Aan het roer staan in de horeca vraagt op dit moment een engelen geduld, een lange adem, veel spek op de botten, een creatief en commercieel vermogen.

Omroeren, het roer om. Het klinkt zo simpel hè?

Wij gooien ‘m dubbel om, want wij gaan eens buiten Eindhoven kijken bij zaken die hun roer hebben omgegooid door – je weet wel -.

Roerloos
Gesloten deuren, er brandt geen licht, er klinken geen tunes en nog minder klingelende glazen. De horeca staat er roerloos bij, het ontroert.

Ontroerd door de solidariteit!
Samen sterk, support de horeca, klappen voor de horeca, shop lokaal… Eens een gast altijd een gast, maar dan nu wel thuis. Massaal doen horeca gasten hun best om hun favoriete zaak mee staande te houden. Door het aanschaffen van cadeaubonnen, lieve berichten, goede recensies, bestellingen groot en klein. Ze supporter erop los.

Maar ook de ondernemers zijn veelal solidair. Er ontpoppen prachtige samenwerkingen, zoals pop up’s in zaken die een schap over hebben, elkaars bestellingen bezorgen, bestelbussen die aan elkaar uitgeleend worden of accounts die online aan elkaar gelinkt worden, want samen sterk!

Koffie met een roertje
Ze liggen er maar treurig bij, die gouden lepeltjes naast die maagdelijk witte porseleinen kopjes. Die zullen ook wel last hebben van huidhonger denk je niet? Want don’t touch, don’t hug, don’t visit! Anno 2020 dealen we met roerstokjes geneuzel, om de to-go/take away en nieuwe business een goeie draai te kunnen geven.

En wij kijken toe, vanaf een bankje ergens in de stad. Turend naar een leegstaande Eindhovense hotspot. Eindeloos rondjes draaiende, in de hoop dat het koffiedik kijken uitmondt in een wonder en spontane opening van de horeca.. Het roeren heeft weinig zin; linksom, rechtsom, 1,5 meter… Over and over again.

Schoenmaker blijf bij je leest?
In basis een goeie instelling, maar in deze crisistijd is omdenken zo gek nog niet. Gooi dat roer eens de andere kant op, zoek naar gaatjes en kansen die jij weet te vullen en benutten. Laat je inspireren! Wij deden eens een Eindhovens Rondje rondom Eindhoven.

Ff wachten…

Iedereen lust het, je kan het eten wanneer je wilt en je kan er alle kanten mee op, ff wachten… PIZZA! Het pizzawiel is al een miljoen keer uitgevonden maar nog nooit gecrasht. Jermain van De Rozario in Helmond dacht dat ook en dat is fantastisch. Gooi je sterrenzaak om tot pizzeria. Een ”stunt” waar je u tegen zegt. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Inspirerend en ondernemend, met een horecaspirit van de bovenste plank.

Helmondse High-end broodjes

Eten op hoog niveau gaat gepaard met een rekening waar vele stijl van achterover slaan. Bedragen die het waard zijn, maar wat niet wil zeggen dat dat is waar een top chef het voor doet. De basis is een enorme passie en liefde voor smaken, recepten, koken, geuren en kleuren. Restaurant Nastrium in Helmond maakt hun keuken nu voor iedere portemonnee toegankelijk met take-away broodjes op topniveau voor maar €6,50 per stuk. Wil je voor de full Nastrium experience gaan, haal dan de chef in huis of bekijk de andere toffe ideeën en acties.

Een spicy chef die zich een rondje roert in topkwaliteit, marketing , een guerilla truck en ons land…

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer van restaurant de Lindehof in Nuenen gooit het ook over een andere boeg, eentje met wielen. Het roer om met een foodtruck. Eentje zonder duidelijke agenda want, het land door. Soenil gaat voor een Nederlands Rondje. Waar ze staan ligt niet vast, kort voor het moment suprême maken ze via social media bekend waar in Nederland je de truck kunt vinden. En wat eten we daar dan? Denk aan een legendarische Roti Rol of een echte familie Bahadoer Bara, met sterrentouch zoals witte truffel en een wagyu waar je u tegen zegt. Bij de truck scoor je ook gesigneerd zijn nieuwe boek.

Lekker normaal en gewoon goei vlees

Wil je weten waar je aan toe bent, zonder gekkigheid 😉 Dan raden wij je Oakwood in Veldhoven aan. Vooral als je van goed vlees houdt en je tafelgenoot wel eens wat anders lust. Bye bye discussie en ellenlange zoektocht. Oakwood staat voor steaks van topkwaliteit uit hun Amerikaanse eikenhout-grill. Voor het hele gezin hebben ze wat wils. Want naast grote, ruige stukken vlees hebben ze ook lichtere gerechten op de kaart staan en kunnen de kids zich uitleven op wings en kluifjes. Nu uiteraard voor take-away.

Wij roeren ons nog wat rondjes in de rondten en smullen van al deze te gekke initiatieven. Heb jij als horecaondernemer ook ideeën maar wil de uitwerking niet lukken, of wil je juist wat input ter omroeren? Wij helpen je graag. Bel ons eens om te vragen wat wij met en voor jou kunnen doen.
Of kan jouw horeca onderneming wel wat online shine en bekendheid gebruiken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.