12 x tijd voor ontbijt met deze Eindhovense hotspots

Stel je voor: je wordt wakker en kijkt op je klok. Kak, verslapen! Dat wordt ergens in Eindhoven een happie pakken. Geen idee waar? Laat ik je effe helpen!

Meneer De Boer

Bij Meneer De Boer kun je terecht voor je ochtendkoffie, een snel maar stevig ontbijt of een vroege lunch. Of je nu een next level croissant bestelt of een uitsmijter op een sneetje brood, je zit er snel vol van! Heerlijk huiselijk, Eindhovens gezellig!

The Happiness Café

Gezonde smoothie bowls, pannenkoeken, sandwiches en salades zijn de specialiteit van The Happiness Café. Met een heerlijke kop thee of kneitergoede koffie start je je dag met een big smile! Oh, waar ze hier ook in uitblinken? Vegan-, gluten- en lactosevrije opties zijn mogelijk!

Bagel & Juice

Bagel & Juice, best vanzelfsprekend, niet? Deze ontbijt hotspot is niet te missen op de Kleine Berg. Effe genieten van een dik belegde bagel in het zonnetje, een glas juice als vervanger voor je ochtendkoffie en door!

DENF Coffee

Hier kun je unieke ontbijtopties vinden, zoals een focaccia met mango en kaas, witvis tartaar of een salade met verschillende ingrediënten. Net zoals het Happiness Café denkt DENF ook aan de vegans onder ons. En het terras… Oelalala shakalaka lekker plekkie hoor.

Coffeelab CS

Op het station snel wat pakken mogen dan makkelijker zijn, leuker en spannender is het niet! Coffeelab CS is andere koek dan de Jumbo of Appie. Hier waan je je in stadse sferen zonder de snelheid en druk van de dag te voelen. Kom even tot rust, geniet van het uitzicht over het Stationsplein, knipoog even naar Eindhovens icoon Frits, ontbijt, lunch, brunch of koffie’ze. Wedden dat je hier terugkomt!

Houben Worstenbrood

Wa? Of ge worst lust! Maar dan met de Brabantse twist: worstenbrood! Op zoek naar een extra twist? Dan sta je bij Houben aan de juiste deur! Truffel worstenbroodjes, vega opties en zelfs Bavaria worstenbrood! Wie had da gedacht? Houben natuurlijk!

STADSBAKKERIJ BROODT

Het is typisch Nederlands om een boterham met kaas te eten. En daarna misschien nog een sneetje met hagelslag. Stadsbakkerij Broodt geeft dat ontbijt een upgrade met kakelverse versgebakken broden die echt het verschil maken. Thuis aan tafel met een krantje eet je oude mik, uit bij Stadsbakker eet je gelukkig makend brood. Want zo heurt het!

Kater van jewelste? Date met een vriendin? In between shoppings? Gewoon zin in wat anders? Wip dan ook eens binnen bij deze zaken; lekker en leuk!

Zoet & Zout

Hmmm, je ruikt het al als je er langs loopt. De wentelteefjes, eggs benedict of het ontbijtbordje. Het restaurant heet niet voor niets Zoet én Zout! Van alle smaken thuis hiero. Heb jij je als local wel eens afgevraagd waarom dat terras altijd vol zit? Wij gingen op onderzoek uit; alles is goed, genoeg keuze zoet en zout ;-)

Lucie Cocina

Buenos días! Bij Lucie kun je terecht voor Spaanse croissantjes, tostada’s, bagels en eitjes. Toch iets zoets? De homemade muffins en bananenbroodjes staan er niet voor niets!

Yoghurt Barn

Loeilekkere yoghurts hiero! Maar ook loeilekkere andere dingen, wist je niet he? Laat je hier gerust eens verrassen met koei-goeie gerechten! Yoghurt bowls, chia pudding, overnight oats of een verse smoothie voor een ice breaker van de ochtend.

Any vegans in the house? Geen problem, Yoghurt Barn’s producten zijn 100% vegetarisch! En de yoghurt? Allemaal biologisch, met 4 plantaardige keuzes: soya, kokos, haver en frozen yoghurt. De bio koemelk Bark Yoghurt is lactosevrij, iets voor iedereen!

JUNGLE CAFÉ 


Dit is kidsproof en schuld proof ontbijten! Bij Jungle Café ben je aan het juiste adres voor hippe ontbijtjes, vegan smaakbommen en een sfeertje van jewelste. Aan de Edisonstraat, dus net iets verder van het centrum af, maar daardoor ook weg van de drukte en stress. 


Bij Liek

Van boer naar bord, lekker kort! Dat is de route van jouw ontbijt Bij Liek. Hier geen poespas gewoon zowat rechtstreeks van het land naar je mondje. Ze kopen lokaal in, kneiter vers, bewust, biologisch, lekker en ‘geen gelul’. Geen onnodige toevoegingen, kleurstoffen of smaakmakers. Lekker puur ontbijten (en shoppen, want dat kan dus ook bij Liek)


NOG STEEDS TREK?

Check deze ontbijtblogs dan eens:

Broodjes, bakkers en andere lunch hotspots in Eindhoven

Ontbijten in Eindhoven, waar moet je zijn?