Verrassend met een vleugje chique

Dijk9 is goed! Dat horen we vaker, maar waarom wordt deze zaak weinig genoemd als we rondvragen waar we naar toe moeten? Zoals jullie weten hebben we de afgelopen periode veel hotspots geplaatst, don’t worry daar gaan we rustig mee door. Maar we gaan ons ook meer verdiepen in relatief onbekende zaken, die wel de moeite waard zijn. Here we go!

Op het hoekje van de Stratumsedijk en Geldropseweg schittert een aangenaam terras…

Oopsie, door de vele diners buitenshuis kwamen wij warempel een dag te vroeg bij Dijk9. Toch werden we zeer gastvrij ontvangen en nee! men wist niet dat wij van Eindhovens Rondje waren. Ons werd voorgesteld om met het nieuwe aperitief te starten: champagne met bramen coulis en witte chocolade. Knoei gevoelig, maar super lekker. (Bij een van de Eindhovens Rondje ambassadeurs is overigens alles knoei gevoelig en dat ligt dus zeker niet aan het drankje 😉 )

Dijk9 heeft twee gezichten: chique Frans dineren of samen aan de gastrotapas?

Dat zien we ook terug op het terras. Het ene gedeelte is volledig ingedekt en just around the corner zien we amicaler opgemaakte tafels, zonder tafelkleed. Why? Wanneer mensen reserveren zijn er twee richtingen die men op kan, chique dineren met een aantal gangen uit de de Franse keuken. Of de mogelijkheid om gerechten te nemen die onder het principe shared dining vallen, ofwel gastronomische tapas.

We kiezen ervoor om een mix uit te proberen en laten de chefkok een aantal van zijn favoriete gerechten presenteren. Uiteraard starten we met een aantal Zeeuwse oesters, what’s new 😉

We beginnen met drie gerechten van de gastrotapas kaart: als eerste is het een Tataki van runderhaas aangevuld met wakame en een niet overheersende soyatruffel gegarneerd met gefrituurde groenten. Smaakvol! Gevolgd door kreeftbitterballen met een Roullidip en daarna onze persoonlijke favoriet de gekarameliseerde gamba’s met een kerriemayonaise. Aanraders wat ons betreft!

Een grote pré tijdens ons bezoek is de culinaire achtergrond van de bediening. Mister Happyface in dit geval, kon op onze kritische vragen kook-technische antwoorden geven, die het geheel meteen een stuk boeiender maakten.

Yoehoeee softies van Eindhovens rondje kunnen jullie ook een keer kritisch zijn?

JA! dat kunnen we, maar we zijn nou eenmaal altijd positief gestemd en niet voornemens zaken af te zeiken. Wij benoemen nou eenmaal liever het goede van Eindhovense horeca. Een van de gerechten die we probeerden van de ‘normale menukaart’ was een ceviche van witvis; het smaakte heerlijk, maar we misten een beetje het beroemde zuurtje van dit gerecht. Het zat enigszins verstopt in het sausje en daar hadden we graag meer van geproefd (wannabe viskenners dat we zijn). Verder was het gerecht mooi afgemaakt met onder andere een soort popcorn van quinoa en zeekraal. Toch weer een verrassingselementje wat dan weer die positieve twist geeft.

Als we om ons heen kijken zien we een gemêleerd publiek, vriendinnen die lekker komen eten, zakendiners en een aantal stelletjes. Wat wel opvalt is dat iedereen keurig gekleed is.

Recent is het interieur van Dijk9 aangepast en dat zie je terug in een mooie warm aangeklede zaak, waar er voldoende ruimte is tussen de tafels om genoeg privacy te hebben tijdens het eten, maar het nog steeds wel gezelligheid biedt. We hebben inmiddels gehoord dat de verbouwing van de toiletten nog hoog op het verlanglijstje staat – kritische noot 2: we kunnen het wel hoor.

Gastbeleving en -ervaring; dat zie je, ruik je, proef je en voel je.

Wij hebben een (h)eerlijke en gezellige avond gehad en we voelden ons verwend, gezien en gehoord. Na zeven jaar staat Dijk9 nog steeds op een hoog niveau in Eindhoven.

PS: Jubileumactie; 7 weken lang kost het gastromenu 7,00 euro per gang. Je moet wel even melden bij je reservering dat je voor het jubileummenu komt.

PPS: Als je prachtige foodfoto’s kunt waarderen, check dan het Instagram-account van Dijk9.

PPPS: Wanneer je van te voren besluit te reserveren, bekijk dan alvast welke richting je op wilt qua eten. Wanneer je namelijk voor de gastrotapas gaat, kunnen ze een speciale tafel voor je reserveren waar het eten en de gezellige sfeer nog beter tot zijn recht komen.

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.