Liek is  een one – stop – shop voor al je gezonde boodschappen. Van voeding tot wc papier, van kakelverse gerechten in de Proefkeuken tot workshops over duurzaam eten in het Proeflokaal.

Van boer naar bord, lekker kort! Gezonder en bewuster…

Fantastische quote toch? ‘Van boer naar bord, lekker kort!’
Het is waar Liek voor staat. Overheerlijk eten afkomstig van lokale boeren en producenten.

Liek wil bewust eten toegankelijk maken voor iedereen. Omdat niet iedereen tijd, geld of energie heeft om bewuste keuzes te maken doen wij er alles aan om deze drempels weg te nemen. Het is namelijk leuker en beter om met zijn allen een steentje bij te dragen aan een gezonder leven en een beter milieu.

Je gaat dus bij Liek je boodschappen doen, eten, ruiken, proeven, scheppen, kennisdelen, ontmoeten en ….

Tja wat eigenlijk niet?! Liek is van alle markten thuis. Een markt die in Eindhoven nog (te) weinig aandacht krijgt, een markt die sinds kort in Stratum is geopend. Je gaat er niet alleen je boodschappen doen en proeven, je kan er ook leren. Want Liek heeft haar eigen academy. De eerste periode starten ze met het geven van unieke workshops voor de weloverwogen Bourgondiërs. Je eet graag en liever nog wat gezonder, maar je weet niet hoe. Liek to the rescue! Voor jong en oud, te gek toch?

Meer weten over het concept Liek? Lees dan dit artikel

Wij zetten er een paar voor je op een rijtje

Voor de levensgenieter die wel wat gezonder en bewuster wil, maar daar nog wat hulp nodig heeft zijn er toffe workshops:

14 September Inspiratie workshop: Mocktail maken

Alcohol perse nodig voor een luxe drankje met bijzondere smaakcombinaties, mooie kleuren en garnering? Echt niet. In deze workshop gaan wij je leren shaken zonder alcohol. Een alcoholvrije watermelon fizz, bloody mary en een kombucha mocktail. Heerlijke drankjes, zonder hoofdpijn. Een heel fijn bijkomend voordeel ;-).

Datum: Maandag 14 September 2020
Tijd: 19.00 – 20.30 uur
Prijs: € 35 per persoon, inclusief mocktails en healthy bites. 
Eylien Lommen Food Innovator
Reserveer hier je plek

Kids workshop: Pizza’s bakken!

Tijdens deze workshop leer je pizza bakken door een echte bakker. Wim van Bakker Meelmuts leert je hoe je het deeg moet mengen, kneden en rollen. Uiteindelijk wordt het deeg belegd met heerlijke saus en verse groente uit de winkel en afgetopt met kaas van Jokkmokk. De workshop vind plaats in het proeflokaal.

Datum: 16 September
Leeftijd: 9 tot 12 jaar
‍Tijd: 15.00 – 16.30 uur
Prijs: € 12,50 prijs per persoon, inclusief drankjes.
Bakker Meelmuts en Eylien Lommen Food Innovator
Reserveer hier je plekje

Workshop: Skin & Hair Verzorgingsproducten maken met natuurlijke ingrediënten

Zelf bodylotion maken? Jazeker, dat kan gewoon bij Liek. Herborist Susette van Skin & Hair Food neemt je mee in de wereld van plantenolie, kruiden en natuurlijke werkstoffen zoals hyaluronzuur. De zelfgemaakte bodylotion gaat uiteraard mee naar huis in een mooi potje.

Datum: 26 September
Tijd: 10.00 – 11.30 uur
Prijs €37,50 per persoon, inclusief twee drankjes en healthy bites. 
Susette Brabander
Reserveer hier je plekje
Insta: crepe_susette / Website Skinhair

Kids workshop: Worstenbroodjes bakken!

De workshop worstenbroodjes wordt gegeven door een echte bakker, bakker Wim van Meelmuts: een grappenmaker, vakman pur sang en kennisdeler. De kinderen leren brood kneden, vullen en afbakken in de bakkersoven.

De worstenbroodjes worden gevuld met biologisch vlees Van ’t Schop of met een veganistische vulling. Daarnaast worden er met het deeg ook andere vormen gemaakt. De kinderen keren namelijk ook hoe je brood moet vlechten. Genoeg te doen dus tijdens deze workshop.

Datum: 14 oktober
Tijd: 15:00 – 16:30
Leeftijd: 9 tot 12 jaar
Prijs: €12,50 per persoon en inclusief drankjes
Bakker Meelmuts en Eylien Lommen Food Innovator
Reserveer hier je plek

And many more!

Zoals de Bier en Spijs workshop (Bij Liek is het voor mannen ook fantastisch) geurkaarsen maken, olijfolie of halloween koekjes bakken

Neem eens een kijkje op de website van Liek laat je inspireren en ga leren
Ook jij kan gezond en bewuster eten. Liek maakt dat en kennis toegankelijker.

You May Also Like

Plaats een reactie

Your email address will not be published.