Met je handen eten goor? Forget it. Volgens menig studie weet je beter maat te houden, geniet je intenser en smaakt het beter.

Helemaal niet onbeleefd en onhygiënisch, sterker nog in veel culturen is het ongepast om er een mes en vork bij te pakken. Denk aan de stokjes… In een beetje goede Aziatische zaak durf je toch ook niet om bestek te vragen? En zeg nou niet dat het smerig is, ook jij eet je burger of ijshoorntje uit het vuistje en chips uit de zak.

Gezana Eritrean Restaurant

Sinds juli 2017 is Eindhoven een ontzettend bijzondere horeca onderneming rijker: Gezana Eritrean Restaurant. Het zijn onze buren at the office, en van deze buren kan je niet anders dan heel veel houden.

Gezana betekent ‘thuis’ in het Tigrinya (Eritrees) en dat merk je direct bij binnenkomst.

Alle geuren zijn verbluffend en verleidelijk, de wasbakjes in allerlei maten ogen sensationeel, de geur van kruiden die niet direct te herkennen zijn én de bijzondere muziek… Enfin, dit moeten we even missen, maar! Fix dit thuis! Decoreer je huis tot een heus Eritrees walhalla en maak een foodjourney die ongekend is (en verslavend).   

Alle gerechten zijn authentiek gekruid zoals in Eritrea en Ethiopië. Niks Hollands en saai’s aan. De basis is injera, een luchtige pannenkoek op zuurdesem basis, gemaakt van Teff, Sorghum en volkoren Tarwegraan. (Glutenvrije opties zijn er ook). En met deze ‘pannenkoek’ dip en duik je met de blote handjes alles richting jouw knorrende maag. Komt geen mes en vork aan te pas, zoals het heurt. De hele familie staat klaar om lekkers voor jou te maken. Niet uit, dan thuis. TRY THIS!!

Fast, fun, fresh en Mexicaans…

Bij Chidóz vind je Mexicaanse classics in een nieuw jasje. Legendary burritoz, tacos, salads en bowls, met verrassende ingrediënten van over de hele wereld.

Het recept voor een goede burrito is simpel.

Vul een verse tortilla met slow cooked vlees, verse toppings en prikkelende salsa’s. Rol het op en klaar. Lekker, maar het maakt een burrito niet legendary. Chidóz neemt de classic burrito en voegt daar nieuwe flavours aan toe. Lente-ui uit Vietnam, gegrilde groenten uit Italië, the best the world has to offer… En ook dit eet je gewoon met de handen. Skip the knife, daarmee verpest je de rolls en smaken.

Turks eten is meer dan alleen kebab en durum…

Voordat Ziya Kilic met zijn vrouw naar Eindhoven verhuisde, hadden hij en zijn broer een bakkerij in Turkije.

In Nederland besluit hij daarom een authentieke Turkse bakkerij te openen, waarmee hij de tweede Turkse bakker in Eindhoven werd. 20 jaar jaar lang vrolijkte hij bezoekers en bewoners van Eindhoven op met Turkse bakeries. Maar… tijd voor nieuws en deze grappenmaker is niet vies van een avontuurtje.

Met zijn zoon Ferhat Kilic grappen en grollen ze nu in de smalle straten van Down Town Gourmet Market. Gotta say; niet alles is met handen te eten, maar het merendeel moet je gewoon ongegeneerd verslinden #metknoeis.

Wat dacht je van de köfte lam, een spies die je gewoon aan je waffeltje zet, even swipen met het mondje om het los te krijgen en smikkelen maar, ook de Pide met gehakt en ei doet het bij ons aan tafel altijd erg goed. Check them out, en zodra het kan; ga een praatje maken. Het zijn zo’n leukerds!

Mis Amores Restaurant, kende je die al?

Dit eet je met je handen

Een Tortillería Restaurant op de Stratumseind 97. Kleurrijke quasadilla’s, torta, taco’s en tortilla’s. Uit het vuistje buddy en niet vals spelen! Probeer het eens een keer. Weg bestek, hello handen. Wedden dat dat knoeien wel mee zal vallen.

Ook het hautain Kleine Berg publiek eet met de handen…

Een bagel eten met mes en vork? Geen beginnen aan.

En wat wil nou? Eindhovens beste Bagelzaak zit o.a. op de Kleine Berg. Überhaupt een bagel eten is al een uitdaging, maar lekker is het wel. Wij eten deze het liefst met een allerdikste kater thuis voor de buis. Dan mag je namelijk gewoon knoeien, een keer likken aan de andere kant omdat het drupt, zonder dat het ordinair is. Én ze bezorgen vanuit twee Eindhovense hoeken, namelijk Strijp en de Kleine Berg. Dus het bezorg-gebied is behoorlijk breed. Onze favoriet? De smos, sesam anders is hij saai 😉

Liever tips voor Valentijn waarbij je gewoon je bestek mag gebruiken? Lees dan dit artikel

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.