Weer een ‘damn good’ Eindhovens idee!

Botanic Bites staat bekend om het verwaarden van reststromen, met name uit de paddenstoelenteelt, door samen te werken met lokale kwekers. Het is een Eindhovens bedrijf dat duurzame plantaardige producten op basis van fungi maakt. ‘Omdat paddenstoelen een hele lage ecologische voetdruk hebben en ze van nature een hartige umami smaak en ‘meaty’ bite hebben’. Botanic Bites maakt ‘damn good fungi food’, zoals Zpekjes of Zwarma – de festival hit ‘shoarma van zwammen’. 

Ook kwekers kunnen hun oogst niet meer kwijt en zien hun inkomsten verdampen

In het zuiden van ons land zitten een aantal fantastische paddenstoelenkwekers die hun oogst leveren aan de beste restaurants van Nederland en daarbuiten. 

Helaas heeft de gehele gastronomie door de huidige crisis hun deuren moeten sluiten en kunnen kwekers hun oogst niet meer kwijt. Honderden kilo’s eryngii, ook wel koningszwam genoemd, dreigden hierdoor aan het eind van de week in de prullenbak terecht te komen en kwekers zagen hun inkomsten verdampen. En laat Botanic Bites daar nu een zwammetje voor gestoken hebben! Zij hebben Fungi Friday in het leven geroepen. 

725 kilo koningszwammen gered!

Binnen enkele dagen heeft zij diverse recepten ontwikkeld en met hulp van een grote productiekeuken en een worstenmakerij alleen al in de eerste week 725 kilo prachtige koningszwammen gered en verwerkt tot burgers, worsten en snacks. Nog geen week later is de vegan Fungi Friday BBQ Box gelanceerd en met groot enthousiasme ontvangen. 

Support your local

Bestel je Fungi Friday BBQ Box hieronder. Zo lang de voorraad strekt. 
www.botanicbites.com

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.