Gastblog By Havermaud

Ik ga er weer aan geloven! Van fatgirl naar fitgirl, oke oke, ik ben niet dik, i know. Ik noem het liefkozend mijn gezelschapsbuikje. En hoewel het een herinnering is aan veel leuke, lekkere momenten, kan ik ‘m missen als kiespijn. Het bikiniseizoen is geopend dus: bye bye winterfat. Maar ik zou geen gastblogger van Eindhovens Rondje zijn als ik niet van eten houd. Bourgondisch genieten zonder Eindhovens kontje dus. 

Healthy is hip, thank god. De hotspots poppen uit de grond maar heel eerlijk, je hoeft jouw favo’s echt niet van je lijst te schrappen. Gezonde keuzes maken kan namelijk overal. Doen jouw goede voornemens de Houdini bij het zien van guilty pleasures, speel dan op safe en kies voor healthy horeca.

08.00 uur de wekker, haat aan. Maar ik ga sporten en een beetje op tijd zijn is fijn. (Lees, anders sta ik in een jungle vol spierbundels en bezette apparaten, niet fijn). Sportpakkie aan en gaan. Voor het ontbijt ga ik naar een bekende favoriet: The Happiness Café. Omdat ik een sportsessie op de planning heb kies ik de Sunshine bowl, heavenly good food!

10.00 uur koffiebreak bij ZwartWit Koffie. Met een beetje geluk schijnt de zon en zit je hier heerlijk buiten. Lekker rustig je dag beginnen, lekkere koffie, bakje vers fruit en leuk personeel.

11.00 uur door naar de stad. Mijn hoofd denkt altijd aan eten, mijn buik heeft altijd honger, dus wip ik binnen bij Yoghurt Barn. Een mager yoghurtje kan altijd toch? Vooral na het sporten. Eiwitten zijn goed voor je spieren, met dat excuus maak ik het goed voor mezelf.

14.00 uur lunchtime! I love lunch en vooral bij mijn lievelings: Onder de Leidingstraat. Normaal ga ik oud en vertrouwd voor het desembrood met erwtenspread en een bio-eitje, dat is zo lekker! Vandaag kies ik voor een salade, even op de koolhydraten letten. Heb je nog honger? Het bananenbrood hier is fantastisch! Een akelig zware concurrent van dat van mij.

19.30 uur   Wat betreft het diner, (bijna) overal kun je bewuste keuzes maken. Kies voor een visje, mager vlees en groenten in plaats van friet. Bij Mangiare tipt Lijn16 je zelfs zodat je de gezonde keuze maakt. Zelfs bij de Mac kan het. Ga ongegeneerd voor het Happy Meal en voilà: portiecontrole. Echt waar, gewoon doen, het is geen strafkamp. Terug naar mijn zaterdag, voor het diner ga ik naar SNCKBR, ik ben gek op pizza en zo fijn: hier staat de magioni bloemkoolvariant op het programma.

22.00 uur Het is zaterdag dus een borrel met vrienden behoort tot een van de standaard agendapuntjes van het weekend. Opgegroeid op de hockeyclub lust ik wel een biertje, maar kies tegenwoordig toch vaker een wit wijntje. Scheelt ook wat calorieën. Wil je écht low calorie alcohol? Dan is The Skinny Bitch your girl: wodka spa rood.

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.