Met een achtergrond in de horeca, van cocktailbar tot sterrenzaak, startte Jill Lauret na haar opleidingen communicatie en taal- en cultuurwetenschappen als freelance professional. Het dienblad werd ingeruild voor pen en computer. Waar het ook maar kan worden deze twee op smakelijke wijze gecombineerd. Jill werkt, onder de naam CuliCultuur.Com, o.a. als culinair redacteur, restaurantrecensent en eventmanager. Door haar ervaring in de cultuur- en designsector (o.a. DDW, DesignHuis), heeft zij een bijzondere interesse voor food design. En ja, nu is Jill ook gastblogger voor Eindhovens Rondje, lucky us! Jill trapt af met een heerlijke vooruitblik op de Dutch Design Week, waar food design een hot topic is.

By Jill Lauret 

Food Design draait om meer dan mooie gerechten tijdens de Dutch Design Week

Denk jij bij Food Design aan stylish opgemaakte bordjes en hippe verpakkingen? Kom naar de Dutch Design Week en ontdek dat Food Design veel meer betekent dan ‘slechts’ het ontwerpen van mooie gerechten en producten. Net als vorig jaar, speelt Food Design ook dit jaar een grote rol op het grootste design event van Europa, de Dutch Design Week (20/28 okt).

Durf jij te gaan voor het onbekende? Verken jij graag nieuwe smaken? Dan zit je in Eindhoven wel goed tijdens de Dutch Design Week. 

Dutch Design Week food hotspots

Zelf zien, proeven, ruiken en voelen? Wil je smaakvol lunchen, dineren of snacken en tegelijk de laatste trends en ontdekkingen op het gebied van Food Design ontdekken? Dan moeten deze hotspots zeker op je shortlist voor je bezoek aan de Dutch Design Week.

Vandaag deel #1: DINEREN EN LUNCHEN. Deze tips deel ik als eerste met je, want let op, deze design dinners zijn mega-populair. Wees er dus snel bij met reserveren.

Diner en lunchen

Tip 1: 28 grams of Happiness

Waarom is chocolade zo lekker? Maakt het ons echt gelukkiger? Kunnen we voedsel beschouwen als een geneesmiddel, wanneer we kijken naar de impact die het heeft op onze hersenen? Kunnen we gelukkiger en slimmer worden door de juiste dingen te eten? Door wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar de wereld van voeding, beantwoorden food design studio The Eatalier en creative chef Pippens deze vragen door het creëren van een eye opening, educatieve, fascinerende en zintuiglijke lunch & diner ervaring. Rondom de food experience wordt de tentoonstelling 28 grams of happiness, gecureerd door Justine Kontou.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Locatie: Sectie-C
Lunch doordeweeks: 8/10 gangen, dagelijks van 12.00 tot 14.00 geserveerd. Lunch in de weekenden: 10/12 gangen, dagelijks van 12.00 tot 14.30 geserveerd. Alle diners – 16 gangen, dagelijks van 18.30 tot 21.30 geserveerd.
Prijs: Varierend
Tickets bestel je hier.

Tip 2: Restaurant Tribeca presents: Guerilla Cuisine

Risk takers. Thrill seekers. Food ravers. Unite! Ready to go deeper underground? Join Saris & Sobecki at Guerrilla Cuisine: the 040-underground supper club.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Locatie: Nog onbekend. Deze wordt de avond voor het event bekend gemaakt. Spannend! Saris & Sobecki zullen je leiden, just follow their lead. Laat je verrassen door deze 6-gangen ervaring. Ervaar smaken en combinaties die je aanmoedigen om onbekend terrein te verkennen. Geen regels, geen restricties. Expect the unexpected.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Locatie: Eindhoven centrum
Prijs: €110, – p.p. ALL-IN
Data: 20-21-25-26-27 oktober
Reserveren kan via de website.

Tip 3: Naresh X Envisions ⠀⠀

Chefkok Naresh is een meester in smaak. Zijn achtergrond in design maakt dat zijn culinaire creaties een rijke samenkomst van kleur, vorm en textuur tentoonstellen en voeden de verbeelding nog voordat een hap genomen is. Envisions en Naresh werken samen om de werelden van food en design te overlappen, door het aanbieden van exclusieve dinerervaringen op het Campinaterrein.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Locatie: Sectie-C
Diner is elke avond om 18:30 uur. Je krijgt een exclusieve rondleiding door de werken van Envisions waar je kunt genieten van een 4-gangen menu — inclusief amuses en bijpassende dranken — terwijl je je begeeft in de kleurrijke wereld van Envisions.
Prijs: €75
Reserveren kan via de mail.

Tip 4: DDW Dinners Sectie-C by Creative Chef

Sectie-C en Food kunstenaar Jasper Udink ten Cate van Creative Chef slaan de handen ineen voor een smakelijke samenwerking. Tijdens DDW2018 zijn er dagelijks lunches en diners in de ateliers, werkplaatsen en ruimtes van ontwerpers. Udink zorgt voor een onvergetelijke food experience met bijzondere smaken en verhalen. De designers van sectie-C presenteren hún verhalen, onderzoeken en samples.

Locatie: Sectie-C
Lunch en diner dagelijks
Prijs: €55,80
Reserveren kan hier.

Tip 5: Sergio Herman x Piet Hein Eek DDW dinner

De werkplaats van Piet Hein Eek wordt getransformeerd tot een magisch restaurant, waar Michelinsterren chef-kok Sergio Herman een 5-gangen diner bereidt voor 180 gasten. Exclusief op 25 en 26 oktober.

Locatie: Piet Hein Eek, Strijp-R
Prijs: €200
Data: 25 en 26 oktober
Reserveren kan hier.

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.