1 maart 2021, Nationale Complimentendag. 2 maart 2021, een complimentje kan nog steeds! Een complimentje in deze tijd kunnen we namelijk allemaal wel gebruiken, ten allen tijde. Wees daarom ook vandaag extra lief voor elkaar, laat je buurman weten hoe strak z’n tuin is, en vertel je zus hoe blij je met haar bent. Een kleine opkikker never hurt nobody.

Gewoon ontvangen en dankjewel zeggen. Jullie verdienen het.

  • Trattoria Manca: Is opengegaan tijdens de coronacrisis. Nog niemand heeft kunnen genieten van hun mooie interieur… Maar gelukkig zijn er wel heel veel mensen die genieten van hun take-away menu en trattoria shop aan de Hoogstraat.
  • Roastclub: Waar iedere week opnieuw de boxen uitverkocht zijn. Dat lukt alleen als je een fanclub hebt, iets met vertrouwen en gunnen. Als dan die kwaliteit ook steeds weer overtreffend is… Uitverkocht! Hatseflats. Alsof het niks is.
  • Stadswandeling 040: Ode aan jullie goede en creatieve brein om alle thuiswerkers het huis uit te krijgen en in verbinding met de horeca te brengen. Hard nodig en super fun. Kaartje bemachtigen? Wees er snel bij want ook zij zijn wekelijks uitverkocht.
  • Dijk9: Veel restaurants doen take-away. Bij de één gaat dat net wat beter dan bij de ander. Bij Dijk9 gaat het subliem! Try it.
  • Bij Liek: Bewust, lekker en gezond eten. Met die instelling begonnen zij net voor de Corona crisis hun nieuwe zaak in Stratum. Ondanks de korte opstarttijd, loopt het als een trein! ‘Van boer naar bord, lekker kort.’ Nu al een veel besproken quote en concept.
  • Ikigai: Een hotspot in de Japanse gastronomie. Nog een gedreven ondernemer die net voor de Corona crisis haar deuren openden. Ikigai moet je bezoeken zodra het kan, machtig mooi! Tot die tijd bestellen voor thuis. Echt onwijs lekker.
  • Zwartwit Koffie: Weer of geen weer, het luifeltje gaat iedere dag open. Speciaal voor de inwoners van Eindhoven. De lach van Eindhovens leukste koffiehunks zorgen dat vele coffeelovers hun dag goed beginnen. Waggel eens langs!
  • Van alles & Co: Zij hebben ook echt alles. Voor een lach en een luisterend oor kun je bij deze mannen terecht. Altijd gastvrij, gezellig en eens een keer wat anders. Shop vintage en proef lekkers.
  • Coffeelab: Blijft positief en daar hebben wij bewondering voor. Ook toen kort geleden hun hele voorgevel werd ingegooid door relschoppers bleven ze ondernemen, lachen en inspireren. Zin in gezellige koffiepraat? Volg dan Jeroen Veldkamp op Clubhouse.
  • Meneer de Boer: Die ervoor zorgen dat jij jouw dag zorgeloos kunt beginnen met fan-tas-tische ontbijtjes, all day long.
  • Restaurant Goyvaerts: Deze drie mannen tonen echte ballen! Spoiler alert: Ze gaan een zaak openen op het Victoriapark…
  • Phood Kitchen: Kun je sinds kort ook bestellen via Deliveroo, new kid in town, maar niet onbekend! Wauw, deze gasten ondernemen! Van stadstuin met spraakmakend event tot gezonde opties waar je je vingers bij aflikt. Focus op duurzaam en diervriendelijk en dus hot topic.
  • Sun by Zarzo: Sluit de handen ineen met restaurant Da Vinci. Een unieke samenwerking tussen culinaire vrienden en vakmensen. Sunny en Margo hebben een menu samengesteld waarin Sun by Zarzo en Da Vinci terugkomen.
  • Josefine Fit Foods: Die ervoor zorgt dat mensen nog steeds gezond kunnen blijven eten als ze zelf geen zin hebben om gezond te koken.
  • Thym by Parkzicht: Ondernemers pur sang! Met een eigen uitgestippelde wandelroute in ons Eindhovense Genneper park. Leuk voor de hele family.
  • De Frietbar: Die van een simpel bakje friet een waar feestje weten te maken. Loads of fatty goodness.
  • Brownies and Downies: Die ondanks de onzekere tijd altijd blijven lachen. Jullie toveren spontaan een lach op ons gezicht!
  • Food Gallery 040: Zet hun schaamte aan de kant en vraagt hun gast en stad om hulp. Met een crowdfundingsactie vragen zij, hoe moeilijk en verdrietig ook, om financiële steun om door deze crisis heen te komen.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan natuurlijk. Dus een algemeen compliment voor alle horecazaken/ondernemers/werknemers. Blijf positief. We weten dat dat niet altijd gemakkelijk is, steun elkaar. Samen vechten we ons hier doorheen!

Wil jij weten hoe het voor een horecamedewerker is om al maanden thuis te zitten? Lees onze vorige blog over Deveron, een bartender van Het Kleine Café.

You May Also Like