Coffeelab is bewust een beetje rommelig”

Het is een kruising tussen Berlijn, New York & London en daarnaast tussen Technologie Design & Kennis, opgevuld met allerlei planten en quotes. Hipper kan wat ons betreft niet.

De koffiebar vervangt volgens Jeroen Veldkamp, een beetje het bruine café van vroeger. Wat vroeger ‘s avonds in de kroeg gebeurde, is eigenlijk wat er nu overdag in Coffeelab gebeurt; mensen ontmoeten elkaar – raken aan de praat – worden verliefd.

Als je goed kijkt en het verhaal achter Coffeelab kent, zie je dat het min of meer ingericht is als kroeg. In het midden van de zaak staat een stamtafel (in dit geval is het een hippe, hoge tafel en niet zo’n zwaar rond oud brokkelig stuk hout.) Ga je daar aan zitten, dan heb je kans dat mensen naast je komen zitten en een praatje met je komen maken. Wil je met rust gelaten worden dan kan je beter aan het raam gaan zitten en doen alsof je druk bent.

Nog een leuk weetje over het interieur van Coffeelab…

Wat bartenders en barista’s gemeen hebben, is dat ze de passie voor hun vak graag pontificaal delen, ofwel een stempel ergens op drukken. Een echte barista reist de hele wereld over op zoek naar de perfecte koffieboon. Deze reizen en ervaringen willen zij delen, het liefst met iedereen. Als je als ondernemer niet oppast, zie je in je zaak overal polaroids, flyers of stickers. Dat kan ten kosten gaan van het totaalconcept. Bij Coffeelab hebben ze daar wat op gevonden. Het personeel heeft een eigen schouw. De paal direct bij binnenkomst mogen zij gebruiken om souvenirs & aandenkens op te hangen. “Wij hopen daarmee het online offline te maken, ofwel analoog.” Na het doorgeven van een bestelling heb je als gast bij Coffeelab dus genoeg te zien, het wachten op een TO GO coffee is dus helemaal geen straf, maar simpelweg een beleving.

Coffeelab UC

En ja… er is ook een stads-paal. Je ontkomt als hippe hotspot niet aan pamfletten van evenementen. Let je even niet op, dan ligt er ergens in een hoekje ineens weer een stapel flyers verstopt van een of ander evenement.

Coffeebar en Brandstore Eindhoven (VVV) zitten onder een dak. De barista’s van Coffeelab verdiepen zich ook in de wereld van de UrbanExplorers.

De wat ?! Ja Urban explorers. Wij van Eindhovens Rondje noemen het stiekem gewoon de stad-swipers. Het is simpelweg zoveel mogelijk hotspots afgaan; inchecken, taggen, liken & delen. Zonder Social media zijn we immers nergens 😉

Veel gasten komen met hun telefoon in hun hand binnen en hebben via allerlei apps ingevoerd welke hotspots zij in Eindhoven willen aftikken. Waar deze mensen volgens Jeroen Veldkamp vooral in geïnteresseerd zijn is “Wat is er nu – LIVE in Eindhoven te doen. Als voorbeeld het is nu 13:30 uur, wat is er op dit moment in Eindhoven te doen?”. Het personeel fungeert als het ware meteen als een VVV. Zij houden constant bij wat er in Eindhoven te zien en beleven is. En zijn helemaal niet bezig met concurrentie, sterker nog het personeel stuurt zelfs graag hun gasten ook naar andere zaken.  Afijn, terug naar het bruin café: de barman van vroeger wist ook precies wat er waar te doen was en zo is de cirkel weer rond.

Koffie is anno 2017 ontzettend belangrijk, maar bij Coffeelab krijg je meer dan alleen een kopje koffie. Ze geven  hun gasten een gezellige en vriendelijke koffiebeleving.

Hospitality staat hoog in het vaandel. Het personeel loopt bijvoorbeeld niet in een compleet uniform, maar enkel in een spijkerstof schort. Ze zijn one of us en hierdoor makkelijk aanspreekbaar voor gasten. Achter de schorten zit een bijzonder verhaal dat wij graag met de lezers van Eindhovens Rondje willen delen. Ieder nieuw teamlid moet een eigen spijkerbroek inleveren, daar maakt de moeder van Dianne (medewerkster) hele ruige schorten van. Op deze manier is het schort uniek en helemaal eigen.

Als laatste de wenspot. Loop even een rondje door de jungle van Coffeelab en ga op zoek naar de wenspot. Schrijf een hartelijke wens voor de medemens en pak er daarna een nog lievere wens uit terug. Je loopt hier gegarandeerd met een warm gevoel weer naar buiten.

En na alle koffietjes sluit je er gewoon af met een heerlijk Vedette biertje. Dus ja, even een snelle borrel in de namiddag doen kan hier ook. Vergeet Coffeelab UC niet de groeten van Eindhovens Rondje te doen bij je volgende bezoek.

Wist je dat Coffeelab mee doet aan Horecaartje? Net als o.a. Zwart Wit Koffie & Meneer de Boer.

 

You May Also Like

One comment

Plaats een reactie

Your email address will not be published.