Eindhovens Rondje – Chille werkplekken deel 2

Gastblog by : Marjan Heemskerk

Website: The Happy Financial
Instagram: The Happy Financial

In onze zoektocht naar chille werkplekken in Eindhoven, gaan we in deel 2 aan het werk bij Lucifer, Anne & Max, De Restauratie en Happiness Café.

Lees ook het eerste deel van de chille werkplekken in Eindhoven.

 

Lucifer coffee roasters – Kleine Berg

In dit tweede deel strijk ik eerst neer bij Lucifer op de Kleine Berg aan de lange tafel achterin. Vooraan kun je ook heerlijk zitten, waarbij je een fijn uitzicht hebt op de Kleine Berg en alles wat daar gebeurt. Met mooier weer is er ook een terras aan de voorkant. Maar ik zit dus achterin, dichtbij de stopcontacten. Erg belangrijk bij deze laptoplifestyle. Net als de wificode, die gewoon op de menukaart staat. Lucifer heet natuurlijk niet voor niets coffee roasters. Kies daarom tegen die afternoon dip een van de zelf gebrande koffies en je kunt er weer tegenaan. Ik ben niet de enige die hier zit, want Lucifer is een populaire werkspot onder de Eindhovenaren. Niet alleen voor solo-preneurs, maar ook zit ook zeker vol met (zakelijke) afspraken.

Anne & Max, – Kleine Berg

The newest kid in town, Anne & Max op de Kleine Berg. Het wifi wachtwoord (dat gewoon op de kaart staat), weerspiegelt precies de sfeer van Anne & Max. Gezellig en relaxt, net alsof je in je eigen huiskamer zit. Dit was ook de insteek bij de opening van dit café. Er is volop ruimte om te werken. Met name boven is het ingericht om lange tijd te zitten. Je kunt kiezen uit banken, lange tafels of gezellige hoekjes om je laptop open te slaan. Is het mooi weer? Dan is er een dakterras waar je aan het werk kunt.

Het personeel gaat er heel fijn mee om wanneer je hier wilt werken. Je merkt ook echt dat ze het werken bij Anne & Max door ondernemers willen bevorderen. De goede koffie, sfeer en fijne werkplekken dragen daar zeker aan bij.

 

De Restauratie – Station Eindhoven CS

In het centraal station van Eindhoven, aan de stadszijde, zit De Restauratie. Wifi opent automatisch zodra je je laptop openklapt. Ik hoor van de medewerkers dat het een populaire werkplek is, maar dat er ook vaak afspraken worden gehouden. De dag dat ik er aan het werk ben, is het rustig en heb ik veel ruimte. De ruime opzet in De Restauratie draagt ook bij aan deze fijne werkplek.

Ben je even inspiratieloos? Kijk dan naar het iconische interieur of uit de grote ramen aan de voorkant. Je hebt dan een fantastisch uitzicht op winkelende vriendinnen, haastende zakenmensen en spijbelende scholieren.

Happiness Café – Nieuwe Emmasingel

Het is en blijft een favoriet, deze hotspot met healthy food en idem drankjes. Dat weet ook heel hip en healthy Eindhoven en daarom is het hier eigenlijk altijd druk. Dus ook wanneer ik er op maandagochtend met mijn laptop neerstrijk. Op het moment dat de winkels nog dicht zijn, is het hier al vroeg druk. Bij het happiness café zijn ze daarom ook wel gewend aan de freelancer die er lange uren kan zitten. Je bepaalt zelf wanneer het weer tijd is voor een nieuwe ronde koffie of gemberthee (of beide in mijn geval) door te bestellen aan de bar.

En heb je hard gewerkt? Trakteer jezelf dan op een plak bananenbrood. Altijd goed voor de motivatie!

Meer chille werkplekken

Natuurlijk blijf ik op zoek gaan naar chille werkplekken in Eindhoven. Wat is jouw favoriete werkspot? Waar moet ik volgens jou ook echt een keer heen? Laat het me vooral weten!

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.