Al kluivend van een kippetje genieten! In Eindhoven gaan we daar lekker op. Een hele of halve kip, een kluifje met heerlijk geurende en vooral druipende marinade, waar je je vette vingers bij af likt of Sun’s best filled Gyoza’s. En wat dacht je van de Big Mick sandwich met gebraden kip van De Frietbar?

Hier wat Eindhovense kiplekkere kippetjes op een rij:

 • Van ‘t Spit
  Hele of halve kiepen uit het Brabantse land. Gemarineerd met liefde en volop keuze uit potjes veur erbij. Onze favoriet is de barbecue saus. Ga eens een kiepje kluiven op het verstopte terras aan de Kerkstraat. Leuk, lekker, snel en gezellig.
 • Kip 040
  Verstopt in Woensel West maar allerlekkerst en absoluut de moeite om eens langs te gaan. Stop vooral even bij onze vrienden van Van Alles en Co. Anyway, KIP! Van bout, kipsalon, burger, loempia, rendang, piri-piri tot saté. They got it all. Oh en easy to order via Thuisbezorgd.
 • House of Dumplings
  Gotta love dumplings! En heb je ze nog nooit gehad dan moet je je echt even achter je oren krabben. Dumplings zijn gevulde deegvormpjes. Eindje heeft sinds dit jaar een heus Dumpling walhalla ‘Down-down’. Welke je ook met alle gemak thuis laat bezorgen. Leuker in de tuin bij Eindje’s tofste foodmarket natuurlijk, maar goed dan moet het weer een beetje mee gaan zitten. Doe eens een online rondje op het Instagram account van House of Dumplings en laat je verleiden 😉
 • De Frietbar
  Koning in het maken van loaded fries, maar gruwelijk lekkere broodjes maken hebben ze ook meeeer dan onder de knie. Probeer de wrap of het broodje Big Mick met gebraden kip. No words needed. Kei lekker, snel en niet gezond. Wat best eens mag af en toe.
 • De Kiet
  Kleine honger? Ga dan voor de vieze frietjes met smokey chicken. Die natuurlijk niet vies, maar kei lekker zijn. Grote honger? Bestel de Chicken box! Gevuld met (heb je ze weer) vieze frietjes, smokey chicken, golden wings en grilled corn. Wanna try, want have! Lekker voor thuis of in het park.


Ben jij meer van de Oostenrijkse schnitzel? Dan is Hermann jouw nieuwe vriend. Lees alles over deze knakker aus Tirol in deze blog en laat je verleiden!

You May Also Like