Scrollen is het nieuwe struinen!

Struinend langs allemaal lekkere keukens, het water loopt je in de mond, wat gaat het worden? Dit, maar dan thuis, op de bank – online dus. Dat is de Urban Food Market!

Wij spraken Dorus De Bruyn over zijn paradepaardje. Of ‘speeltuin’ zoals hij het zelf noemt. Een zeer serieuze en ijzersterke speeltuin, als je het ons vraagt. In november 2020 start de horecaondernemer (ook eigenaar van restaurant Dijk 9) samen met zijn compagnon Bas van Goethem en chef Dirk Engelen: Urban Food Market. Een soort hippe foodhall waar je online doorheen kunt scrollen en waarvan alles thuis bezorgd kan worden. Zij spelen in op de Dark-kitchen trend maar maakt deze super delightfull, toegankelijk en van goede kwaliteit. Een idee dat al lange tijd door de mannen hun hoofden spookte, ontstaan op een zomerse dag op een terras. Urban Food Market is absoluut geen fastfood-bestel-tent. Kwaliteit staat met stip op één en is de rode draad. Op dit moment bestaat de online foodmarket uit 5 concepten, aka 5 kraampjes:

  • Urban Lunch Club: “All you need is love, but sometimes, a lunch break works, too.” Lunchen 2.0 met smakelijke sandwiches, gevulde croissants, super salades en omelets.
  • Italian Heroes: “Please let us save you from bad Italian food.” En dat doen ze hoor! De gevulde pasta’s moet je echt geprobeerd hebben. Italiaans eten zoals het bedoelt is, met de UFM twist.
  • No Junk Food: “Fresh, fast & fabulous.” Vers, healthy, lekker en super Insta waardig. Gezond eten om maximaal van te genieten.
  • Pinsa Pinsa: De kruising tussen een pizza en een focaccia. Maar dan lager in calorieën en super veelzijdig; zoet, hartig, warm of koud. Van eentje met crispy Iberico tot een dessertpinsa met kaneel. Kei lekker!
  • Lasagna di Mama: Comfortfood met een hoofdletter C. Zes verrukkelijke smaken met ieder hun eigen specialiteit. Grilled chicken met guacamole bijvoorbeeld of mushroom truffel… Wij kunnen nog niet kiezen.

Mix and match van kwaliteit

Het fijne van UFM is dat je niet altijd hoeft te gaan voor dezelfde keuken als je met meerdere bestelt. Het idee van snoepen van allerlei keukens en gerechten, maar dan lekker thuis. Mix and match dus! Als je besteld via de eigen website kan jij bijvoorbeeld gaan voor een pinsa gerookte zalm van Pinsa Pinsa en de ander voor een falafelbowl van No Junk Food. En een schuldgevoel omdat je iets bestelt en aan het cheaten bent is niet nodig. We vertelde al dat Dorus, Bas en Dirk hun roots, liggen bij restaurant Dijk 9. En dat proef je. Want ja, deze mannen gaan nou eenmaal alleen voor de beste kwaliteit en smaak. Het low-carb deeg van de pizza’s en de ambachtelijke pasta’s van Italian Heroes worden geïmporteerd uit Italië, de sauzen, dressings, crèmes etc. worden allemaal zelf door het keukenteam gemaakt van de beste kwaliteit producten en alles is zo vers als maar zijn kan.

Ophalen of laten bezorgen?

Eind februari is de ‘zichtbare keuken’ van Urban Food Market geopend op de Grote Berg 23. De plek waar je je bestelling kunt ophalen, maar ook kunt bestellen: wel allemaal online. They stick to their concept! En nu is dit alleen nog in Eindhoven… Ja, ja, er zijn grootste plannen. En terecht, want dit is zo’n online foodconcept dat door heel Nederland een succes kan worden. Eindhovens Rondje is in ieder geval groot fan en wenst UFM alle succes!

Wil je graag nog meer lezen over de dit toffe concept!? We schreven al eens eerder een blog over de opmars van Dark Kitchens. Lees het hier!

You May Also Like