The Happy Financial, Marjan Heemskerk schrijft blogs over financiële zaken op the happy financial, waarmee ze wil laten zien dat financiën helemaal niet zo saai of ingewikkeld zijn als veel mensen denken. Wij zijn groot fan van deze dame!

Gastblog by The Happy Financial

Top chef, briljant zakenvrouw, maar ook een echt familiemens. De kernwoorden waarmee ik Eveline Wu omschrijf na dit interview. Tijdens een bezoek aan MOOD sprak ik deze ondernemende vrouw over haar restaurants, ondernemerschap en haar familie.

Dinsdagavond, MOOD by Evline Wu op de Keizersgracht zit overvol. Toch heeft eigenaresse Eveline Wu tijd om met ons te praten over haar manier van ondernemen, haar passies en haar eten. Eveline Wu, niet alleen de eigenaresse van het goedlopende MOOD, maar ook van Wynwood op Strijp-S, Soho, De Kreeftenbar en sinds kort ook van Las Palmas in Rotterdam.

Eerlijkheid

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Wynwood. Vanaf 6 augustus aanstaande geen Wynwood meer, maar MOOD Strijp-S. Waarom heeft Eveline deze beslissing genomen? ‘Daar zijn heel wat slapeloze nachten overheen gegaan’, geeft de 41-jarige ondernemer toe. ‘Maar uiteindelijk had ik geen keus.’

Deze eerlijkheid zie je niet vaak bij ondernemers en al helemaal niet als ze verder vertelt: ‘het was gewoon niet langer financieel haalbaar. Met MOOD hebben we een goed concept waar de gasten zelf kunnen beslissen hoeveel ze uitgeven. Hierdoor trekken we een breed publiek aan. Bij Wynwood was dit niet het geval en heb ik uiteindelijk de beslissing moeten nemen om ermee te stoppen.’

Stoppen met Wynwood betekent ook stoppen met de grote droom van Eveline, namelijk het opzetten van haar eerste sterrenrestaurant. Dat betekent zeker niet dat Eveline zal stoppen met ondernemen en er keihard voor werken. Integendeel, het ondernemen zit zo in haar bloed, ze zou niet weten wat ze anders moest doen.

Leef eerst!

Eveline is een ras ondernemer, gestart op haar 21e met haar eerste restaurant. Alhoewel ze dit niet aan iedereen zou aanraden. Want op de vraag welke tip ze heeft voor startende ondernemers zegt ze meteen: ‘Leef eerst, zorg dat je geniet, maar ook zeker voldoende ervaring opdoet. Begin dan pas met ondernemen.’ Ze vindt namelijk zelf dat ze te jong is begonnen met ondernemen.

Haar missie was om Eindhoven kennis te laten maken met Sushi, in eerste instantie met Soho. Of iedereen haar direct serieus nam? ‘Nee, zeker niet.’ Ik denk dat het voor iedere ondernemer goed is om te horen dat zelfs een ondernemer als Eveline hier ook tegenaan is gelopen gedurende haar beginjaren, maar dat volharding zorgt voor succes.

Haar familie

Naast topondernemer is Eveline ook echt een familiemens en dat blijkt wel uit haar antwoord op de vraag ‘Waar ben je het meest trots op?’, waarop ze direct antwoordt: ‘Mijn kinderen.’ En dat Eveline een familiemens is blijkt niet alleen uit haar liefde voor haar kinderen, maar ook uit haar liefde voor haar ‘tweede’ familie, haar restaurants en haar personeel.

In deze tijd, waarin het bijna onmogelijk is om aan goed personeel te komen, is het volgens Eveline des te belangrijker om je waardering voor je personeel uit te spreken. ‘Zorg dat je van elkaar leert. Medewerkers willen graag leren en ik bied ze mogelijkheden om meer te leren, andere ervaringen op te doen. Die waardering laten zien is zo ontzettend belangrijk. Het belangrijkste in mijn restaurants is goed eten en goede service. Mijn medewerkers zijn daarom onmisbaar.’

Eveline vindt het de normaalste zaak van de wereld, maar ik ben daardoor wel blij verrast, als ze vertelt dat ze iedere medewerker 50 euro tegemoetkomt wanneer ze gaan eten in een van haar restaurants.

In Nederland kennen we het gezegde ‘Ik wens je veel personeel’, waarmee je een ondernemer eigenlijk niet heel veel goeds toewenst. Eveline ziet dit anders: ‘Ik wil juist veel personeel, personeel maakt mijn restaurants en zorgt ervoor dat deze succesvol zijn.’

schermafbeelding-2016-09-01-om-12-32-13
Wynwood wordt Mood Strijp-S

Deze waardering voor haar medewerkers komt ook weer naar voren wanneer we het toch weer hebben over de overgang van Wynwood naar MOOD Strijp-S. ‘Ik kreeg het advies om Wynwood failliet te laten gaan, dan was ik van de schulden af aan leveranciers en personeel, maar dat wilde ik absoluut niet.’ En dat maakt Eveline ook zo’n topondernemer. De durf die je daarvoor nodig hebt en de eerlijkheid om dit te vertellen. Maar haar medewerkers zijn daarom verzekerd van werk bij het nieuwe MOOD Strijp-S.

Of het financieel de meest verstandige beslissing is? Misschien niet. Maar Eveline vindt geld niet het belangrijkste onderdeel. Goed voor haar personeel zorgen. Gasten een mooie avond bezorgen met lekker eten. Dat zijn dingen die Eveline belangrijk vindt.

Financiën

Nu we het toch over financiën hebben. Hoe gaat Eveline daar mee om? ‘Ik heb een goede boekhouder die ik vertrouw. Wanneer je weet dat iets niet je sterke punt is, moet je zorgen voor experts om je heen.’ Dat wil niet zeggen dat Eveline de discussie met haar boekhouder niet uit de weg gaat. ‘Mijn boekhouder vertelde me dat mijn gerechten veel duurder moesten zijn op basis van de inkopen en andere kosten. Maar dat vond ik geen goed idee. Ik ga dan liever voor een lagere prijs zodat er meer gasten kunnen komen. Dat houdt een lagere marge in, maar hierdoor kunnen wel veel meer mensen genieten van mijn eten.’

Tot slot

Na dit interview is er nog maar één ding dat we kunnen zeggen: wat een inspirerende, hardwerkende en eerlijke zakenvrouw!

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *