Lifestyle bar en restaurant Giornale, gelegen aan het bruisende Stationsplein, staat in het teken van de eerste levensbehoefte van de mens, namelijk genieten!

Bijzonder optrekje

Een uitgebreid terras met heaters, een industriële raampartij en binnenin de looks van een oude ondergrondse drukkerij. Het pand waar Giornale in is gevestigd is indrukwekkend en sfeervol. Bij entree zijn aan de linkerkant tegen de muur grote lichtbakken geplaatst die de looks van een raampartij hebben. Zo wordt er weer net wat extra licht in de duisternis gecreëerd. Was je nooit opgevallen he?! Kijk er maar eens naar, erg vet bedacht door Questo. Binnenin is de inrichting ook gaaf. Sfeervolle booths, gave attributen aan de muur, comfortabele stoelen en een industrieel uiterlijk dat tegelijkertijd ook nog eens romantisch is. Je zit hier dus zeker goed. Zowel met familie, vrienden als voor een leuke date.


Krantje erbij…

Wist je dat de naam Giornale staat voor de meest bekende krant uit Milaan ‘Il Giornale’? Vandaar ook de menukaart in krantvorm in vele talen. Ook de vele expats en buitenlandse toeristen kunnen hier dus lekker de krant lezen 😉 Wanneer je de krant openslaat kun je kiezen uit verschillende vlees, vis en vegetarische gerechten. Wat ons betreft is een krant lezen nog nooit zo smakelijk geweest. En ben je er even klaar mee? Dan rol je hem eenvoudig op en klem je hem in de tafel. Kijk, daar is over nagedacht!

To share or not to share, that’s the question

Giornale heeft voor ieder wat wils. Mooie vullende hoofdgerechten voor de Joeys onder ons – Joey doesn’t share (Friends) maar vooral ook vele, iets kleinere porties om samen te delen. Foodsharing staat tenslotte centraal bij Giornale. Of je nou met een select of groot gezelschap bent, er is voor ieder wat wils. Door dit ‘sharing’ concept kun je allerlei kleine hapjes proberen. Ideaal voor de moeilijke beslissers onder ons dus. Dit zorgt niet alleen voor een tafel vullend maar ook een avondvullend programma.

The best of Gio

De luxe antipasti plank met allerlei Italiaanse lekkernijen is een absolute aanrader om mee te starten! Kleine tip, het is best veel, dus bestel gewoon voor een persoon minder. Trust us, je komt dan echt niks te kort. En op de kaart staat zoveel lekkers, we weten niet waar we moeten beginnen. Om toch een kleine poging te wagen: heerlijk malse Iberico ribbetjes, kleurrijke groentespiesjes, coquilles met kruidige couscous, verse tonijn, de lekkerste burrata van Eindhoven, ossenhaas in rode wijnsaus en bavette in aioli….allemaal te lekker. En heb je nog wat extra vulling nodig, bestel dan gerust wat knapperige frietjes, heerlijke garlic pasta of de mediterrane patatas bravas erbij. Ons advies: per ronde wat lekkers uitkiezen en lekker lang tafelen. Oja, de kleine kaart (de Libello) staat vol wisselende specials van de chef. Om de keuze nog even makkelijker te maken…not.

-Mocht je trouwens nog wilde plannen hebben, dan kun je beter opletten met de knoflookgerechten. Deze zijn op overdadige Mediterraanse wijze op smaak gebracht (lees veel garlic!) –

Italians know their wine…

En voor de echte wijnliefhebbers hoort bij al deze smakelijke gerechten natuurlijk een bijpassende wijn. Wist je dat maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden uit Italie komen. Het land van de laars is dus een van de grootste wijnlanden ter wereld! Het gastvrije personeel (hippe dames en vooral ook heel veel leuke boys) helpen je vol enthousiasme om een goede keus te maken. En houd je niet van wijn, no problem. Naast de uitgebreide wijnkaart, kun je ook genieten van veel speciaalbieren, non alcoholische drankjes en lekkere likeurtjes.

Last but not least

Voordat we het vergeten, de befaamde dessertplank. Niemand de deur uit, wacht! Deze moet je proberen. Rijkelijk gevuld en voor de foodsharers ideaal om de avond mee af te sluiten. Heerlijk ijs, fruit, chocolade mouse en nog veel meer lekkers. Natuurlijk mag het meest bekende Italiaanse dessert niet ontbreken, daarom zit er altijd een lekkere Tiramisu bij op de plank!

Reserveren: JA!
Ieder voordeel, heb zijn nadeel, of was het nu toch andersom? 😉 Giornale is the place to be voor vele Eindhovenaren en dat merk je dan wel weer wat betreft reserveren. JA, je moet hier reserveren, zeker in het weekend. Spontaan even binnenlopen, eindigt meestal in een teleurstelling. Het is gewoon een populaire plek in Eindje. En niet gek ook: heerlijk en betaalbaar uiteten in een sfeervolle setting, met ook nog eens leuk personeel aan je tafel. Alle ingrediënten voor een leuke avond uit!
Wij reserveren trouwens graag voor je!

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *