Wij van Eindhovens Rondje, verbinden graag!

Dat doen we onder andere door foodspotters, hotspotters fanatieke Instagram-foodies en influencers samen te brengen. Delen is immers vermenigvuldigen!

Via het Social Media platform Instagram leerden wij Foodspots Eindhoven kennen, een beetje een underdog. Maar sluipend sleept deze anonieme spotter vele volgers binnen. Hoe? Door ‘gewoon’ te doen wat ze graag doet. Wij nodigde het anoniempje achter dit account al een tijd geleden uit om bij een gezamenlijke hightea bij Brownies & Downies kennis te komen maken.

Met iets wat knikkende knieën schoof Joyce bij ons aan tafel. Even aftastend, kijkend wat er in hemelsnaam allemaal gebeurden. Want ja! als wij met zijn alle op pad zijn breken we de tent letterlijk en figuurlijk af voor het perfecte plaatje. Een pose voor de beste foto kan voor de echte foodspotters niet gek genoeg, schaamte maakt plaats voor domweg lef. Dat beloofd wat! Nina van Mama’s van Eindhoven kroop charmant als ze is tijdens het laatste event zonder blikken of blozen prompt de barkruk op: “Van bovenaf is echt mooi hoor!”

Dat soort gekke fratsen halen we steeds meer uit, we versterken elkaar.

Maar zonder enige twijfel alleen in positieve zin. Niemand ziet elkaar als concurrent, wij zijn echte Eindhovenaren en geen Amsterdamse hippe vechtende kipjes. We delen tips over apps, fotobewerkprogramma’s, over toffe plekken of over hoe je nou eigenlijk je titel en kopteksten bedacht krijgt, want eerlijk is eerlijk makkelijk is het leven van een foodie niet altijd hoor. Gelukkig wel smakelijk! En daar weet goedlachse underdog Joyce alles van! Wij willen niet alleen de ondernemer een podium bieden, maar ook de fanatieke en enthousiaste stads-spotters. Met zijn allen zetten we Eindhoven op de kaart, de menukaart in ons geval 😉

Waar Joyce volgens ons echt in uitblinkt is het maken van prachtige foto’s. Ze gebruikt weinig filters en heeft daarom een heel realistisch instragram-account. Check it out. Want ja! Volgers erbij krijgen voelt toch voor iedere foodie als een soort van waardering.

Aan Foodspots Eindhoven het woord:
Gastblog by: Joyce  – Foodspots Eindhoven 

Hi lieve foodies van Eindhoven! Hier is ie dan; mijn eerste gastblog voor Eindhovens Rondje. Een iets andere blog dan jullie gewend zijn om hier te lezen want, in dit nieuwe concept staat de blogger centraal in plaats van de ondernemer.

Mijn naam is Joyce en ik ben het gezicht achter Foodspots Eindhoven.
Ik heb een grote liefde voor alles wat met lekker eten te maken heeft en ga daarom
ook regelmatig lunchen, uiteten of borrelen met vriendinnen. Omdat ik dan graag foto’s maak en
deze ook online deel, kreeg ik steeds vaker de vraag of ik nog leuke tips heb voor etentjes
buiten de deur. Zo is toen het idee ontstaan om een aparte instagrampagina te maken en sinds
kort zijn we ook te vinden op Facebook. Én binnenkort komt er een website online.

Zoals de naam eigenlijk al zegt wil ik jullie met Foodspots Eindhoven laten weten wat nou echt de leukste en lekkerste eettentjes in Eindhoven en omgeving zijn.

Omdat Foodspots Eindhoven een steeds groter bereik krijgt begint het inmiddels een beetje een uit de hand gelopen hobby te worden. Maar dat vind ik alleen maar super leuk! Het kost wel tijd, maar ik krijg er veel voor terug; leuke contacten met volgers, lekkere etentjes en niet te vergeten de band met alle andere leuke (food)bloggers uit Eindhoven. Ik hoef inmiddels niet meer alleen op (food)pad, een appje de deur uit en een dinerdate is zo gepland met deze geweldige food-vriendinnen!

Op de gezellige foodblogmeetings die Eindhovens Rondje organiseert heb ik al veel leuke bloggers uit Eindhoven leren kennen. Wie had ooit gedacht dat een instagramaccount mij zoveel meer zou brengen dan alleen online contacten? Ik niet!

De laatste foodblogmeeting was bij Martini’s by Roma aan het Victoriaplein in Eindhoven. Ik kende Roma al door hun lekkere ijs, maar wist niet dat je hier ook zo goed kan lunchen. Voor avondeten is dit trouwens ook echt een foodspot. Wij kwamen er voor de lunch maar het was zó gezellig dat we tot laat bleven hangen. En dat zegt genoeg toch? Zowel over Martini’s by Roma en hun lekkere eten (en goede wijn) als over de gezelligheid van zo’n foodblogmeeting.

Hoe ik over Martini’s denk: 
  • Familiair: Deze Italiaanse familie laat zien hoe het moet! Samen & met Liefde!
  • Gezellig: Het terras is een feestje er hangen festivallampjes, er staan allerhande planten en de gekleurde kussens kleden de boel aan.
  • Lekker en veel! Het eten is in vergelijking met andere Italiaanse keukens in Eindhoven betaalbaar en de foto’s liegen er niet om, ze doen hier niet aan zuinig! Delizioso! (dat betekend heerlijk)
  • Genoeg te bieden: ijsjes, pizza, pasta, salade, broodjes, hapjesplank, cocktails en…..
  • Koffie! Echt ik kon mijn lol niet op hoe ontzettend gaaf dat mijn logo in de cappuccino geprint is?!
  • Oh ja nog een klein ding: BESTEL GEEN KOFFIE MET MELK na het eten! Ze worden echt gek. Fabio kan er niet over uitgepraat raken: it’s not done dutchies! Gewoon niet doen! Bestel liever een espresso.

Ik zal afsluiten met een kleine gossip, tijdens het foodblog event bij Martini’s ben ik officieel gevraagd als ambassadeur van Eindhovens Rondje! Hierover lezen jullie later meer, tot die tijd: SMAKELIJK ETEN. Geniet en doe dat iedere dag. Eet veel, lekker, gezond en afwisselend en verwen jezelf af en toe eens. Het mag gewoon hoor 😉

Liefs Joyce van Foodspots Eindhoven.

You May Also Like