Pakkend, pittig en prikkelend. Dát is een Eindhovens Rondje met horecaondernemers.

We struinen van de ene lekkerbekkende naar de andere tongstrelende horecazaak. En dat met een stel gepassioneerde ondernemers. Handjes op elkaar voor onze spiksplinternieuwe Horeca Business Club!

Wat de club precies voor jou kan betekenen en wat er op de planning staat volgt nog, maar de aftrap was een succes! Vorige week woensdag ‘struindend’ we door de stad. En dat was versterkend én gezellig!

Stacey staat rinkelend met haar sleutels in haar hand. “Nou, welkom in mijn kroeg!”, roept ze.

“Ik kom hier alleen nog om mijn eigen alcoholvoorraad te plunderen.” Gegrinnik vult de lege kroeg. Jan-Joost van Proeflokaal De Gaper en Maaike de Reuver van Food Inspiration knikken begripvol. Het liefst vullen we deze hele zaak met een berg enthousiastelingen, maar het is nog steeds coronatijd. Op afstand kijken we naar elkaar. Weemoed. Pijn. Ja, het gemis van de horeca doet pijn. Gelukkig kunnen we met deze ondernemers die rauwe ellende bespreken. En héél even troost zoeken in het knuffelen met Stacey’s behang.

Het is niet alleen maar ellende en leed bij de business club 😉

Het is juist heel versterkend om samen zo over deze situatie te praten. Te brainstormen. Te dromen. En om verwachtingen de wereld in te slingeren. Zoals die van Jan-Joost. Hij is er heilig van overtuigd dat ’15 maart de terrassen weer opengaan’. Daar proosten we denkbeeldig op.

“We gaan geen verandering doorvoeren”, zegt Jan-Joost. “Wij zijn een bruin café. Dus we blijven bij dat concept. In onze zaak in Waalre, Meester Keeman, zijn we wel bezig met verandering. Iets wat we zonder corona niet hadden gedaan. Maar Proeflokaal De Gaper blijft zoals het is. Er zijn weinig échte bruin cafés in de stad, terwijl de Eindhovenaar daar wel behoefte aan heeft.”

Oesters en champagne

Ons Eindhovens Rondje voert ons verder de stad in. We slingeren langs het Proeflokaal van Jan-Joost, zo richting SeaBas The Urban Fisher. Waar we ons toch een partij verlekkeren aan al die waanzinnig lonkende gerechtjes. Lekkerbekkend die zaak uit. Mét een berg oesters en een partij kibbeling, uit het vuistje. Slurpend en smikkelend struinen we verder.

Al kletsend komen we tot de conclusie dat we dit allemaal hebben gemist. Gewoon, het ouwehoeren. Mensen om je heen. Ondanks dat iedereen zich zwaar klote voelt in deze situatie, proef je de positiviteit. Het borrelt. Net als die bubbels in ons glas, die op ons wachten bij Varna Wijnen.

Maar eerst stoppen we nog even bij de nieuwe Italiaanse parel in town: Trattoria Manca. Ook hier ga je echt wátertandend die zaak in en uit. Mét een partij lekkere ham. Olijven. Brood. Ohh, we zeggen het je: wá-ter-tan-dend.

Ontdek onze Horeca Business Club

Banden zijn versterkt tijdens dit Eindhovens Rondje, dat mag zeker zijn. Wat we nog meer willen doen? Verbinden, verrassen en verleiden. We willen in gesprek gaan met jou. Ja, jij. De horecaondernemer. We willen jullie verhalen horen. Delen Vertellen. We willen met jullie vooruitkijken. Want die wil is er. We willen elkaar versterken. De banden aanhalen. En gewoon, even lekker gelijkgestemde mensen om je heen. Om te ouwehoeren. Liefde en leed te delen. Hoe is het nu voor jou?

Wil jij de volgende keer ook mee met ons Eindhovens Rondje? Zet jezelf op de wachtlijst! Dan laten we jou als eerste weten wanneer we weer een rondje doen met de Horeca Business Club. Elke keer organiseren we een nieuw rondje. Met nieuwe horecazaken. Andere hotspots. Zodat Eindhoven in verbinding blijft.

Geen interesse in de netwerk club voor horeca ondernemers maar wil je wel graag op de hoogte gehouden worden van nieuws, trends en … verrassingen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief voor ondernemers.

Meer weten over dé trends onder horeca ondernemers? Waag dan eens een bezoekje aan Clubhouse. Daar komt zowat heel Neerlands horeca ondernemer bij elkaar om te VVVV’en (Verbinden, verleiden, verrassen, versterken). Hier lees je er meer over.

You May Also Like