Op maandag geopend in Eindhoven

Maandag is de nieuwe zondag! Vroeger... toen werken in de horeca nog hip was hielden de horeca mensen dan pas weekend. Uitgaan op maandag was booming. Want, horeca-mensen binnen was feest en dat trok dan ook weer andere groeperingen aan. Vroeger... toen was dat kei vet, dat stappen op maandag...


MAANDAG IS HIP! MAANDAG IS HOT! MAANDAG IS HOPPAKEE DE HORECA IN.

De horeca-avond op maandag was (en is) best een logisch gevolg, want in de weekenden werken dus niet kunnen stappen als andere dat wel kunnen. Nu, anno 2023 is die community aanzienlijk minder vertegenwoordigd. Maar niet getreurd de maandagavond in Eindhoven lijkt in een enorme boost te zitten.

Niet perse met horeca-mensen. Nope,  alles en iedereen trekt er tegenwoordig op maandag graag op uit. Mogelijk omdat we van corona weinig geleerd hebben. We stampen de agenda's in de weekenden weer bomvol, sjokken en sjouwen naar allerhande verplichtingen en hebben dan alleen doordeweeks tussen werk, sporten en andere hobby's tijd om met een vriend of vriendin te gaan eten. Maandagavond dus.

waar kun je terecht? Waar kun je happen? Stappen?

Kan dat laatste überhaupt in Eindhoven? Op maandag stappen? Heel soms is er een party, die kun je dan vaak vinden in onze agenda op deze pagina. Maar veel is er qua stappen nog niet te doen. Borrelen daarentegen; BOOMING! We spraken Will en Desiree van Lucie Cocina, zij kijken er niet meer van op dat het bij hun op maandagavond vaak net zo druk is als op vrijdag.

Kost het de horeca ondernemer dan klandizie op een andere dag?

Verschillende meningen. Wat de meeste wel beamen is dat de woensdag en donderdag onvoorspelbaar as f*ck zijn. Waar de ene week de woensdag het dak eraf knalt, is er opvolgend de dag erna op donderdag niets te doen. Is het op woensdag rustig? Dan weet je dat donderdag een drukke avond gaat worden.

Iets Eindhovens? Nope, volgens de artikelen die wij gelezen hebben is het landelijk een chaos en valt er weinig te voorspellen wanneer er een piek of een dal is. Op doordeweekse dagen dan, hè. Weekenden zitten bomvol! BOMVOL! Spontaan uiteten in het weekend? Dikke vette bummer, nergens plek. Dus... wat doen we dan? Juist op maandag gaan ;-)

Hier een riedel aan zaken die op maandag open zijn.

Voor een lekker ontbijt kun je terecht bij:


Voor een delicious lunch kun je terecht bij:

Dineren op maandag doe je hier:


Borrelen kan op maandag hiero: