Pimiento de piquillo, Kung po kai, pasta pomodoro, wagyu usiyaki. Welke bestemming kies jij?

Worldtrippin’ kan in Eindhoven als de beste! Het beste van alle werelden knalt hier uit verstopte internationale keukens en zorgt ervoor dat we de wereldreizen minder hoeven te missen. Want stel je eens voor; geen internationaal eten meer en alleen maar piepers all day?!

Waar eet je in Eindhoven internationaal en wereldwijs, dat echt verrassend goed is?

Gezana Eritrean

Wil je echt eens iets anders proeven en beleven. Dan is de Eritrese keuken van Gezana het proberen meer dan waard. Smaken, bereidingen, gerechten en sferen die voor ons koude kikkerlandje totaal onbekend zijn. Bij/met Gezana ontdek je met je handen de smaken van Afrika. (Soort) pannenkoek scheuren, dippen en vullen, smullen maar! Wij vinden de ‘vegan schaal’ echt een aanrader, ondanks dat wij niet vega of vegan zijn.

Trattoria Manca

Bella Italia! Het land van de pasta’s, wijnen, het temperament en een oneindig vakantiegevoel. Dat kun je nu allemaal ervaren op de Hoogstraat in Eindhoven bij Trattoria Manca. De Italiaanse keuken is misschien niet zo’n ver van je bed show maar thuis een pasta maken of er eentje eten of bestellen bij Manca is een wereld van verschil.

Mei Wah

De Chinese keuken 2.0. Mei Wah trekt het naar een hoger niveau. Traditionele recepten met een moderne twist. Eeuwenoude familierecepten nemen ze onder de loep en met een flinke dosis expertise en creativiteit komen daar geweldige Chinese gerechten uit.

Lucie Cocina Bar

De knusse en warme bar op de Kleine Berg waar je de Spaanse binnenlanden binnenstapt. Uit hun kleine en open keuken toveren ze de meest lekkere tapas. Klassiek en herkenbaar Spaans, naast gerechten met een moderne twist en Lucie draai. Denk aan huisgemaakte Iberico kroketjes en truffel tortilla, maar ook tonijn tataki en langoustine met gember.

Restaurant The City

“Aziatische keuken met een internationale twist”. Bij restaurant The City aan de Willemstraat kun je een heuse foodtour door Azië maken. Van de Japanse tot de Thaise keuken. En die internationale twist? Die voegen ze toe door hun gerechten in tapas stijl te serveren. Daarnaast serveren ze ook nog vis- en vleesgerechten uit een typisch Spaanse Josper oven.

Ikigai

Japanse gastronomie op een kei bijzondere plek: het PSV stadion. De chefs van Ikigai zullen je verrassen met Omakase sushi en Japanse BBQ gerechten op topniveau. Tokyo en Eindhoven komen samen in de arena van PSV. En maak je geen zorgen over de looks van plastic stoeltjes, beton en een grasmat… Het interieur en de sfeer van Ikigai is prachtig en echt een bezoek waard!

You May Also Like