Broodjes, bakkers en andere lunch hotspots in Eindhoven

Wat hebben we? TREK! Moeilijk om te kiezen hé? Vlees, veggie, spelt, volkoren, desem, wit, duurzaam, biologisch. Wat een keuze, wat een keuze! Deze lijst gaat je helpen: wij tippen de lekkerste broodjes en lunch hotspots van Eindhoven. Heerlijke lunchopties als vluggertjes, thuis, op kantoor of in de horecazaken zelf. 

Rond is ook een vorm

Het is rond en mega lekker……ding ding ding, een bagel! En laat Bagel & Juices daar nu bij uitstek de ideale plek voor zijn! Breakfast bagel, Club Deluxe bagel of toch liever een Veggie variant? Ze hebben het! En wist je dat je ook nog eens enigszins gezond bezig bent? De bagels worden namelijk zonder boter of margarine gebakken en dat maakt het een gezondere optie. Wat je vervolgens als beleg kiest vergeten we even ;-) 

Bagel & Juice | Kleine Berg 19, Eindhoven | Klik hier 

De queen B onder de sandwiches

Rijkelijk belegd, niet teveel ditjes en datjes, maar zeker heerlijk! Laten we vooral de famous Spicy Chicken niet vergeten. Een door TwoB bedacht broodje met spicy chicken. Dit broodje is zelfs zo goed dat andere zaken hierdoor zijn geïnspireerd en hun eigen versie op de kaart hebben staan. Heel soms met verwijzing en credits voor TwoB, meestal niet ;-) Beter goed gejat, dan slecht bedacht ;-) Genoeg reden om snel eens bij TwoB te bestellen of inhouse snel en gemakkelijk een broodje te smikkelen. Pssssst….geen zin in een broodje? TwoB heeft ook salades. 

TwoB Eindhoven | Keizersgracht 9 | Klik hier 

Berlin, New York, Paris

Daar waar je wonen wilt … gewoon op de hoek! Op de ietwat verscholen Grote Berg zit Vascobelo een zaak die wereldse steden uitstraalt in interieur en smaken from all over the world op de kaart. Tunes die verrassen, naaiend lekkere koffie. P.s. Ze verkopen ook bonen en cups voor thuis! En ze hebben Daantje; en we gotta say iedereen die hier werkt is aardig, maar Daantje blinkt uit. Deze madame is net een kameleon, Brabants geouwehoer, internationale praatjes in alle talen, taart snijden, koffie zetten, lunchgerechten maken en meezingen tegelijk… SHE CAN! SHE DOES! Alleen al voor Daan ga je naar Vascobelo. 

Vascobelo | Grote Berg 16 | Klik hier 

Lunchen volgens Italiaanse standaarden

Trattoria Mangiare is al jaren een begrip in het stadscentrum. De heerlijke panini’s in combinatie met de mediterrane sferen krijg je het niet Spaans maar Italiaans benauwd van. Buiten krijg je het gevoel alsof je al in Italië bent en je de Paus zonder enige moeite een wuifje kunt geven. Dus zwaaien maar en snel naar Trattoria Mangiare. 

Mangiare | Kleine berg 17A | Klik hier 

Gewoon gezellig bij ons mam op de koffie!

Gewoon kei gezellig; dat omschrijft Meneer De Boer op de Keizersgracht 20 het beste! Het warme onthaal en de gezelligheid geven je een echt huiskamergevoel. Lekkere ontbijtjes zoals vreuger bij ons mam of oma.. Ouderwetse gezelligheid hartje centrum, ook als echte urban lover verlangen we hier soms naar. Schuif bij Meneer de Boer aan wanneer je maar wilt en wij beloven je dat het altijd gezellig is. Geen hot moment, altijd goedlachs. Oh en natuurlijk ga je ook voor het eten, niet alleen voor Sabine en Maurice, weet dat de ontbijtjes zorgen voor een degelijke bodem. Vet, gezond, verrassend, oerdegelijk of … TRY THIS! 

Meneer de Boer | Keizersgracht 20 | Klik hier 

Hip, hipper, hipste hotspot in Eindhoven

Thomas in Eindhoven is wel één van de hipste spots in Eindhoven en WE LOVE IT! Altijd een gezellige sfeer, leuke mensen en ook nog eens super instagrammable. Door de mega grote graffiti kunstwerken en een geweldig interieur is dit de tofste plek van het Stratumseind. Wist je dat menig bekend model hier al een fotoshoot heeft gehouden omdat de zaak zich daar zo perfect voor leent? Anyway, over het eten ;-) Toegankelijk, aantrekkelijk, voor ieder wat wils en lekkers en dus ook gewoon broodjes! Ga jij voor het broodje carpaccio, rib fingers of avocado? Of gewoon alle 3? in de avond serveren ze geweldige etagères, hier durven ze de hoogte in te gaan. Must visit, deze hunkerige hotspot! 

Thomas | Stratumseind 23 | Klik hier 

Uitrusten in een drukke stad

Lunchen met een speciaal gevoel, dát omschrijft het Karel 1 museumcafé het beste. Het is heerlijk vertoeven op de vlonders van het terras en met het uitzicht op het water heb je niets te klagen! Centraal gelegen en toch het gevoel alsof je even de drukke stad kunt ontvluchten. Pal naast het enige echte Van Abbemuseum! Al ooit geweest? Geen museum liefhebber? Dan ben je natuurlijk alsnog van harte welkom om een heerlijk broodje brie of bijvoorbeeld garnalenkroketten te komen eten! 

Karel 1 Museumcafe | Stratumsedijk 2 | Klik hier 

Spaans op z'n best

Spaans lunchen? Si, dat is mogelijk in hartje centrum. Bij Lucie Cocina waan je je in de echte Spaanse sferen en hebben ze delicioso broodjes. Lekkere iberico hammetjes, tomatensalsa, kip en noem het maar op! Na de lunch kun je lekker een siësta houden!

Lucie Cocina | Kleine Berg 34B | Klik hier 

Italiaanse om de hoek!

Karakter, stijl en lekker eten. Zalm, tonijn, geitenkaas, ze maken er een kunstwerkje op brood van! And we can tell you deze kunstwerken zijn lekker! Je hoeft hier niet eens voor naar Italië. De krant krijg je er bij, want daar staat de menukaart in; Il Giornale. Weet je wat dat is? Rol vanaf het station naar Giornale, verslind Italiaanse heerlijkheden en paradeer daarna door naar het centrum of bijvoorbeeld een cool optreden in de Effenaar. 

Giornale | Stationsplein 12 | Klik hier 

Friet zoals je het nooit hebt gezien!

Bij De Frietbar maken ze de kleurrijkste en smaakvolste creaties met friet en broodjes. De uitstraling van de zaak en de gezellige medewerkers maken dat het een groot feest is om hier te komen eten! En met broodjes bedoelen we: chicken, beef, sate, rendang en ga zo maar door. Veel is mogelijk en veel is lekker. Zelfde geldt voor de broodjes, het kan niet gek genoeg en het smaakt elke keer weer! Probeer vooral de Big Mick eens. Absoluut onze favo. 

De Frietbar | Keizersgracht 26 | Klik hier 

Genoeg reden om een rondje Eindhoven te doen ;)

MEER Lunch-inspiratie?

Lees dan deze blogs

Luzt iedereen - wil iedereen!

Sccop: Jimmy Green sleept 2 awards binnen