EIN-DE-LIJK: 11 x uit eten tijdens kerst in Eindhoven

Korte dagen, koude wind en seizoensdepressie. Dat kan maar één ding betekenen: het is bijna kerst! Ding, dong, ding, dong laat maar komen die feestdagen. Terwijl sommige nog vol bezig zijn met het heerlijk avondje, hebben wij alvast alle kerst toppers op een rijtje gezet. Inclusief een kids-proof optie!
En ja, ook wij hebben echt moeten zoeken wie wat doet, wie wel of niet open is en of ze een speciaal menu bieden of 'normaal' koken. Op veler verzoek hierbij een lijstje met horecazaken die tijdens Kerstmis geopend zijn in Eindhoven en omgeving. Waar schuif jij aan voor een bijzonder kerstmenu?

Restaurant Zuid

Geopend op: zaterdag 24 december (diner) & zondag 25 december (lunch/diner)

Niet iedereen geniet van de verplichte familie tijd, niet iedereen viert het überhaupt, maar waar iedereen wel van houdt: een onvergetelijk diner. Hoe je het ook viert, bij Restaurant Zuid pakken ze uit met een 5-gangen diner waar je u tegen zegt.

Kerstmenu 5 gangen € 95,- p.p.

Van eendenlever met vijgen en ricotta tot hert met een tarte tatin van witlof en stoofpeer. Seizoensgebonden delicatessen staan je te wachten tijdens dit avondvullende diner. Heb je al plannen om met je familie in een kringetje te zitten in de avond? Dan ga je toch voor het 3-gangen lunchmenu.

3 gangen lunchmenu € 50,- p.p.

Reserveer alvast via de website!

Geronimo Fine Food & Wine

Geopend op: zaterdag 24 december (diner) & zondag 25 december (lunch/diner)

Wat is kerst zonder Fine Food & Wine? Bij Geronimo staan ze te springen om je te verrassen deze kerst. Met de keuze uit een 4-, 5- of 6-gangen menu bepaal jij zelf hoe tonnetje rond je naar buiten rolt deze kerst.

Verrassingsmenu 4 gangen € 52,5- p.p.
Verrassingsmenu 5 gangen € 62,5- p.p.
Verrassingsmenu 6 gangen € 72,5- p.p.

Plaats je reservering via de website van Geronimo.

LA dolce vita

Geopend op: zaterdag 24 december, zondag 25 december,  maandag 26 december

Traditionele Italiaanse gerechten met alure. Een avondvullende kerst experience in de vorm van een menu. Een sfeer en smaakvolle selectie met het beste van La dolce Vita. En ja aan de kids is ook gedacht! Een net zo smakelijk maar toegankelijker menu is speciaal voor de bambini's samengesteld. Op de website van La Dolce Vita staat alle informatie en kun je gemakkelijk reserveren. Klik hier.

Bistro Sophie

Geopend op: zondag 25 december (diner)

Herken je dat gevoel dat je zin hebt in een avond chique, luxe en decadent? Maar dan wel toegankelijk en op Brabants niveau? Dan is Bistro Sophie the place to be voor jou deze kerst. Hier weten ze van fine dining, maar voel je je tegelijkertijd helemaal thuis en op je plek.

Verrassingsmenu 6-gangen € 72,5- p.p.
Met bijpassend wijnarrangement € 125,- p.p.

Maar geen zorgen, dit is en blijft een avond op hoog niveau dineren. Uitgesproken gerechten, een avondvullend programma met maar liefst 6 gangen EN de fijnste sferen.

Reserveer via telefoonnummer 040-2447321 of stuur een mail naar info@bistrosophie.nl

Restaurant Vane

Geopend op: zaterdag 24 december (diner)

Waar je er deze kerst bovenuit torent? Bij Restaurant Vane! Een uitzicht om nooit te vergeten, smaken die je overdonderen en alles tot in de puntjes geregeld. Kijk uit over de lichtstad en alle kerstversiering terwijl je je laat verleiden door de smaken van chef Carlo Chantrel.

Chef’s menu VANE 5 gangen € 74,- p.p.
Chef’s menu VANE 6 gangen € 84,- p.p.
Chef’s menu VANE 7 gangen € 94,- p.p.


Bekijk de volledige prijzenlijst, inclusief wijnarrangementen, op de website.

Luzt Gastrobar

Geopend op: zaterdag 24 december (diner), zondag 25 december (diner/brunch) & maandag 26 december (diner/brunch)

Zin om deze kerst op het puntje van je stoel te zitten? Te zuchten in extase? Geprikkeld te worden door smaken, sferen en een stralend interieur? Dan is het kerstmenu van Luzt Gastrobar wat jij nodig hebt.

Kerstmenu € 74,- p.p.
Met bijpassend wijnarrangement € 112,5- p.p.


Met maar liefst 2 amuses, 2 tussengerechten, een verfrissing van het huis, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert is dit waarschijnlijk het meeste waar voor je geld. Dat doen ze goed! Ben je meer van de brunch? No problem, ook het brunchmenu zit stampvol voortreffelijke gerechten.

Kerst brunchmenu € 66,- p.p.
Met bijpassend wijnarrangement € 96,- p.p.


Via de website kun je reserveren en alle info lezen.

Ikigai

Geopend op: zaterdag 24 december (diner), zondag 25 december (diner) & maandag 26 december (diner)

Ikigai is de verstopte parel van Eindhoven. In het PSV-stadion ontpopt deze verrassend zachte zaak zich. Met Japanse invloeden en moderne smaken gaan vooral de visliefhebbers hier de tijd van hun leven hebben. Geen zorgen, het 6-gangen menu is zowel ‘mixed’ als met alleen vis te bestellen. Voor ieder wat wils deze kerst. En dit wil je!

Kerst menu € 85,- p.p.

Bemachtig je kerstdiner via de website van Ikigai!


Trattoria Manca

Geopend op: zaterdag 24 december (diner), zondag 25 december (diner) & maandag 26 december (diner)

De Italiaanse keuken smaakt natuurlijk het hele jaar als de beste, maar er iets met de combinatie van warme lichten, nog warmere wijnen en de no-nonsense smaken van Trattoria Manca dat kerst naar een hoger niveau tilt.

Alle dagen geopend en vooral het menu soprese (verrassingsmenu) sluit als geen ander aan bij een kerstdiner. Iedere gang heeft een mix van simpliciteit en iets onverwachts, de bijpassende wijnen (aanrader!) glijden gemakkelijk naar binnen en als vurig hoogtepunt de showcooking pasta in een enorm kaaswiel. Dit is niet alleen een diner, dit is een heuse ervaring!

Reserveer gemakkelijk via de website!

Merlin Seafood bar

Geopend op: zaterdag 24 december (lunch), zondag 25 december (lunch/diner) & maandag 26 december (diner)

New kid on the block! Merlin Seafood bar is één van de nieuwe gezichten deze kerst. Alleen daarom al zwaar de moeite waard om eens te gaan ontdekken. Ook niet onbelangrijk: ze hebben een overvloed aan kwalitatief hoogstaande visspecialiteiten in de aanbieding.

Ook deze kerst kun je daar van genieten. Op zaterdag ben je welkom voor een lunch met het standaard menu, zondag ben je welkom voor zowel lunch als diner met een 5- of 6-gangen menu vol vis en vlees specialiteiten.

Maandag mag je je slabbertje omslaan voor de Lazy Lobster Monday. Allerlei gerechten met kreeft in de hoofdrol of zelfs een hele kreeft voor maar €32,5-.

Reserveer een kerstig plekje via de website van Merlin Seafood bar.

Brasserie Bellevue

Geopend op: 24 en 26 december open zoals altijd vanaf 12 uur doorlopend tot 23.30 uur.  

Ah oui oui! Een franse touch tijdens je kerstdiner misstaat nooit. Voor de ultieme Franse beleving in Eindhoven moet je natuurlijk bij brasserie Bellevue zijn. Hier smelt je weg van de klassieke Franse keuken in een Eindhovens jasje.

Naast een kneitergoeie kaart is Bellevue ook een knap staaltje interior design. Speciaal voor de feestdagen geven ze hier een kerstige twist aan, en geloof ons dat gaat er prachtig uitzien.

Maak een reservering via de website of bel naar 040-7200715

STADSPAVILJOEN

Geopend op: zaterdag 24 december (lunch/diner), zondag 25 december (lunch/diner), maandag 26 december (lunch/diner) & dinsdag 27 december (lunch/diner)

Echt zin in de volledige kerst vibe? Wat dacht je van een volledig verzorgd buffet inclusief winterse BBQ? Bij het Stadspaviljoen pakken ze dit jaar uit als geen ander. De versiering gaat groots zijn, het buffet gepast voor zowel klein als groot en vloeit onbeperkt glühwein en chocolademelk. Jongens, beter ga je het niet krijgen! 

Buffet met winter-BBQ voor zowel kerstavond, 1e kerstdag & 2e kerstdag € 49,50- p.p.

Kan het nog beter? Ja hoor! Je bent zowel tussen 12.00 en 17.00 welkom als tussen 18.00 en 21.00 EN er is een heus Winter Wonderland kinderspeelhoek dus ook nog eens kids-proof. 

Op 3e kerstdag is het vriendag: het complete buffet, maar dan met onbeperkt wijn, bier en fris voor maar € 62,50- p.p.

Meld je snel aan via kerst@stadspaviljoen.nl. Geef je naam, datum, tijd, aantal personen én je telefoonnummer door. Kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting! 

Disclaimer; de foto's zijn een mix van alle restaurants, deze zijn ook door hun aangeleverd en/of goedgekeurd.