Eindelijk een seafood bar in Eindhoven en wij waren er als de sardientjes bij!

De Downtown Gourmet Market is eindelijk open en natuurlijk gingen wij als foodspotters vandaag rennend naar de Smalle Haven. Je hoeft van te voren niet naar de bank, want je kan (lees je moet) overal met pin betalen. Houd daar rekening mee!

Bij het betreden van de foodhal kun je het beste rechts de hal induiken, de meest logische route om alle leuke tentjes Down Town te ontdekken. Maar als echte seafoodlovers zijn wij direct naar links gegaan, daar zit namelijk de C Food Bar gevestigd.

Oké, meneer vertel eens…wat moeten we nou echt bestellen om een goede indruk van jullie vis te krijgen. Antwoord: ‘Alles! Wij werken alleen met dagverse producten en hebben dus nooit hetzelfde assortiment.’

De keuze is enorm. In de ijsetalage bij de C Food Bar ligt de verse vangst al klaar voor verdere bereiding. Denk dan aan: fresh fish fastfood, lobster rolls, pannetje mosselen, kreeft, coquilles op unieke wijze bereid, hele zeebaars, BBQ specials (zoals de sardientjes en de dorade), fruit de mer plateau’s, oesters, fingerfood, zwaardvis, sashimi en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De Gillardeau it is

Na een zee van tijd, want wat is er veel keuze, gaan we uiteindelijk voor een van onze favorieten: de oesters. De enthousiaste kapitein van de sea food bar kijkt alsof we hem het winnende lot overhandigen. Vol trots en passie vertelt hij over de in en outs van de oesters die zij met trots serveren.

Namelijk de van oorsprong Ierse Gillardeau. Deze worden na drie jaar overgebracht naar de oesterbanken van Gillardeau in Frankrijk, waar ze op zogenaamde tafels in zakken worden gelegd. Door deze techniek krijgen ze langer en beter voedsel, waardoor ze ook echt smakelijker worden.

Leuk weetje voor de fans van Eindhovens Rondje: deze oesters zijn wereldwijd te herkennen aan hun eigen logo. Laat je dus niet foppen, door knock off. Betrap je een zaak die oesters zonder logo verkoopt, vraag er dan gewoon naar als een echte kenner.

We dwalen af sorry. De oesters die wij mochten proeven waren vlezig en hadden een ziltige, licht zoetige smaak. Het subtiele hazelnoot aroma wat op de menukaart beschreven staat, herkenden wij niet direct, maar oh oh wat waren ze lekker! Na de eerste geproefd te hebben, werd de pepermolen aangeboden: “Hier, probeer er eens wat peper op.” 

Reserveren is normaal gesproken niet mogelijk, maar voor de Oyster Madness op zondag tussen 15:00-19:00 uur maken ze een uitzondering. Je proeft dan verschillende toppings op rauwe oesters met de meest gekke variaties en krijgt indien wenselijk ook leuke informatie over oesters.

Eindhovens Rondje actie

Omdat wij zo enthousiast zijn over deze onderneming binnen de Down Town Gourmet Market, hebben we samen met Stefan een leuke actie bedacht voor onze volgers ! Onder vermelding van Eindhovens Rondje krijg je maar liefst 9 oesters voor de prijs van 6 (dat zijn er dus 3 gratis). Let wel op deze actie loopt tot vrijdag 21 april 2017, 17:00 uur.

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *