Welkom EMMA!

Enorm gelukkig zijn we dat EMMA haar deuren binnenkort opent in hartje centrum (Nieuwe Emmasingel 32). Wij hadden de eer om alvast voor te proeven en te testen. Met alle nieuwe toffe concepten die Eindhoven in korte tijd rijker is geworden, wil je natuurlijk weten: is het de moeite waard om hier een kijkje -of beter gezegd hapje te nemen? Wij kunnen alvast verklappen: EMMA is in vele opzichten uniek in haar soort. Hier wil je heen! Voordat we meer vertellen over het menu, de locatie en speciale twists die EMMA te bieden heeft, eerst even iets over het indrukwekkende team. Ruud Adriaens, bekend van Pinkie Patisserie heeft zijn krachten gebundeld met ondernemer Joost Saris. Joost heeft meerdere culinaire concepten op zijn naam staan, waaronder zijn eigen catering bedrijf dat gespecialiseerd is in pop-up concepten en privé dinners. Samen bedachten ze het concept EMMA, waar restaurant, bar en patisserie samen komen.

Diner with a special view

Tijdens het diner bij EMMA heb je niet alleen een bijzonder uitzicht op de bakkerij, chocolaterie en patisserie, maar ook op een grote kas waaruit verschillende groenten en kruiden verser dan vers zo in de gerechten terug te vinden zijn. In samenwerking met Philips is de kas voorzien van verschillende lichtintensiteiten om zo alle kruiden en groenten exact het licht mee te geven dat ze nodig hebben om perfect en smaakvol op het bord te eindigen. Als slimste regio van de wereld is het natuurlijk prachtig dat hightech zich ook smakelijk doorvertaald in de Eindhovense horeca.

Emma_03
Dat belooft wat!

Wij proefden een 7-gangen diner. Aangezien er nog volop gebouwd wordt aan de inrichting van EMMA werden we uitgenodigd in concept store Hutspot Eindhoven. Eén lange tafel staat voorin de winkel tussen de nieuwste collectie interieur en mode wanna-haves. De locatie van dit pop-up diner zet gelijk de toon voor de creativiteit die we die avond op ons bord kunnen verwachten.

Een verrassende cocktail van witbier en eiwit trapt de avond af. Het voorgerecht maakt direct indruk. Een tartaar met pompoen mousse en gerookt merg. Mooie smaken en een stoere uitstraling door het merg wat aan tafel los geserveerd wordt. Twee tussengerechten brengen ons naar een persoonlijke favoriet: een mals nekbrood. Waarbij we zelf een gepofte knoflook uit mochten knijpen over dit heerlijke vlees. De knoflook wordt prima gebalanceerd met een puree van knol en aardappel. Natuurlijk waren de verwachtingen van het dessert extra hoog. Die werden zo mogelijk nog overtroffen. Niet één maar twee desserts. Eén luchtig en frisse combinatie van braam, pistache en cassis met een flinterdun melkchocolaatje dat doorgeprikt moest worden om een hapje verder te kunnen komen. Daarna een dessert met een subtiel bolletje chocolademousse met een bite van passievrucht, karamel, zeezout en koffie. Eerlijk is eerlijk – ook al zijn wij geen echte chocolade lovers,  dit dessert was perfect. Juist door al die verschillende smaken, die op een onverwachte manier samen kwamen en elkaar complimenteerden.

Emma
Sneak preview

Verder hebben we een sneak preview gekregen in het pand waar EMMA 5 oktober haar deuren opent. Foto’s waren helaas verboden, maar we kunnen iets verklappen over een gouden bar met originele cocktails die mensen samenbrengt. En wat dacht je van een exclusieve chef’s table? Een enorme robuuste houten tafel waar 14 gasten kunnen genieten van het beste van de chef in de vorm van een 7-gangen menu.

EMMA heeft horecalovers om zich heen verzameld en dat merk je.

Passie zit bij EMMA tot in het kleinste detail. Ga het vooral zelf ervaren. Reserveren kan via de website van Restaurant EMMA.

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.