De Frietbar Eindhoven aan de Keizersgracht vlamt tegenwoordig een dosis culinaire creativiteit in een simpel frietje.

Friet (of patat, daar zijn de meningen over verdeeld) is volgens ons van oorsprong niet meer dan een ‘bekske vol’ gefrituurde steeltjes piepers, die op smaak worden gebracht met klodders vette sauzen en af te toppen met veel zout en gesnipperde uien 😉

Het verschil tussen De Frietbar en een alledaagse friettent of lunchroom is wat ons betreft ‘gewoon’ durven inspelen op smaak, trends, urban city vibes én een stukje socialisatie.

Say what ‘sociaal’ in een friettent? Jazeker! De ietwat afstandelijke Fast casual formules rijzen ook in Eindje de (frituur)pan uit. Ze zeggen gastvrij te zijn, maar lachen ho maar! Op nog maar weinig fastfood-plaatsen stap je bij binnenkomst direct op zo’n goedlachse (hinkende) big smile af als bij de Frietbar, nietwaar?

Co-owner Mick Luining hinkt thank god maar tijdelijk, no worries. Hij blesseerde zich ten tijden van de opening, buitenshuis. Everyone’s worst nightmare! Het weerhield hem niet van om vanaf dag 1 toch dagelijks bij de Frietbar aanwezig te zijn. Mick: ‘Ik geniet iedere dag; het is gemoedelijk, lekker werken en bovenal meer dan alleen een friettent’.

Social fries

Unknowns leren de Loaded Fries trend kennen, vertellen verhalen over reizen en smaken die ze in de ‘frietjes’ herkennen. Vrienden wippen te pas en te onpas binnen, stedelingen zoeken doordeweeks een sociaalmomentje en komen steeds meer van de bank, de Thuisbezorgd-guys pikken massaal bestellingen op en in de daluren leveren ze ook nog eens aan de horeca. Want de friet is goed! Verdomd goed en spraakmakend blijkt.

All day, everyday!

Tegen friet during the day, zeggen wij keihard NEE! Maar ook daar heeft de Frietbar een oplossing voor: overdag staan er naast de fries ook heerlijke en rijk belegde broodjes op het menu. Volgens de gossip in town (lees: volgens ons 😂) is de Spicy Chicken hier beter dan bij Two-B en hier hoef je dus geen 45 minuten voor te wachten… AY! Worth the try, right?

Fingerlicking, loaded fries

Bij de Frietbar krijgen toppings de hoofdrol in hun Steeltjes-sprookje. Een ludiek en kleurrijk sprookje, want welke frietzaak noemt er nou een patatje Adonis Style en een broodje Big Mick?

Salsa, chili, piri-piri, rendang, Gyros flakes, truffel, parmezaan en gember, het zijn allemaal geen alledaagse producten als je aan een frietje denkt, toch? De Frietbar maakt het simpele steeltje verrassend vrolijk en smakelijk. We hoeven er niet lang meer over te ouwehoeren. Gewoon proberen! Ga gezellig langs of bestel voor thuis op de bank.

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *