Rondom Eindhoven; maar liefst 10 uitblinkers waar wij zelf graag gaan eten.

Als rasechte bourgondiër, culinair genieter en schrijver doe ik (Kara) maar wat graag inspiratie op elders... Je leest het goed deze dame vertoeft en proeft niet alleen in Eindhoven. Ook daarbuiten, ver daarbuiten soms. Heus wel eens teleurgesteld maar die stoppen we in het verdomhoekje en negeerpotje. Deze zaken stellen niet teleur, dat beloof ik je persoonlijk.Hier dus een leuk en lekker lijstje met tips om in de omgeving van Eindhoven op pad te gaan. Natuurlijk sturen we het liefst iedereen naar Eindje City, maar... we blijven ook op zoek naar wat verrassende verleidingen around the corner ;-)

Sommige slechts een rotonde, of twee van de stad verwijderd en voor andere heb je al gauw een minuut of 45 geduld (en vervoer) nodig. Bij deze zaken zijn we dus allemaal hoogstpersoonlijk zelf op verkenning geweest en waren allemaal fantastisco, lekker en leuk.

BELGISCH TOPRESTAURANT

Vanwege de grote uitdagingen om aan voldoende en geschoold personeel te komen is De Brabohoeve sinds kort niet meer open op zaterdag en zondag. Maakt het iets complexer om een diner uit te plannen, maar het is de moeite! Neem die dan ook en ga eens uit je comfort zone op een doordeweekse dag helemaal loesoe in deze uiterst verfijnde zaak op niveau.

AZIATISCHE UITBLINKER VER WEG VAN EINDHOVEN

Kei ver weg! We weten het, maar... mocht je in de buurt zijn dan is deze zaak echt de finest om te bezoeken. Aziatische smaken en niet zomaar smaken, niet een van de vele uit een toko gerukte dimsum, dumpling of yakatori stokkies... Nee! Hier staan vakmannen en vrouwen alles zelf te bereiden en serveren. Ikzelf heb een hekel aan lange ritten, nie kunnen drinken nie en moeite doen voor een degelijk hotel nabij een geweldig restaurant, maar voor 'den dizze' rij ik graag een (nogal grote) ronde om. 

VERSE VIS EN SPECIALS

Kruikenzeikers die kei lekkere en kakelverse vis bereiden... Recht van de afslag, van het hengeltje verlost, de pan in en Verhoevens magische twist erover: voila! Voor visgerechten doe je een Tilburgs Rondje bij Kok Verhoeven. Een fine dining setting voor in het restaurant en een wat meer café gehalte achter in de zaak; jij mag kiezen. 

Frans, VERRASSEND, SFEERVOL UITETEN 

Een jonge frisse zaak met idem eigenaresse versterkt door een ervaren 'rot' in de keuken en een geweldig interieur. Vroeger De Buffel, nu Restaurant Suus. Doen, lekker, leuk, goed. Verrassende gerechten; een oester, bijzonder lekkere kreeftenbisque of Tom KhaKai soep, de romige burrata, het Franse kippetje of de verse truffelpasta uit een giga, grote Parmezaanse kaas. Suus heeft niet alleen de wauw factor uit de keuken, ook de sfeer waar je van woensdag tot en met zondag zin in hebt. Go team Suus en tot snel!

DORPS GENOT EN BRABANTSE GEZELLIGHEID

Middenin het pittoreske durpske Hapert zit het begrip Divino gevestigd. Noem je Hapert dan gilt men; Divihiiiiinoooo. Want goed, heel goed. Degelijk, doordacht, niet flauw, leuk zitten, lekker eten. Nabij de keuken een soort bruin café/huiskamer gevoel en ietwat verder een typische restaurantsfeer. OH Niet verwarren met Il Divini in Antwerpen, dat is echt andere koek. Il Divini is kei Italiaans en volgens vele een hotspot, volgens ons.. to be honest een not-spot. Skippen die handel en lekker naar Hapert gaan.

INTIEM UITETEN NA EEN DAG VAREN

Eigenlijk mijn best kept secret! Ga er ook spijt van krijgen dat ik het deel. Want, Eindhoven is geweldig en heeft á la Bas Smit: ALLES! Maar we kennen er behoorlijk wat mensen en zijn zelf berucht genoeg om aangesproken te worden voor gezellige chitchats. Kei gezellig, maar simpelweg niet altijd zin in. Waar ikzelf regelmatig behoefte aan heb, is belachelijk lekker eten, een allegaartje aan keuzes, oesters - dat sowieso, goede wijnen of een stevige pot bier, kip of uitblinkers zoals dagspecials die je van je stoeleke blazen.

Enfin eigenlijk dus een zaak waar je alles kunt krijgen, eten en ervaren. Van amicale vlugge spot aan de bar tot een chiquere high-end setting (stiekem handjes vasthouden en romantisch doen etc.) tot… TROMGEROFFEL terras vibes aan het zwembad. Want ja, hebben ze! Een zwembad in de tuin. Recent overgenomen dat moet even worden gezegd. Dus we gingen vol spanning proeven of alles nog net zo goed en gezellig was als vruhag. Was het! Dus opnieuw verknocht aan Amadeus.

Mocht je nu Amadeus gaan bezoeken, dan zijn wij reuzebenieuwd hoe je bevindingen zijn. Het nadeel van een zaak zo op een voetstuk zetten is dat het verwachtingen schept. Het voordeel is dat het gasten brengt. Ga er lekker zonder speurwerk en verwachtingen heen, zin in chique dan trek je je mooiste jurk aan, zin in spijker en slobber? Mag ook gewoon.

Vughtse verrassing van de eeuw

Even wat kreten; Randy, Lars, gewaagd, degelijk doch lef, prachtig, magisch, lekker, stoer, klassiek, ster, Vught, bijzonder en uh: RANDY! Yup, moet je kennen. Je weet wel, die zo lang bij het Zarzo imperium werkte. Niet meer dus, meneertje begon tijdens (lees; middenin) de crisis zijn eigen zaak met compagnon Lars en Hopsakeeee ster te pakken! Zo snel als hij uit Eindhoven vertrok zo snel ontvingen de mannen ook de allerbekendste erkenning in de restaurantwereld. De kaart kent wat onbekendere producten en termen, (althans voor mij. De gerechten zijn minimalistisch omschreven maar klappen uit hun voegen als het gaat om smaak). Laat het onbekende je niet afschrikken. Het is echt, maar dan ook écht absoluut de moeite een Rondje in Vught te gaan doen.

Dichtbij, de moeite en pezzazig

Nuenen is de nieuwe place to be. We kennen allemaal Restaurant Olijf al wel, goed, heel goed. Maar met Restaurant Pezzaz waren wij nog niet bekend. Tot voor kort, nu kind aan huis. Andreas en Sandra verstaan het vak! Hebben een pracht van een parel in Nuenen en serveren echt mega lekkere gerechten. Wat een ambiance zo dichtbij Eindhoven. Reserveren jongens, echt! En nu denk je WHY?! Give me some details. Komen ze; sfeervol, warm, goede akoestiek, semi chique, beetje fancy maar toch een overheersend huiskamer gevoel. Fijne menu opties, duidelijke kaart, heerlijke a la carte opties, seizoensproducten en signature dishes. Oh en ook gewoon een Dame Blanche op de kaart! Blijft een quilty pleasure he ;-)

Een heel eind om - Maar ook heel erg de moeite

Ik vergeet het niet snel meer, ik had een tafel gereserveerd bij Maven in Antwerpen om de verkering te verrassen (vlees-lover) toen mijn vriendin belde; uhm wil je mee naar Brut?! Want ik kan 2 extra plaatsen regelen. Lalalalaaaaaaaa mijn leven is leuk! En dat van hem ook, want Maven ruilden we dus in voor Brut172. Niet lullig bedoeld, maar die keuze is logisch en naar Maven gaan we heus nog wel ;-) Brut dus.... Niet voorbereid, wel veel over gelezen. In een (voor mijn doen)  chique jurkske op naar Reijmerstok. Best een eind kan ik je zeggen ;-)Jij wil weten of het de moeite is? Of het het waard is zolang op de wachtlijst te staan?

It is! Yes! Jazeker! Si!
Magisch! Mooi! Klopt! Bijzonder! Met zelfs de Hit'me van Beluga (kenners weten wat ik bedoel). Dat zijn heel veel uitroeptekens en dus heel veel overtuiging. Kostbaar, dat klopt. Uitmuntend en uitzonderlijk goed uiteten in een perfecte ambiance en idem service is niet goedkoop. Wel de moeite peepz. Gun jezelf dit. Doen!


HET GROOTSTE GEHEIM ONDER FIJNPROEVERS

  • De Kempenaer - Bergeijk

Als we het dan toch over geheimen hebben, dan is dit er een van. Allerbest bewaard! Culinaire experts, chefs met sterren, fijnproevers iedereen wil hier eten. Lang niet iedereen kan er terecht... Wij wel! Ik ben er al een paar keer geweest en kan alleen verklappen; wilde zalm, engelenboter, mooie verhalen, musea, terug in de tijd en... Goodluck wij duimen mee dat je een tafeltje krijgt.

Toch liever in hartje Eindhoven aan je food fix komen?

Dan mag je deze hotspots niet missen

Kom je op bezoek? Dan overnacht je hier op hemelse wijze