Met Café Restaurant Eindhoven krijgt de Lichttoren haar Eindhovense relevantie terug. Een veelbelovend gloedje-nieuw concept die de tijd zal nemen om te transformeren tot een ontmoetingsplek welke inspeelt op de behoeften van de bezoekers en bewoners van Eindhoven.

Café Restaurant Eindhoven doet dit samen! Met jou, met internationals, met krachtige ondernemers, met ambachtslieden, met horecaknallers. Allemaal met heel veel lef en liefde.

Een iconische plek vóór Eindhovenaren, dóor Eindhovenaren. Een plek waar verbindingen worden gelegd. Een stralende ontmoetingsplek van de stad waar iedereen zich welkom voelt. Waar smaakvolle gerechten worden geserveerd, die enerzijds traditioneel en herkenbaar zijn, maar anderzijds ook werelds en vernieuwend.

Hier ga je straks eten met vreemden, die zomaar eens je vrienden kunnen worden

Café Restaurant Eindhoven zal de charmes van het iconische pand behouden, maar wel wat huiselijker en toegankelijker worden. Inspirerend, maar niet overweldigend. Op ieder moment van de dag zal je denken; Café Restaurant Eindhoven, dat kan altijd en met iedereen.

“BRIDGING CULTURES (NOT BUILDINGS) LET’S BUILD A COMMUNITY”

Want Eindhovens!
Eindhoven is van zichzelf niet supersexy. Iets met platgebombardeerde vooroorlogse prachtpanden …. MAAR na tig jaren heeft Eindhoven wel weer de groei en bloei teruggevonden. Ontwikkeling dus. Tussen enkele paradepaardjes door zijn  dus de  ‘lelijke eendjes’ (aka blokkendozen en onverklaarbare ‘architectuur’) blijven staan, waar grappig genoeg binnen de muren enorm veel GROOTS gemaakt en gekraakt wordt. We eren oud, ondanks lelijk, en bouwen naar nieuw met meer smaak.  Langzaam maar zeker ontwikkeld Eindhoven dus steeds meer sexappeal en dat beginnen ook bezoekers/expats/toeristen te waarderen.

Het heurt nou eenmaal bij deze stad.

Slechts een enkel gebouw mag zich in onze fijne stad iconisch en mooi noemen. De Lichttoren is er daar eén van. Enfin, terug naar Café Restaurant Eindhoven, gevestigd in de Lichttoren dus de eerste punten zijn al binnen. Het concept zal geen allegaartje worden…, wel een allemansvriend, maar geen standaard. Hier gaan ze echt de tijd nemen om te worden wat past bij de stad, met al haar diverse bewoners en bezoekers. En daar is geduld, lef, liefde, tijd en ontwikkeling voor nodig. Kei Eindhovens als je het ons vraagt.

Café Restaurant Eindhoven

Ook gewaagd! Want wat kun je er verwachten als er eigenlijk nog niks 100% uitgeschreven is?

De tone of voice zal komen mettertijd! De doelgroep is hier niet in een hokje te stopen, maar omvangrijk en eindeloos. De expat, spauser, citytripper, flexwerker, trendwatcher, creatieveling, techneut, wizzkid en designer gaan zich hier echt allemaal thuis voelen. Onder 1 dak! En dat dak is hoog en groot en dát biedt kansen

  • De alleen-eter schuift aan voor een daghap met vreemden, die zomaar eens je vrienden zouden kunnen worden, of waar je de stad mee gaat verkennen. Want ook dat is Café Restaurant Eindhoven. Een guide die je gastvrij ontvangt maar ook maar wat graag tipt over de to-do’s en to-come’s in een stad die altijd in ontwikkeling is.
  • Je mag je voorstellen dat alles en iedereen die hier komt, eager is naar wat er speelt, wat the talk of town is, wat de stad te bieden heeft en nog liever deze kennis met elkaar wil delen. Alleen weten = alleen eten en daar gaan ze hier verandering in brengen. Een lange tafel met een pot ‘conversation topics’, zodat ongewenste stilte niet de hoofdrol speelt. Kleine triggers en hulpmiddelen om een connectie makkelijker te maken…
  • De expat zal hier zonder gevoel van eenzaamheid met trots en een warm gevoel plaatsnemen voor een sterke bak koffie, een goede wijn of verse jus; om te werken, te ontmoeten. En te acclimatiseren, oftewel in te burgeren.
  • De locals beheersen de city-vibes en zijn dus de aanjager van sfeer.Zij krijgen de rol als gastheren en dames van Eindhoven. Zij mogen vrienden, kennissen, zakenpartners en relaties uitnodigen naar iets nieuws, waar zij zich al thuis voelen. Waar ze de stadstaal die zij al spreken mogen en kunnen vertalen naar vibes die echt en puur zijn, waar ze trots op zijn.

Hoe dan? Met eerlijke praat en producten door lokale ambachtslieden.

Café Restaurant Eindhoven zal bestaan uit een café- en restaurantgedeelte met daar omheen een brouwerij, branderij en bakkerij. Deze drie ondernemingen zijn lokaal geworteld, staan voor ambacht, goede kwaliteit én zullen samen met het restaurant gaan werken als een klein ecosysteem, waarbij producten elkaar versterken en worden gecombineerd.

De bedrijvigheid in deze zelfstandige concepten zorgen de hele dag voor reuring en een bijzondere dynamiek. Als gast ben je welkom om te komen proeven en word je (naar wens) geïnformeerd over de processen. Vanaf 7:00 ‘s ochtends worden er broden gebakken, koffiebonen gemalen en wordt er bier gebrouwen. Ook is de bakkerij al om 07:00 geopend voor take away bestellingen. Vanaf 10:00 ben je van harte welkom om te verblijven in het café en om 15:00 is ook het proeflokaal van de brouwerij geopend. Ruik je de versgebakken broden, croissantjes en gebrande koffiebonen al?

Mede-eigenaar worden?! KOEKKOEK, dit wil je!

Dat kan! Check hier het artikel op de website met alle informatie. Oh and be quick! 

Werken in een bedrijf dat winst deelt en beloftes waarmaakt?

Dan moet je donderdag 23-09 gewoon even langsgaan, geloof ons. Waarom moeilijk en geheimzinnig doen als het makkelijk en open kan. In het kort; openhuis, rondleiding, inspiratie opdoen, kennismaken, geen sollicitatiegesprek wel proeven wat er komen gaat en welke mogelijkheden er zijn.

Tijdens de inloop van 16:00 – 19:00 uur nemen ze je mee in de transformatieplannen en zijn ze benieuwd naar jou en jouw passie om samen Café Restaurant Eindhoven tot de nieuwe hotspot van Eindhoven te maken. ⁠

Voelt op deze avond de energie tussen jullie beide goed, dan hopen ze je gauw weer te zien bij een vervolggesprek. Ze zijn opzoek naar doeners die durven! Die willen werken en ondernemen, die iets nieuws en iets vets willen bouwen, samen! Check hier het Instagram account voor meer info en vacatures.

Beloftes die Café Restaurant Eindhoven doet aan nieuw personeel:

▪️Een nul-uren, part-time of full-time contract naar jouw wens
▪️Salaris conform horeca cao + 10%⁠
▪️Family and friends korting⁠
▪️Jaarlijkse winstdeling van het bedrijf onder de medewerkers⁠
▪️Regelmatige trainingen in de onderwerpen waar jij je voor interesseert⁠
▪️Kans om door te groeien⁠
▪️Teambuilding evenementen⁠
▪️Een jong en gezellig team⁠

Wij zijn er donderdag ook! Want… nieuwsgierig!
Scroll alvast een rondje op dit account om meer te lezen over de openstaande vacatures.

Zin in smakelijk leesvoer waarin wij 25 hotspots in Eindhoven uitlichten? Lees dan dit artikel

You May Also Like