Don’t get upsetty, eat some spaghetti (or bruschetti)

Eindhovens meest populaire Italiaanse restaurant is wat ons betreft Mangiare.  Even lekker happen en niet te statig dineren, doe je bij deze trattoria. Het liefst in de achtertuin. Tot voor kort was je afhankelijk van het ontzettend fijne Hollandse weer. Bij Mangiare hebben ze daar wat op gevonden. De toch al gezellige achtertuin is omgetoverd tot een weatherproof Italiaans binnenplaatsje. De overkapping is bij mooi weer niet te zien en bij slecht weer over het hele terras gespannen. En het is er in de winter zelfs aangenaam, de heaters doen hun werk.

Pizza, pasta en wijn, oh wat is het bij Mangiare fijn

De kaart is voor iedereen lekker ! Iedereen lust hier wel iets.  Deel wat gerechten zoals een salade, pasta en pizza en prik lekker wat rond (we love foodsharing en dat is geen geheim). Antipasti vis is één van onze favo’s: fruit de mer met lekker veel knoflook. Maar ook voor de bruschetta’s en de carpaccio met truffelmayo mag je ons wakker maken. En dan natuurlijk samen met een glas witte huiswijn en wat Pellegrino ernaast, bellissimo! Wat wij bij Mangiare prettig vinden, is dat je er helemaal niet duur uit hoeft te zijn en wel voldaan naar buiten kan wandelen.

IMG_0356

Eendracht maakt macht

En dan bedoelen we niet de leuke deals die Mangiare altijd biedt voor een thuiswedstrijd van PSV. We hebben het over het eigen sterrenteam in het restaurant en de keuken. Ongelooflijk wat er uit zo’n relatief kleine keuken kan komen. Het is ook leuk om te zien hoe de mensen achter de bar samenwerken. De communicatie is helder en goed: ‘pas op, achter je’. Het zijn net little black smiling antz die op natuurlijke wijze samen al hun taken volbrengen. Ze zijn met veel, maar het werkt. En het voelt zeker niet als overweldigend.  Overigens zijn ze bij deze trattoria altijd op zoek naar aanvulling voor de Mangiare-familie, dus als je interesse hebt – let us know.

Kids love it

Ja bij Mangiare kun je heerlijk tafelen en op vrijdagavond is het soms ook wel eens zien en gezien worden. Maar Mangiare biedt ook heerlijke rustige lunches in de tuin en is ontzettend kindvriendelijk. Denk dan niet aan niveau pannenkoekenhuis met rondrennende kinderen, nee de jeugd heeft een eigen riante speelschuur achter in de tuin. What’s more to love? Ouders lekker aan de borrel en in staat om en goed gesprek te voeren, en de kinderen vermaken zich optimaal in de speelschuur. Kinderen die nog niet op zichzelf kunnen of willen spelen, kunnen lekker kleuren aan tafel. Ook daar is aan gedacht.

Reserveren is nodig!

Reserveren is echt een must bij deze hotspot, vooral voor het diner en in de weekenden. Uiteraard doen wij dit graag voor u. Maar ook voor een lekker wijntje en wat borrelhapjes na een middag winkelen zit je hier goed. De borrelkaart is echt een aanrader 😉

IMG_0344

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.