De Eindhovense Bottle Distillery wint met Orion Wintergin Ginger en Orion Barrel Aged Gin goud op de Luxury Spirit Masters Competition in London.

Lucky Bastard Bierbrand is verkozen tot ‘Master’, de hoogst haalbare waardering. De ‘The Luxury Masters’ is een internationale competitie gericht op het premium-segment met inzendingen uit meer dan 20 landen.

Goud en Master

In de categorie Gin eindigen Orion Wintergin en Orion Barrel Aged Gin op een gedeelde eerste plaats en krijgen beide gins de gouden medaille van de onafhankelijke vakjury. Lucky Bastard Bierbrand ontving de titel Master in de categorie Cognac & Brandy. Dit is de hoogst mogelijke score die toegekend wordt als alle jury-panels onafhankelijk van elkaar de drank als beste beoordelen. Een passende beloning voor de Bottle Distillery die zich richt op het leveren van kwaliteitsproducten op authentieke wijze en met gebruikmaking van alleen natuurlijke – en zoveel als mogelijk lokale – ingrediënten.

Quotes uit publicatie ‘The Luxury Masters 2018 results’
  • “…in a large flight of super-premium gins, two Gold medals were given, to Orion Barrel Aged Gin and Orion Wintergin Ginger.”
  • “Orion Wintergin Ginger was delicious and held its alcohol really well given its above of 49%.”
  • “ First Master of the day was Lucky Bastard Bierbrand. It showed notes of ‘Bourbon, apple and vanilla.”
  • “A jury-member about Lucky Bastard Bierbrand: ‘I loved the use of the cask. It wasn’t heavy or overpowering, and the brandy had hints of banana and a smooth palate.”
Quotes Mark Migchels, Eigenaar Bottle Distillery
  • “Kwaliteit staat vanaf het begin in alle keuzes die we maken voorop.”
  • “De titel Master voor Lucky Bastard Bierbrand en 2 x goud voor onze gins is een fantastische bevestiging dat we op de goede weg zijn.” 
Over de producten

Orion Wintergin – Ginger is een kruidige dry gin met naast jeneverbessen ook veel winterse kruiden zoals gember, kruidnagel, kardemom en kaneel. Hierdoor heeft Orion Wintergin een warme en pittige afdronk.

Orion Barrel Aged Gin is een samenspel van jeneverbessen met kaneel, piment en kardemom en andere botanicals. In eikenhouten vaten ontwikkelt deze gin zich tot haar unieke, intense volle smaak met een zacht karakter. Hierdoor is deze gin ook heerlijk om puur van te genieten.

Lucky Bastard Bierbrand is een old-school destillaat uit puur bier, zonder verdere toevoegingen. In dit bier zit relatief veel hop en rogge. Na het stoken ontwikkelt de bierbrand zich in eiken houten vaten en krijgt het haar zachte, robuuste karakter.

M&D_2

Over Bottle Distillery

Bottle Distillery is in 2016 opgericht door Mark en Dianne Migchels. Ze maken op kleinschalige en ambachtelijke wijze sterke dranken zoals gin, bierbrand en rum. De distilleerderij richt zich op kwaliteit en gebruikt daarvoor de allerbeste ingrediënten en er worden geen smaak, geur en kleurstoffen toegevoegd. De distilleerderij is op vrijdag en zaterdag geopend voor publiek. In het proeflokaal met uitzicht op de ‘potstill’ kun je de producten proeven. Ook kun je hier terecht voor workshops, proeverijen en kun je in het winkeltje hun producten kopen. Bottle Distillery is gevestigd in de oude Schellensfabriek, Bleekweg 1A Eindhoven.

The Luxury Masters 2018

The Luxury Masters 2018 werd gehouden in Londen en is onderdeel van The Spirits Business. De beoordeling gebeurt door een internationale vakjury met een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van sterke dranken.

Het artikel en de uitslagen van The Luxury Masters 2018 is via deze link te vinden.

Meer informatie
Bottle Distillery
Bleekweg 1A
5611 EZ Eindhoven
Contactpersoon: Mark Migchels

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *