Ons Bourgondische Bergenmeisje en gastblogger Ivy Frencken ging op zoek naar de perfecte plek om zelfs in de winter te terrassen in Eindhoven en kwam terecht bij De Kiosk.

By Ivy Frencken

Het wintersportgevoel in hartje Eindhoven

Rond de winterperiode is buiten zitten in ons koude kikkerlandje helaas vaak geen optie meer, maar gelukkig hebben we in Eindhoven een paar eigenwijze parels die ons écht niet teleurstellen. Bij De Kiosk op het Catharinaplein ben je aan het juiste adres. Gezelligheid, lekker eten, drankjes voor elke ‘mood’ EN de gouden combinatie: buiten zitten en het tòch warm hebben!

Het perfecte recept na een dag lekker winkelen

Van al dat slenteren word je best moe en dan heb je echt even een break nodig om op te laden met een lekker drankje en een hapje. De Kiosk is ook echt wat je voorstelt bij het woord kiosk. Om De Kiosk heen is een gezellig terras gebouwd. Ik krijg er een beetje zo’n wintersportgevoel van. Toch kan ik me ook indenken hoe het in de zomer eruitziet, dan worden namelijk de zijkanten weggehaald et voilà, een open terras.

Warme billetjes

Het gastvrije personeel zorgt er voor dat je meteen lekker kunt gaan zitten op het goed verwarmde terras. Het geheime wapen van de Kiosk in deze wintertijd is naar mijn mening toch wel het verwarmde kussentje. Wát een uitvinding. Want los van dat er dus overal warmtelampen hangen, krijg je ook heerlijk warme billetjes wat ervoor zorgt dat je helemaal nergens anders meer naar toe wilt! Naast dat je hier lekker op je gemak prima uren kan blijven hangen door de warmte en de gezelligheid, kun je hier ook lekker eten. Het is een wonder hoe ze het voor elkaar krijgen vanuit zo’n mini gebouwtje, maar de keuze is uitgebreid en gevarieerd.

Goed gevulde borden voor echte mannen…en meisjes met een kater 😉

Ondanks dat de borden hier eigenlijk voor een grote vent genoeg zijn, heb ik met de gebruikelijke zaterdagochtend-kater toch eigenwijs de drang om meerdere dingen te bestellen – alles ziet er aantrekkelijk uit – dus dat doe ik dan ook gewoon. En voordat je achterover slaat van de bestelling die volgt, ik zat hier niet alleen. We bestellen brood met gebraden vlees (carpaccio achtig) voor beiden en een salade om te delen. Toen het geserveerd werd dachten we éven dat onze ogen groter waren dan onze maag, maar niks is minder waar. Het was echt zo goed als op, zelfs de bediening geloofde niet direct dat we dat helemaal soldaat hadden gemaakt met z’n tweetjes…oeps. Omdat we nog zo lekker zaten, hebben we als toetje ook maar een warme chocomel met slagroom verorberd.

Lekker blijven plakken

Ik kijk altijd met gezonde jaloezie naar mensen die zo heerlijk op hun gemak uren op een terras kunnen blijven hangen, omdat ik daar zelf echt totaal de rust niet voor heb. Maar soms kom ik bij van die tentjes waar ik m’n draai wel vind en waar ik dan ook echt de hele middag wil blijven zitten om gezellig te kletsen en te niksen. Nou dat heb ik dus hier. Een lekker relaxed weekendgevoel in de frisse lucht.

Kleine tip: zorg dat je alles hebt gehaald waar je voor kwam in de stad. Als je eenmaal zit, sta je namelijk niet makkelijk meer op! 😉

Let op: De Kiosk is vanwege vakantie gesloten van 8 tot en met 22 januari!

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *