De stadsbrouwerij van Eindhoven is jarig en viert feest! Sinds een aantal jaar een groeiend fenomeen in de bierscene. Niet alleen van Eindhoven of Nederland, maar over de hele wereld! Ze mogen zich zelfs nummer #23 van Nederland noemen en nummer #1 van Eindhoven!

De in 2014 opgerichte brouwerij viert dit jaar haar zesjarig bestaan. In de oude Schellens fabriek aan de Dommel worden échte Eindhovense bieren gebrouwen. Deze heerlijke bieren zijn niet alleen super lekker, maar ook veelvoudig prijswinnaars! Zo is hun Black IPA zelfs verkozen tot de beste van de wereld!

Wat? Café 100 Watt!

Al deze bieren kun je natuurlijk proeven bij aangelegen proeflokaal Café 100 Watt, een gezellige en toegankelijke plek met een mooi interieur maar ook een heerlijk en wederom prijswinnend terras! Ze mogen zich zelfs nummer #23 van Nederland noemen en nummer #1 van Eindhoven! Waarom ook niet? Kom zelf maar eens genieten van de toppers die gebrouwen worden hier in Eindje. Wat dacht je van een prijswinnend quadrupel, Russian Imperial stout of New England Indian Pale Ale?

Natuurlijk willen we geen honger! Of je nu voor een snack, lunch of diner komt: de volgens eigen receptuur bereidde gerechten worden op de menukaart gepaard met het perfecte biertje (door de biersommelier). Zo zit je altijd goed qua keuze. Ook in de gerechten worden deze bieren vaak weer gebruikt. Wat dacht je van heerlijke glazed ribs, krokante bierbitterballen of Arrostito Vitello Tonnato?

Shockingly-good beer.

Bieren, welke bieren dan?

100 Watt heeft een flink aantal bieren binnen hun selectie, denk aan Eindhoven Originals zoals de Witte Dame, een geweldig fris Belgisch witbier. Of het Evoluwonder, een weizen met volle body.

Heb je liever iets van het seizoen? Ook dan ben je bij 100 Watt aan het juiste adres. Ze brouwen namelijk ook seizoenbieren die perfect passen bij een kleffe, warme zomer of rillend koude winter. Denk aan de fruitige Circus Citrus of donkere Nuit Noire. Mocht je ten slotte écht fancy willen zijn, dan kun je óók nog terecht voor vatgerijpte bieren, gerijpt op verschillende soorten vaten. Let op! Alleen voor de echte bierconnaisseur!

Iedere dag bieren!

Jawel, je leest het goed. Deze zaak is alle dagen geopend. Zin in wat anders? Geniet van een proeverij of boek een rondleiding. Wanna-see! Echt tof om het hele brouwproces van dichtbij te aanschouwen.

Zin in gossips?!

Klik hier voor meer nieuws over bijvoorbeeld zaken die binnenkort openen in Eindhoven of bijvoorbeeld een lijst met maar liefst 25 hotspots!

You May Also Like