Een samenwerking met Brabantse boeren, agrariërs, scholen en studenten leidt tot een geweldig boek EN een spectaculair evenement.

Op vrijdag 4 oktober vindt in Eindhoven een spectaculair bourgondisch festival en Boergondische markt plaats op het Summa College ”VAN BRABANTSE GROND”

 

Een unieke samenwerking tussen Slow Food Brabant en vijf Brabantse koksopleidingen wil laten zien en beleven wat eerlijk, puur en lokaal eten van Brabantse grond betekent.

Naast een bruisende Boergondische markt, zal er een spannende kookwedstrijd plaatsvinden tussen teams van koks en boeren.  In deze ‘battle’ werken koksstudenten nauw samen met een lokale boer. Hun opdracht is het bereiden van 2 gerechtjes die voor minimaal 80% zijn samengesteld op basis van het aanbod van ‘hun’ boer en het seizoen.  Ze worden beoordeeld door een kritische vakjury bestaande uit topchefs en boeren uit Brabant.  Maar er is ook een publieksprijs te winnen. Alle gerechtjes kunnen namelijk op 4 oktober worden geproefd en beoordeeld door bezoekers van de Boergondische markt.

 

Verbinden, verleiden, verrassen en versterken…

Tijdens het evenement zullen er verder talloze lezingen, workshops en forumdiscussies worden georganiseerd alsmede films worden vertoond, om de bezoeker te laten kennismaken met het rijke aanbod van Brabantse streekproducten, kook- en teelttechnieken en een betere kijk te krijgen op de keten.

Een dag voor foodies, lekkerbekken, boeren, horeca, studenten maar ook zeker ook ondernemers, bestuurders en organisaties. Om elkaar te ontmoeten, te verrassen, kennis uit te wisselen, ervaringen te delen, te verbinden, te proeven en bovenal te vieren waar we in Brabant zo trots op mogen zijn.

Recepturen en verhalen gebundeld in een boek

Nadat de Europese Unie Brabant in 2018 heeft verkozen tot DE culinaire regio van Europa hebben dezelfde Brabantse MBO horeca-opleidingen de handen destijds ineengeslagen en zijn aan de slag gegaan met typisch lokale producten van SlowFood Brabant. De recepten die werden samengesteld door deze culinaire talenten zijn samen met de verhalen van de boeren en producenten gebundeld in het boek Van Brabantse Grond.  Een origineel cadeau om te geven!

Proef, zie en beleef het allemaal op de Boergondische markt! Open van 11:00 uur tot 19:00 uur, Sterrenlaan 10 te Eindhoven. Iedereen is welkom. Meer info en het volledige programma: Boergondischemarkt.nl Vragen? Mail gerust naar info@boergondischemarkt.nl

Schermafbeelding 2019-09-26 om 14.10.21
Meer weten over de partners?

Culinair boeren ‘t Schop
Bijzonder Brabants
De Regte Heijden
De Walnoothoeve(n)
De Lekkere Man
Natuurlijk Tomaat
Dutch Cuisine
Volksmuseum de vier Quartieren
Slow Food Youth Network
Boekenstand van Brabantse Grond 
Boefik
De Hanne Hoeve
De Genneper Hoeve
De Ruurhoeve
Het Kruidenrijk
Landschap Domein boerderij de Koekoek Drimmelen
Tuinbouw bedrijf de Broak
Wijngaard Dassemus
Slow Food Nederland Ark van smaak/ Alliantie
Zuivel boerderij de Driehoek
Tuinderij De Antonius hoeve
Gerard en Suus (H) eerlijk biologisch brood
Ramses Bier
Zundert Trappist 

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *