International food, dat doet een mens goed! Aladin en Jasmin zouden hier hun tapijt voor naar beneden halen. We schreven er al over op ons instagram account, maar nemen jullie in dit artikel weer even opnieuw mee op reis.

Een rondje in Eindhoven brengt ons vaak bij horecazaken in het centrum van Eindhoven, maar waan je ook eens buiten de gebaande paden! Zo kwamen wij namelijk terecht in een Perzische wereld aan de Tongelresestraat in Eindhoven, in een wereld die wij niet kennen. Net buiten de ring ontvangt een vrolijke en gastvrije familie haar gasten om ze mee te nemen in een kleurrijke foodtrip naar de bijzondere Perzische keuken.

Het zal geen shock zijn dat Restaurant Saffraan in menig gerecht deze specerij met liefde zoveel mogelijk tot haar recht probeert te laten komen. en dan is een wiki-weetje wel zo leuk om te delen;
Saffraan is dankzij de crocine zowel een antidepressivum als een afrodisiacum en een antioxidant. Saffraan zou ook een geneeskrachtige (pijnstillende) werking hebben.[*] De Romeinen vulden na een feestmaaltijd hun hoofdkussen op met saffraan om zo de kater te bezweren.

En dat laatste gaan wij binnenkort natuurlijk even testen 😉

Finesse en fier

Bij het ontvangst wordt eenieder oprecht welkom geheten, zo’n ontvangst waarvan je denkt: “Hey die zijn echt blij dat we er zijn!” Ze nemen de tijd, praten rustig, kijken je aan met van die prachtige ogen… Ze nemen je eigenlijk direct mee op reis. Het zijn de kleine finesses, de fier en de passie van de hele familie waardoor je als Eindhovenaar even onbezorgd kunt genieten van een andere cultuur. Het is geen verkooppraatje, het is een beleving waarvan wij vinden dat ook jij die eens zou moeten proberen.

Niet alleen online verrassend

Online smakelijk en vermakelijk wil niet altijd zeggen dat de realtime – offline beleving daar ook aan kan tippen. De instagrampagina is werkelijk om te smullen, dat maakt wel dat je bij binnenkomst mogelijk even denkt denk,… hmm wat is dit, wat gaan we nou toch krijgen? Laat je gaan! Ga zitten, zwijg, kijk, ruik en bewonder 😉

De zo goed mogelijk, uitgelegde en wederom kleurrijke menukaart maakt hongerig. De afbeeldingen verkopen de gerechten uitstekend, en nee niet a la buitenland boulevard. Mocht je toch wat vragen hebben dan legt de eigenaresse alles uit over de gerechten en de oorsprong van deze gerechten. Heb je geen vragen, maak dan toch een praatje met haar. Gewoon omdat ze een mooi verhaal te vertellen heeft. Oh en er zijn veel vegetarische, gluten- en lactosevrije gerechten te bestellen zijn. Een echte kaskraker voor de ‘moeilijke’ eter dus!

Past traditioneel eten in een trendy jasje?

Hell YEAH! Als het een Perzisch jasje is wel! De traditionele oude gerechten zijn door de familie opnieuw uitgevonden. Alle gerechten hebben een uitstraling van deze tijd maar verloren mede dankzij de verse ingrediënten niet hun traditionele smaak. “Bij ons is het tafeltje altijd vol, vol van kleur, geur en smaak”.

Een absolute aanrader is het gerecht Joojeh, als voor en/of hoofdgerecht te bestellen. Het zijn gegrilde kipfiletbites, maar dan dus niet flauw, niet droog en met weer dat bijzondere Perzische jasje.

Een familie food-reis in Eindhoven

Ben je een avonturier? Laat je dan verrassen en kies voor de Tabestan proeverij. Tabestan is Perzisch voor zomer. Proef de lekkerste zomerse gerechten uit de Iraanse & Afghaanse keuken. Je kan de proeverij uitbreiden met een heerlijk Perzische grillplateau. Ook vegetarisch, glutenvrij en lactosevrij te bereiden. Vanaf 2 personen, € 26,00 p.p.

Wil je deze unieke gerechten ook eens aan vrienden, familie of collega’s voorschotelen? Bekijk dan de website van het restaurant voor de catering, afhaalmaaltijden en bezorg mogelijkheden.

GO EINDJE!
Ga op reis, laat je verrassen en vermaken

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *