Eindhoven blijft ons verrassen! 

Loop je over de Kleine Berg (wat wij regelmatig doen), dan valt je oog bijna automatisch op Lucifer Coffee Roasters. Een heerlijke plek waar een mengelmoes van mensen samenkomt. Het gezellige terras en fijne huiskamer worden niet alleen gebruikt voor koffiedates, maar door velen ook als werkplek of om in alle rust even een krantje te lezen. Tegenwoordig is het ook DE locatie voor een pizzadate! Daarover meer.

Bestel je bij Lucifer een ‘bakkie pleur’, dan kan het zomaar zo zijn dat het van een ander boon is dan het vorige kopje dat je dronk. Slechts 3% van werelds koffie draagt de naam specialty, welke hier wordt verkocht. Per oogst worden bonen ingekocht en zo blijft kwaliteit gegarandeerd. Omdat specialty lichter gebrand wordt, is de smaak zoeter en minder bitter. Daarom serveert Lucifer de koffie zonder suiker en melk. “We willen mensen aansporen de bonen eerst te proeven in plaats van te automatisch alles erin te gooien” vertelt Joep Willemsen.

Facts:

1844: De geboorte van de lucifers, een Zweedse vinding.
1870: Startten Mennen & Keunen in Eindhoven de eerste grote luciferfabriek van Nederland (Bergstraat)
1985: Werkten er al 900 mensen voor de Eindhovense fabriek.
De binnenlandse markt voor lucifer was rond 1890 verzadigd en groeide de interesse naar een nieuwe lichtbron: gloeilampen. Tatatadaaaa en daar is hij dan: het product en symbool dat aan Eindhoven gelinkt wordt, totally unfair 😉

Roasted @ de Schellensfabriek.

Lucifers branderij is gestationeerd in de oude Schellensfabriek, dat is een bewuste keuze. Zoals al gezegd is de zaak zelfs vernoemd naar de oude fabriek waar vroeger katoen geproduceerd werd. Nu komt de gossip: Naar verluidt vormden de ondernemers van de Lucifer- en Schellensfabriek een stel.

Lucifer Coffee Roasters: Het lichtpuntje van de dag, met een geweldig team!

De ‘bouwstenen’ en het interieur voeren je terug in de tijd, hier geen strakke industrieel design te vinden hoor maar gezelligheid, verschillende stoelen, Stefan Hensen’s Art aan de muur, wat tegelijkertijd een typisch Eindhovens karakter geeft. Achter deze heerlijke plek zit eigenaar Bob Kemperman, welke een interessante horeca achtergrond heeft. Naast jaren ervaring op de vloer werkte hij als creatieveling in deze branche namelijk als conceptontwikkelaar. Vraag hem er eens naar, hij vertelt graag en zijn passie werkt aanstekelijk!

Dan is er nog Joep, by far de meest gepassioneerde coffeeboy van De Bergen. Naast hoofdbrander is hij ook kwalteitsbewaker. Wij zijn gek op ‘m! Niet alleen zijn koffieskills zijn noemenswaardig ook zijn humor, sociale skills en de Joepie-juice zijn altijd weer een reden om even op het terras plaats te nemen. Wat wij tof vinden is dat het team zelf gewoon op het terras of in de zaak pauzeert en dan maar wat graag een gezellig praatje met de gasten maakt.

Completely new: Roasters and Bar

Roasters and bar, een verrukkelijk en clever bedachte pop-up! Waar de zaak overdag vol zit is het zonde dat de avonduren niet gebruikt worden, vindt Bob. Zo kwam Anouk Roovers, de ‘moeder’ van de Pizza Pop-up, met dit concept. Geïnspireerd door een studententraditie. “Als kind mochten we thuis onze wraps beleggen als pizza en tijdens mijn studie werd het een wekelijkse traditie, waarbij ik werd benoemd tot ‘chef oven’” vertelt Anouk. What you see is what you get want de bar binnen is tevens de keuken. Geen ruimte dus voor uitgebreide drie gangen diners. Wat er wel aanwezig is, is een oven. En zo is het idee geboren.  Onze gastblogger Havermaud sells her soul for pizza (haar woorden) en ging daarom, samen met Eindhovense jeugdvriend Rik proeven. Perfect voor een vriendendiner, al vinden wij deze pop-up ook heel geschikt voor een real date: low key, low budget laidback en vooral LEKKER! “Sharing is caring”, zegt Anouk. De pizza’s hebben een vegan bodem en zijn wat kleiner dan je gewend bent, daarom kun je makkelijk voor drie pizza’s gaan. Geeft minder keuzestress en korting, want bestel je er drie met z’n tweeën, dan betaal je 10% minder. Ga je pizza eten, probeer dan ook eens de limoncello-tonic, een heerlijk zoet maar fris zomers drankje. Wij zijn fan! Van donderdag tot en met zaterdag staan de toppers vanaf 18.00 tot 22.00 uur voor je klaar!


Cursus Specialty Coffee en Latte Art

Meer weten over specialty coffee en/of het kunnen schenken van een hartje, tulp of rosetta? Loop eens binnen en vraag naar Anouk. Zij informeert je met liefde over de mogelijkheden.

Op de volgende data worden er cursussen gegeven:
Introductie Specialty Coffee: 13 september 2018 & 8 november 2018
Latte art: 20 september 2018 & 15 november 2018

Net zo fan als wij en op zoek naar een baan? Dan is dit the place to be. Zowel parttime als fulltime. Omdat Guusje gaat reizen valt er een gat in het team. Maar be prepared: je moet van goeden huize komen om de knapste krullenbol van de Bergen te vervangen 😉

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *