Een slinger van jewelste! De Carrousel heeft zijn nieuwe draai gevonden. En een nieuwe eigenaar met grootse en te gekke plannen. Het café, restaurant en hotel in hartje centrum, op een toplocatie aan de Markt, had in de laatste jaren een aardig laagje stof opgebouwd.

Nieuwe eigenaar Max van der Putten van Mastade: “Ik dacht alleen maar: hoe kan het nou dat hier; op de Markt in Eindhoven, geen rij voor de deur staat!?”. Zij gaan van deze klassieker met veel historie een nieuwe hotspot maken waar gegarandeerd de rij weer voor de deur zal staan.

Summer Vibes

Het zal je niet ontgaan zijn als je in de afgelopen paar weken over de Markt bent gelopen. De wuivende palmbomen, beachy accessoires en nieuwe witte terrasafzetting is een 180 graden verandering met hoe het eerst was bij de Carrousel. Het nieuwe terras is allemaal onderdeel van de eerste fase van de vernieuwing die Mastade van plan is. Een frisse wind ‘vanuit Ibiza’ (die in de winter overigens weer heel anders zal waaien) en een plek die weer opvalt!

De kaart

Naast de looks kan ook de kaart niet achterblijven. “We hebben niet super veel aangepast aan de gerechten of het soort eten, alleen de kaart wat kleiner gemaakt, her en der wat wereldse smaken toegevoegd en de kwaliteit verbeterd. Ook konden een aantal vega en vegan opties natuurlijk niet ontbreken.”
De panini, erfgoed van de Carrousel, staat natuurlijk nog gewoon op de kaart en is een lekkere lunchhap. Klassieke broodjes zoals met tonijnsalade of carpaccio zijn ook top en precies waar je zin in hebt als je even bijkomt van een shopronde. Onze aanrader!? Ga voor de Thaise salade met noodles en biefreepjes. Een van de nieuwelingen op de kaart en meer dan welkom. Een koude salade, vers, goed op smaak door de soja-sesam dressing en ook vega te bestellen.

Rome werd ook niet in één dag gebouwd

En het zal je niet verbazen; de Carrousel is ook niet in één dag aan de eindstreep van alle plannen die er liggen. Slow and easy! Later, in de komende maanden en jaren volgt het restaurant en het hotel. En zo kan iedereen wennen. Ook Nel en Henk. Vaste gasten sinds jaar en dag waar je de tijd en bestelling op gelijk kan zetten. Nel altijd in het hoekje, ‘s ochtends in de zon. Voor Henk twee thee. De Carrousel is er voor iedereen en ook in dit nieuwe concept blijven de ‘oude’ vaste gasten hun plek opzoeken en deinzen ze niet weg van de veranderingen. Van een kopje koffie tot late night drink en van een Houben worstenbroodje tot een vega bao bun. Met deze eerste make-over van terras en kaart weer een echte aanwinst voor Eindje. Onze Frits moet vast en zeker blij zijn met zijn vernieuwde ‘achtertuin’.

Zet de Carrousel op je lijstje en zoek de summer vibes op!

Ben je opzoek naar meer leuke foodtips in Eindhoven? Lees dan zeker deze blog: bij deze acht restaurants MOET je ook eens geweest zijn.

You May Also Like