Hier één reden om de Dommelstraat wél te bezoeken: Italiaanse goddelijkheden. Italiaans is geliefd in Eindhoven. Keuze alom. Wil je echt een keer in een fancy chique setting de Italiaanse keuken proeven? Bezoek dan La Dolce Vita!

Wij kennen eigenaar Kosta Tasi nog uit zijn Son & Breugel tijdperk. Daar zat tot 2019 de eerste vestiging van La Dolce Vita op het bekende hoekje ‘bij de brug’. Hier ging je niet ‘even quick & go’ een pizza of pasta verslinden, maar je ging hier écht uiteten. Wanend in luxe bliekte je vanaf zowat ieder zitje naar vloekende bewoners van het dorp, omdat de brug zo goed als altijd open stond. En jij maar smullen! Heerlijke spot was dat.

Maar Kosta ambieerde meer en wilde inspelen op het veler verzoek van zijn vaste gasten om ook in Eindhoven van La Dolce Vita te kunnen genieten. Twee vestigingen openen was geen optie voor hem, want je kunt immers maar op een plek tegelijk zijn.

Van kanaal naar Dommel dus…

Kosta’s klandizie stond te popelen! Zijn vaste gasten sleurden nieuwe fijnproevers mee en het succes was direct een feit. Pleps, zakelijk en bourgondisch Eindhoven wist de nieuwe Dolce met gemak te vinden – ondanks Dommelstraat. Want laten we eerlijk wezen: de Dommelstraat straalde weinig glorie uit – op een enkeling na. Be prepared! De dommelende ondernemers zijn wakker, kipfit en kraakhelder over hun nieuwe missie: ‘onze straat moet weer op de kaart’. Kosta levert daar een enorme bijdrage aan. Want langzaam maar zeker verruilen we pyjama’s en thuisdiners voor uiteten – en dan bedoelen we écht uit eten gaan. Dit doe je bij La Dolce Vita.

Klassiekers uit de Italiaanse keuken met de nadruk op de regio Campania, Napels en omstreken…

Antipasti, primi piatti, secondi piatti en dolce. Hele lekkere dolce! Normaal zijn wij niet zo zoet van smaak, maar hier… oh, boy. Fingerlicking good, guys! Niet voor niks ontving Kosta de prestigieuze erkenning: Ospitalità Italiana. En met prestigieus bedoelen we écht prestigieus. Zie deze erkenning als een internationaal keurmerk voor Italiaanse restaurants. Toebedeeld door de Italiaanse overheid. Deze erkenning is dus echt alleen weggelegd voor restaurants met een perfetto gastronomie, een allerbeste wijnkaart en natuurlijk de eis om van de allerfijnste Italiaanse producten te gebruiken. Niet zomaar een erkenning, dus.

Wees lief voor jezelf, en gun jezelf en je loved ones een avondje in Italië. Je waant je op reis tussen verse tomaten, sappige olijven en geurende knoflook. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn. La Dolce Vita vind je aan de Dommelstraat, op nummer 24. Vanaf daar reis je binnen één gerecht naar Italië.

En dan even voor jullie het gemak de openingstijden
Maandag tot en met zaterdag van 17:00 tot 22:00 uur.

Blieken op de website van La Dolce Vita kan hier.

Zin in meer Eindhovense horeca tips?

Check dan onze laatste berichten via deze link.

You May Also Like