt sausjes, gekruid ultra zacht vlees dat urenlang heeft geprutteld en groente schotels die alles behalve saai zijn. De familierecepten vol oude specerijen nemen je mee op een reis die bij ons Brabo’s niet echt in het bloed zit.

Maar, die wel steeds geliefder en gewilder wordt! Want voor velen is het geen ver-van-hun-bed-show meer.
De wereldse keukens zijn leuk, lekker en echt een welkome afwisseling in het culinaire aanbod van Eindhoven.

We hebben ons laten inspireren door tochten van de oude Perzen over het rotsachtige zand van het Midden-Oosten naar de woestijnen van Noord-Afrika.

Tabestan proeverij

De trend van sharing diners, tafels vol lekkere kommen, bordjes en planken is voor de Iraanse en Afghaanse keuken niks nieuws. Bij Saffraan is de proeverij een grote hit en ook echt onze aanrader. Wat kun je verwachten? Start met mirza ghasemi: gerookte aubergine, tomaat en naanbrood (diptip! gewoon met de handen). Daarna mantu: ofwel deegkussentjes met gekruid gehakt, linzensaus en yoghurtchutney. Gevolgd door Iraanse rijst met zuurbessen, gemarineerde kip in granaatappelsaus en meer! ‘Boek die reis’ naar Saffraan en proef het oude Perzië.

Saffraan catering

Heb je nou een feest, bruiloft, zakelijk event; alles waarbij je niet zelf gaat en wilt koken? Dan is daar ook Saffraan catering! Ga voor een bijzondere foodbeleving met eens een ander soort buffet, geserveerde hapjes of a la carte diner. Ze denken graag met je mee. Zelfs de traditionele 1001 nacht sferen doorvoeren in de aankleding is mogelijk.

Wil je meer ontdekken van de wereldse keukens in Eindhoven? Lees dan deze blog en laat je mes en vork achterwegen!

You May Also Like