Schouder aan schouder, samen sterk!

Allemaal leuk en aardig dat ‘langer open’, maar zonder handjes is er weinig aan. Er werken namelijk nog maar weinig mensen in de horeca. De ondernemers hebben een gigantisch stressvolle periode achter de rug. Ze zijn met een ongekende oerkracht allerhande overlevingsacties gaan ‘draaien’. Take away struggles zoals verpakkingsmateriaal versus kwaliteitsverlies, zelf bezorgen en je een ongeluk fietsen of racen, ontslagrondes van het oh zo moeilijk verworven personeel, maar ook de boekhouding… En dat laatste was om te janken.

Petje af! They are still standing!

In het begin van de crisis waren we er stellig van overtuigd dat er vele zouden vallen, dat het voor weinig ondernemers houdbaar en haalbaar zou zijn. Want wie krijgt het voor elkaar om zonder enige inkomsten overeind te blijven. Nou de Eindhovense horeca dus! CHAPEAU! APPLAUS! OVATIE!

Geen handjes omhoog, maar handjes die helpen

Waar wij als Eindhovens Rondje in april afgelopen jaar de handjes omhoog hielden voor de Eindhovense horeca en bedelde om geld te bieden op geweldige kavels middels een online veiling, smeken we nu niet om centen.

Er zijn handjes nodig. Fysiek gebalde vuisten of tengere snelle vingers, afwasbundels of bladlopers, gastheren, sommeliers, vlotte bardames, keukenpersoneel, schoonmaakploegen. Het maakt niet uit voor iedereen is er een baan in de horeca. Ga werken in de horeca!

In-out-in de horeca

Als horeca medewerker heb jij wellicht afgelopen jaar je (bij)baan verloren en ben je (noodgedwongen) ander werk gaan doen, daar heb je het vast en zeker prima naar je zin. Want geen weekenden, geen nachtelijke uren, misschien zelfs wel een beter loon en enkele andere benefits die je eerder niet gewend was…

Maar mis jij de vrijbuitige, vrolijke lifestyle met je horecafriends stiekem niet enorm? Heb je er al eens over nagedacht je huidige baan te combineren met de guilty pleasures van een baan in de horeca? Wist je dat je met 1 dag in de week beschikbaarheid in de horeca al een onwijs groot verschil kunt maken?

Ben jij die vlotte dame die vroeger de snelste van het team was op het terras? Die medewerker waar iedere gast verzot op was en waarbij het gemis van in de horeca werken altijd voor ieniemienie wrijving blijft zorgen? Klopt na zoveel jaren uit de branche, jouw horeca hartje nog steeds? Laat het dan bonken! Bel je favoriete zaak en ga ze helpen. Een dag (of dagdeel) in de week doen waar jij gelukkig van wordt en waar de ondernemer enorm mee geholpen is…

Er komt een tijd dat ‘oud medewerkers’ weer een opmars maken naar deze branche en ze het grote tekort aan personeel wellicht al kunnen verzadigen, maar zo ver zijn we nog niet. Tot die tijd zou het fantastisch zijn als we allemaal een handje gaan helpen!

Wat dacht je van…

  • 3 uur in de week werken tijdens een piek moment een coole horecazaak bijstaan tegen betaling? Doordeweeks of in het weekend.
  • Op een doordeweekse avond de afwas wegrocken zonder dat iemand ziet dat jij dat knalkanon bent?
  • Jouw kook skills showen in een leuke zaak. Want áls je die maar een beetje hebt zijn er echt voldoende restaurants die werkzaamheden voor jou kunnen bedenken. Zo kan hun kok doen wat hij moet doen en jij deze ondersteunen… WIN-WIN!
  • Wanneer we massaal even ‘bijspringen’ kan de horeca ondernemer even op gang komen en de branche gezamenlijk werken aan een imago verbetering. Want positief kwam deze niet in het nieuws, rooskleurig was het allerminst en toch is het de meest geweldige business om in te werken of om bij betrokken te zijn.

TROMMEL HULPTROEPEN OP!
STEEK JE HANDEN UIT JE MOUWEN…

Samen sterk guys, dat deden we in bittere tijden en ook nu de zon weer gaat schijnen. Ook wij gaan ons maximaal inzetten voor een positiever imago van het vak en de branche, maar ook de werving van personeel en studenten. We komen snel met meer nieuws over hoe we dat gaan doen.

Werken en leren

Al eens gedacht om werken én leren te combineren? Neem dan eens een kijkje op het Instragram account van Summa Horeca zij bieden toffe mogelijkheden. Ook als je al een diploma op zak hebt ben je hier aan het juiste adres om al kok je creativiteit en vaardigheden een boost te geven. Summa horeca zet samen met regionale topkoks, specialisten en foodproducenten een leeromgeving neer die bruist van de inspiratie. Experimenteren, innovatieve technieken leren en je ambacht naar een excellent niveau tillen doe je bij Summa.

Ben je enthiousast en wil je je aanmelden? Klik dan hier. Wil je eens sparren over de mogelijkheden bij Summa zonder al te veel lastige zoektochten op internet? Dan mag je ons een mail of whatsapp sturen op info@eindhovensrondje.nl – 06 51 71 70 36

You May Also Like