Deegknutselaars en kunstenaars, allemaal goedlachs. De één klassiek en volgens familie recept, de ander innovatief en nooit hetzelfde…

Of we het nu een bakery, patiserrie of ‘gewoon’ bakker noemen, kunstenaars zijn het. Hier een lijstje met een prachtige mix van klassieke bakkers, altijd even consequent en steevast met oma’s geheime receptuur. Maar ook de creatieve deegrollers komen terug op deze tiplijst. Van een simpel Brabants worstenbroodje tot kunstwerken waarbij je eerst 3 x moet kijken of het wel eetbaar is.

Heel Eindhoven bakt!

Joey’s Bakery

Een heerlijk ‘jong’! Joey is een spontane kerel met een ongekende liefde voor het bakkersvak. Puur en zijn passie spat er vanaf. Check even zijn vlogs op Social media, wedden dat ook jij deze bikkel een hart onder de riem wil steken en iets lekkers gaat kopen.

Viola’s Patisserie een echte deegkunstaar!

Viola bakt (tussen de geboorte van haar geweldige tweelingdochters) grandioze keto en vegan kunstwerken voor iedere pastry gek. Een echte deegkunstenaar maar dan wel één die doordenkt. Dieetwensen? Geen probleem. Even de suikers aan het verbannen? Ook dan ben je bij Viola’s aan het juiste adres. Nu maar duimen dat de newborn twins mama’s bakskills meekrijgen.

Meer lezen over Viola’s Holistische pastry? Klik dan hier.

Bakker Meelmuts: pure smaken zonder onnodige toevoegingen. Brood met een eerlijke basis.

De liefde en passie voor het bakken van authentiek brood is er bij Bakker Meelmuts met de paplepel ingegoten, of ja met de deegroller 😉 Eerlijk brood zonder toeters en bellen, vakmanschap én met hart en ziel gebakken. Vijf generaties vakmanschap in het receptenboek en een kanjer van een vrouw achter het stuur, maakt Meelmuts ‘gewoon’ de beste bakker van Eindhoven.

Pinkie Patisserie

Ya’all Jannies, eat your heart out bij Pinkie’s. Prachtige kunstwerken met een knipoog, allemamaggies goede smaken, soms met een prachtverhaal, soms gewoon omdat het er zo even uitgerold kwam. Bij Pinkie stap je altijd weer een shop vol verrassingen binnen. Met Pinkie’s Patisserie scoor je bij iedereen punten. Laat het eens bezorgen bij een lieverd die jij een hart onder de riem wil steken, bij iemand die jou no matter what bijstaat…

Houben Worstenbrood

WA?! Worstenbrood! Brabants bekendste rolletje. Ginne poespas, gewoon een worst gerold in deeg. Maar dan wel met liefde gerold door de gepassioneerde bakkers van Houben en een vrolijke noot van het creatieve worstenbroden brein: Bart. Bart Houben, wie kent hem niet? Een icoon in de Eindhovense foodscene. Gotta say, hoe krijg je zoveel roem om zoiets simpels? Door nuchter te blijven en steeds weer met toffe samenwerkingen te komen. Een deegknutselaar en kunstenaar met Brabants meest besproken foodproduct ‘van eigen bodem’.

Pastry Club: Eindhovense deegknutselaar, waar echt niet altijd deeg aan te pas komt.

Bij de Pastry Club staan patissiers die enkel werken met de beste ingrediënten en daar de origine van kennen. Altijd opzoek naar trends, het beste van het beste en het liefst biologisch. “Onze speurtocht leidt ons zowel naar de eigen regio als naar binnen- en buitenland. We doen dit samen met onze leveranciers, telers en kwekers. Of het nu gaat om chocolade uit Brazilië, speltbloem uit Zeeland, zuivelproducten van lokale boeren of mooie notenpasta’s uit Italië, het moet hoe dan ook passen binnen onze hoge kwaliteitsstandaard.”

Wat ons betreft zijn het de trendsetters in Eindhoven als het om pastry gaat. Herkenbaar, vernieuwend en tegelijkertijd verrassend.

Bakkers klaar?! Bakken maar! Support de Eindhovense deegknutselaars

Doe eens een Eindhovens Bakkers Rondje! Verwen jezelf of een ander en support daarmee de Eindhovense deegknutselaars. Want ook hen gunnen wij een bestaan na deze crisis. Waar zij normaal gesproken massaal leverden aan de horeca is ook dat nu volledig weggevallen. So peepz, buy pasty! En die extra kilo’s? Komen door Corona! Daar kom je voorlopig wel mee weg hoor.

Eindhovense bakker

Of gewoon een lekker kleffe donut

Kan natuurlijk ook, eentje waarbij je tanden heus niet direct uit je mond vallen… Allthough wel veel suikers, dus het stuitermoment zul je moeten beproeven. En wat zeggen we…  ééntje?! Whaha ain’t gonna happen. Bij Crazy Donuts moet je gewoon een dooske vol bestellen en als een fijnproever deze officieel goedgekeurde try-out tegemoet gaan, want we zeiden het al… Coronakilo’s zijn een go! Wij zijn daarmee officieel trendsetters geworden.

You May Also Like