“Horeca mensen zijn de helden van deze tijd” 

“De Noodklok: Er zijn geen horeca medewerkers meer!”


Wouter Verkerk  is een van Nederlands meest gevraagde sprekers op het gebied van horeca en gastvrijheid. Wouter schrijft columns en blogs voor zowel Misset Horeca en HorecaBeLike.

Bovenstaande titels zijn veelzeggend en alles omschrijvend, beide blogs bevatten humor en veel realiteit. Onderstaand een klein stukje uit een van zijn blogs, Warning: once you start reading you’ll never stop 😉

“Waarschijnlijk is het in jouw facebook timeline niet anders. Iedereen die dan ook maar iets met een horecabedrijf  te maken heeft is op zoek naar goede medewerkers. ‘Wie heeft er zin om vanavond te komen knallen?’ ‘Wij zijn op zoek naar toppers!’ ‘Ben jij de horecatijger die we zoeken?’ ‘Kanjers gezocht om ons team te versterken.’ Etc. O, ja, het allerliefst lekker jong (niet al te duur) en als je geen ervaring hebt dan leren we je het wel. (Lees: Dan gooien we je in het diepe want we hebben het veel te druk om je in te werken.)” Aldus Verkerk.

Wat betreft de horeca vacatures in Eindhoven heeft meneer Verkerk in ieder geval gelijk!

Het glas van Eindhovens Rondje is echter altijd halfvol en niet halfleeg, wij zien dus het voordeel van de vele vacatures die voorbij komen. De keuze is reuze! En dit betekent dat je als horecamedewerker gericht kan gaan zoeken naar wat echt bij je past, welke setting en gasten trekken jou aan? Welke zaak waardeert jouw ambities en wil je daarin gaan ondersteunen. En wellicht worden je wensen met betrekking tot vaste dagen/uren ergens anders wel gehonoreerd.

Oké dat laatste klinkt niet ‘horeca-eigen’, maar door de grote veranderingen en de schaarste in goed gemotiveerd personeel lijken dit soort deals wel een “upcoming thing” te worden.

Ben jij net zo’n horeca fanaat als wij en betrap je jezelf er steeds vaker op dat je met ‘standje verstand op nul’ naar je werk gaat om daar vervolgens de werkzaamheden zonder enige uitdagingen en FUN uit te voeren?

Dan kan dit wel eens HET moment zijn om je verder te gaan oriënteren. Dit betekent niet dat je meteen je huidige baan op hoeft te zeggen. Alles behalve, neem eens echt de tijd en verdiep je in wat je ambieert, wat je als doelen zou willen stellen, wat je absoluut niet aantrekt in je huidige baan en wat je juist graag zou willen behouden. Waar kan jij een ondernemer extra bij ondersteunen, waar ligt jouw kracht?

Zit jij als ondernemer echt met je handen in het haar en voorzie je grote problemen door het gebrek aan horeca personeel? Laat het ons even weten, misschien kunnen we helpen. Delen is immers vermenigvuldigen, eendracht maakt macht en samen staan we sterk. Van zaken die moeten sluiten vanwege openstaande vacatures worden wij namelijk intenst verdrietig.

Being positive is really a series of thought processes, so do happiness is really about a mindset.

ehvrondje

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *