Je hoeft geen vlucht te boeken om je in het buitenland te begeven.

Droom jij al jaren van een reisje naar Parijs? ‘Echte’ croissants en shoppen in de leukste boetiekjes… Bezoek dan De Bergen in het centrum van Eindhoven.

Wij wanen ons dus even in Parijs…

In plaats van uitzicht op de Seine, zijn wij in ons element want wat is er fijner dan mensen kijken? En waar doen we dat het liefst? Precies, op de Kleine Berg. Geen snel broodje of saai soepje want de altijd goedlachse Robin (die met een beetje geluk ook nog een prachtige serenade brengt) legt je in de watten bij Le Cozy. Op Kleine Berg 18 kun je niet alleen voor een heerlijke avond cuisine terecht, ook lunchen is hier een feestje.

Lekker tafelen en uren kletsen met vriendinnen, een afspraak die langer duurt dan een broodje, of wanneer je gewoon trek hebt in een lunch die net wat meer finesse heeft; Le Cozy is the place to be!

Het lieve, maar vooral getalenteerde keuken echtpaar Frans en Krissy begrijpen het belang van goede smaken. Maar ben gewaarschuwd, ga je hier uitgebreid lunchen, ontbijt dan niet te stevig want echt waar, je kunt het niet weerstaan zo lekker!

Gaststvrij als hij is (of kent hij ons te goed?) schenkt Robin ons een heerlijk bubbeltje in en nog voordat we met onze ogen knipperen, staan de oesters op tafel. Le Cozy kent haar gasten, althans, een schot in onze roos dit begin. Eén oester is geen oester, daarom volgt het signature dish: The rockafeller oester. Onze gastblogger Ivy legde eerder al uit waarom je dit moét proeven.

Je wordt hier zo verwend tijdens de lunch, de keuze is reuze en eigenlijk te veel om op te noemen. Net als de naam van de chefkok, is de keuken Frans en zijn de gerechten op dit lekkere land geënt. Van sardines tot brioche met gerookte paling alles, maar dan ook alles, is heerlijk. Le Cozy is een echt familiebedrijf. Robin en zijn zus Amber, die hier ook werkt, erfden hun horecaliefde van vader Jos van Riel, die op zijn beurt een traditie zette met het recept van zijn moeder: kerriesoep. Serieus, dit moet je proeven.
En dan nog de croissants….

Wij sloten er mee af maar eigenlijk is het al een lunch op zich. Je kunt natuurlijk op veilig gaan en naturel kiezen. Wij raden aan om voor de krabsalade of pata negra te gaan, c’est délixieus!

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.