Thuis gezond en in de maat, uit gaan we goed en overdadig! We smijten met doekoes, bestellen de aller allerbeste wijnen, schromen niet voor een bubbeltje, oester en andere delicatessen en gaan het liefst all the way! De ´rupsjesnooitgenoeg´ gaan helemaal los!

Als we gaan dan gaan we goed!

Waar kan dat in Eindhoven?

Sun by Zarzo
`Speelse luxe´. Nou, dat is precies wat we willen. Laat je blote – of in een kekke broek gehesen- benen onder de witte lakens van Sun by Zarzo glijden en alles komt goed. Franse klassiekers maken dat je je in het zonnige en weelderige Saint Tropez waant. Met bijkomende witte, kraakheldere wijnen in een prachtig glas. Pinkje omhoog?

De Luytervelde
Eindhovens mooiste tuin om lekker in weg te kruipen. Geniet er van hoogstaande gerechten, topwijnen en een heerlijk sfeertje! De Luytervelde is voor ons een echte uitvalsbasis als het doel ultiem genieten is.

Thym by Parkzicht
Tussen het groen, op een steenworp van de binnenstad. Thym is voor veel Eindhovenaren (en ja, zeker ook voor ons) een fijne uitvalsbasis als je eens zin hebt in een ander uitzicht dan de stad, maar niks wilt verliezen op kwaliteit en gezelligheid.

1910
Op de hoek van het Wilhelminaplein zit klassieker 1910. Ga er voor een 3 tot 6 gangenmenu of kies uit de kleine, maar goddelijke a la carte kaart. Denk aan geitenkaas met rode biet en watermeloen, risotto met pulpo of Uruguay ‘Don Pedro’ runderhaas met chimichurri. Jammie!

Victoria by Goyvaerts
De broers Goyvaerts gaan voor hip, maar chique. Zij bestieren sinds kort het prachtige Victoria restaurant aan het Victoriapark. Die ene toffe plek midden in de stad die echt iedereen zou moeten kennen! Of toch niet.. Dan blijft het zo lekker ‘onder ons locals’ ;-). Victoria by Goyvaerts brengt toegankelijke gerechten maar wel echt met een eigentijds randje. Aanrader!

Dijk 9
Dijk 9 kan niet ontbreken in het lijstje van ‘gewoon altijd goeie’ restaurants. De creativiteit van de chefs zal je tijdens elk bezoek weer verrassen. En nee, niet te gek, maar mooie moderne gerechten, vol van smaak. In het weekend laat je je leiden door het chefs menu waar je absoluut geen spijt van zult hebben.

Bistro Sophie
De dame op het Wilhelminaplein die een frisse wind heeft laten waaien afgelopen maanden. De robuuste, houten tafels en grove leren bank hebben (weer) plaatsgemaakt voor wit linnen, sjiek fluweel en vrolijk behang. Voor in de bar begin je met bubbels en een hapje van de nieuwe borrelkaart. Daarna laat je je omver blazen tijdens een diner van de chef.

El Puente
Op wereldreis op het Stratumseind. Klinkt gek, maar het kan echt! El Puente laat verre landen en bijzondere eetculturen tot leven komen in hun mooie zaak aan de Dommel. ‘Global fine dining’ noemen ze het zelf! Van Japan tot Frankrijk en van Thailand tot Marokko.

Opzoek naar nog meer hotspots in Eindhoven? There is more! Lees ook deze blog voor extra tips.

You May Also Like